تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816350785




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیوزویک: اوباما، بازنده اصلی جنگ تهران و ریاض


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 نیوزویک: اوباما، بازنده اصلی جنگ تهران و ریاض
نیوزویک: اوباما، بازنده اصلی جنگ تهران و ریاض به نوشته یوروپ نیوزویک، آمریکا نگران است ادامه تنش‌ها میان تهران و ریاض، تمرکز آن‌ها را از مبارزه با داعش و حل بحران سوریه منحرف کند.


به گزارش فرهنگ نیوز، وب‌سایت «یوروپ نیوزویک» در گزارشی نوشت: چند هفته پیش و در بحبوحه جنگ داخلی سوریه، «جان کری،» وزیر امور خارجه آمریکا، همتایان سعودی و ایرانی خود را برای نشستن دور یک میز در ژنو سوئیس به منظور مذاکره برای حل بحران سوریه متقاعد کرد. شاید حضور مقامات چند کشور دور یک میز برای مذاکره بر سر یک موضوع، مسئله خاص یا مهمی نباشد؛ اما زمانی که صحبت از دو رقیب مانند ریاض و تهران — که در ارتباط با بحران سوریه اختلاف ‌نظر اساسی دارند و حامی گروه‌های مخالف در این کشور هستند — باشد، آن زمان این مسئله یک دستاورد به نظر می‌رسد.
با وجود همه تلاش‌های دولت آمریکا برای نشاندن دو رقیب بر سر یک میز، این دستاورد در روزهای اخیر در حال تبدیل شدن به یک شکست است. به دنبال اعدام «آیت‌الله نمر،» روحانی شیعه، به دست عربستان و اعتراض ایران به این مسئله، روابط دو کشور قطع شد. گرچه عده کمی معتقدند درگیری‌های کنونی میان دو کشور به جنگی تمام عیار تبدیل خواهد شد، احتمال شدت گرفتن جنگ میان گروه‌های تحت حمایت هر دو طرف در سوریه بسیار زیاد است. مسئله‌ای که توافق صلح این کشور را از همیشه دور از دسترس‌تر خواهد کرد.

در ادامه این گزارش آمده است: این مسئله برای دولت اوباما که سال‌هاست تلاش می‌کند از تمرکز بر خاورمیانه بکاهد، خبر خوشی نیست. بسیاری از تحلیلگران معتقدند بالا گرفتن درگیری میان ایران و عربستان باعث می‌شود مهمترین مأموریت کنونی آمریکا در خاورمیانه، یعنی جنگ با گروه تروریستی داعش در حاشیه قرار بگیرد و در عوض نگاه‌ها به سمت یمن جلب شود. جایی که یکی از شاخه‌های القاعده در حال نفوذ و گسترش است. «ولی نصر،» یکی از مشاوران سابق اوباما در وزارت کشور آمریکا، معتقد است عربستان سیاست واشینگتن در خاورمیانه را نابود کرده است.

اعدام شیخ نمر، آخرین نمونه از اختلافات آمریکا و عربستان پس از سال‌ها روابط نزدیک محسوب می‌شود. از زمان انقلاب اسلامی ایران، واشینگتن همواره یکی از حامیان بزرگ ریاض بوده است. به دلیل محبوبیت آیت‌الله نمر، دولت آمریکا که نگران افزایش اختلافات فرقه‌گرایانه در منطقه بود، از دولت عربستان خواست از اعدام او صرف‌نظر کند. مسئله‌ای که آل‌سعود به آن توجهی نشان نداد.

به ادعای این گزارش، مقامات کنونی و حتی سابق آمریکا نگرانند جنگ میان حامیان ایران و عربستان در سوریه تا اندازه‌ای بالا بگیرد که آن‌ها را از تمرکز بر روی مسئله اصلی یعنی جنگ با داعش باز دارد و این مسئله به نفع این گروه تروریستی تمام شود.

از طرف دیگر آمریکا ناچار است در نزاع میان ایران و عربستان، طرف یکی را بگیرد. اما این مسئله در شرایطی که این کشور به هیچ یک از دو طرف اطمینان ندارد، خود معضلی برای دولت اوباما است. تعلل آمریکا در حمایت از عربستان، مقامات سعودی را نگران ادامه اتحاد آمریکا با این کشور کرده است. این نگرانی‌ها زمانی آغاز شد که در زمان بیداری اسلامی در مصر، اوباما خواستار برکناری «حسنی مبارک،» رئیس‌جمهور این کشور، به عنوان یکی از یاران دیرینه آمریکا شد. 

بنابر این گزارش، اما مسئله‌ای که ضربه آخر را به نگرانی‌ سعودی‌ها درباره ادامه این اتحاد وارد کرد، توافقنامه هسته‌ای ایران بود. به دنبال این توافق، مقامات آل‌سعود از خود پرسیدند، آیا آمریکا همچنان یکی از حامیان ماست؟ یا بزودی اتحاد تهران- واشینگتن، خط بطلانی بر همکاری‌های چندین ساله آمریکا و عربستان خواهد بود؟

آمریکا تلاش کرده است با فروش سلاح به عربستان تا حدودی از نگرانی‌های این کشور بکاهد. اما تلاش‌های عربستان برای براندازی دولت بشار اسد در سوریه و مبارزه با شیعیان حوثی یمن نشان می‌دهد این کشور عزم خود را برای مبارزه با شیعیان حامی ایران جزم و راهش را نیز از واشینگتن جدا کرده است.

در پایان این گزارش آمده است: در میان همه این تنش‌ها جان کری همچنان می‌کوشد دو طرف را به ادامه همکاری برای حل بحران سوریه و تمرکز بر جنگ با داعش راضی کند. گرچه تاکنون تلاش‌های او نتیجه چندانی در‌بر‌نداشته است. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، اعلام کرده است در مذاکرات سوریه شرکت خواهد کرد. با این وجود، امید چندانی به ثمربخش بودن این مذاکرات و دست‌یابی به توافق در سوریه و همچنین یمن وجود ندارد.


منبع: باشگاه خبرنگاران


94/10/22 - 10:44 - 2016-1-12 10:44:47





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن