تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816684409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوریه پیشانی تغییر چهره خاورمیانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


سوریه پیشانی تغییر چهره خاورمیانه وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - از جهت تحلیلی و با دیدن بعضی قرائن و کنار هم چیدن اخباری که در رسانه های غربی منتشر شده می‌گویم، قرار نیست تغییراتی که در منطقه صورت گرفته به خانه اول برگردد. همه وضع موجود را با درصد کمی پائین و بالا و جابه جائی تغییرات پذیرفته اند. نیروهای موثر داخل و خارج منطقه قبول کرده‌اند که تغییرات انجام شده را منجمد کنند تا مرحله بعد و چانه زنی و امتیازگیری بعدی. آن‌ها پذیرفته اند نفس تحرکات سیاسی کنونی ایجاد وحدت نظر برای پیدا کردن راه و نقطه مصالحه برای پایان بخشیدن به آلام مردم سوریه باشد. اگر چه سعودی‌ها تمایلی برای تعامل بهتر با ایران نشان داده‌اند اما ترکیه به دلیل عدم شناخت مسائل منطقه مرتکب یک اشتباه در سیاست خارجی اش شد که بی دلیل افتاد دنبال سرنگونی بشار اسد.


قبلا" نوشته‌ام روندی که ترکیه آغاز کرده است می‌تواند توسعه اجتماعی‌اش را در گرو این اشتباه بگذارد و حتی ممکن است منطقه را به جنگ بکشاند و متاسفانه همچنان راه غلط ادامه می‌دهد. تا آنجا که نه تنها رابطه اش با دیگر همسایگان نیز و هم‌چنین روس‌ها به هم خورده بلکه تعاملات داخلی‌اش و مخصوصا" رابطه با کردها را نیز تحت تاثیر قرار داده است. روس‌ها حق دارند این‌چنین عصبانی باشند. تقاص اعتماد به آمریکا را پس می‌دهند که ریز اطلاعات پرواز هواپیماهای جنگی شان را برای هماهنگی به آمریکائی‌ها داده و آمریکا هم آن‌را کف دست ترک‌ها گذاشته! من فکر می‌کنم در ابتدای بحث ارائه چند اصل برای ایجاد زمینه های همفکری و درک متقابل با خوانندگان عزیز ضروری باشد:
1. نه مسئله سوریه و نه هیچیک از دیگر مسائل منطقه راه حل نظامی ندارد.
سیاست خارجی هر کشور باید به دنبال منافع ملی باشد اما نباید عوامل بی ثبات کننده در منطقه‌ای که در آن فعال است، تولید نماید. سیاست خارجی عربستان سعودی، قطر و ترکیه در چهار سال گذشته نقش تخریبی و بی ثبات کننده نه تنها در منطقه بلکه در جهان داشته است.
۲. مشکلات منطقه را باید با اجماع عناصر ذی‌نفع و صاحب نفوذ و با نظارت افراد بی‌طرف و یا سازمان‌های بین المللی حل نمود و همه کشورهای دخیل از انجام اقدامات انفرادی ، پراکنده و شتاب زده پرهیز کنند. در غیر این‌صورت هر اقدام منفردی به پیچیده شدن اوضاع می انجامد.
۳. کارکرد اصلی سازمان‌های بین‌المللی ظهور و بروز تخصصی و قدرتمند در حل اختلافات منطقه ای برای کاهش خطرات تهدید صلح و امنیت جهانی است.
۴. تهیه نقشه راه برای رسیدن به صلح در یک کشور و همچنین عینیت بخشیدن به خواسته‌های مردم آن کشور مانند سوریه و تسکین آلام مردم آن که چیزی حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر طی چهار سال گذشته کشته و میلیون‌ها نفر آواره کشورهای دیگر شده‌اند امری مقبول به شمار می‌رود و کشورهای منطقه و سازمان ملل باید به دنبال آن باشند.
۵. من از ابتدا مسئله سوریه را بهار عربی نمی‌دانستم. بلکه یک حرکت اعتراضی مدنی بود که با بی تدبیری تبدیل به درگیری خونینی شد. اما از توطئه خارجی، تقسیم اسلحه از طریق رژیم صهیونیستی، انتقال اسلحه از لیبی بعد از فروپاشی و دخالت مستقیم آمریکا در تشدید اعتراض‌ها نظیر شرکت سفیر آمریکا در تظاهرات مردم حماء در سال ۲۰۱۱ نیز نباید غافل بود.
۶. نشست وین برای سوریه فرصت سیاسی مناسبی فراهم کرد تا نیروهای موثر، دخیل و دست اندرکار برای مبارزه با تروریسم و پیگیری روند سیاسی حل مشکلات این کشور به راه‌های هر چند ابتدائی دست یابند.
با توجه به محورهای بالا این‌که ایران به دلایل سیاسی و یا استراتژیک برای کسب حداکثری منافع ملی از طریق سیاست خارجی از حکومتی حمایت می‌کند یک اقدام کاملا" مشروع حقوقی و بین المللی است. اما این امر نباید لحظه ای ما را از تحولاتی که در صحنه خاورمیانه در حال شکل گیری است، غافل نماید. سرمایه گذاری ما در سوریه به دل‌خواه نبوده بلکه هزینه تحمیلی را تبدیل به سرمایه گذاری کرده ایم که باید بسیار مراقب باشیم این سرمایه گذاری مادی و معنوی را سود آور کنیم و تحولات را در راستای کسب حداکثری منافع ملی سوق بدهیم. پس اولین اولویت منطقه ای سیاست خارجی، تلاش برای سود ده نمودن این سرمایه گذاری با توجه به دو عامل زیر است: ۱- توجه به تعریف منافع ملی دینامیک که در مقاله بعدی آن را بیشتر تعریف می‌کنم و ۲- عدم برگشت وضعیت منطقه به گذشته و احتمال تخریب تدریجی بیشتر. منبع: هفته نامه پایتخت کهن شنبه مورخ 12.10.94



سه شنبه 22 دی 1394 - 10:55:49





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن