واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
رازگشایی خبرآنلاین از جدیترین مدرک سازی در فدراسیون فوتبال ورزش > مدیریت ورزش - قوانین ای اف سی برای شال آینده لیگ قهرمانان آسیا تغییر کرده و احتمالا از این پس مربیانی که روی نیمک تیم های باشگاهی هم می نشینند باید دوره حرفه ای را گذرانده باشند اما فوتبال ایران از این بابت هم مشکلی ندارد!
سعید اکبری-خبرگزاری خبرآنلاین: ای اف سی مقررات جدید برای مربیگری در فوتبال آسیا را اعلام کرد و بر این اساس تنها مربیانی از سال 2017 می توانند در این لیگ مربیگری کنند که مدرک پروفشنال داشته باشند. دوره پروفشنال ای اف سی از ابتدای صده جدید آغاز شده و تا همین 3 سال قبل در ایران فقط 5 نفر آن مدرک را داشتند. محمود توانایی ، حمید درخشان و مجید جلالی که در دوره مدیریت صفایی فراهانی به این دوره ها اعزام شدند. آنها یک سال فشرده را برای رسیدن به این مدرک سپری کردند. مجید جلالی که حالا رئیس کانون مربیان ایران است ، در این باره می گوید:«ما یک دوره در مالزی بودیم ، 4 دوره 3 هفته ای را باید طی می کردیم. از کلاس های تئوری تا عملی و کار با توپ ، مدیریت ، تغذیه و برنامه ریزی و اصول تاکتیک. دوره اول در مالزی بود ، بعد باید سه ماه در باشگاه های مان کار می کردیم ، سپس به هلند رفتیم ، 3 هفته آنجا بودیم ، دوباره سه ماه وقفه ، بعد به انگلستان اعزام شدیم و اخرین دوره مان هم در توکیوی ژاپن بود تقریبا یک سال میلادی را ما در این دوره ها بودیم . کلاس ها بخش های مختلفی داشت و زیر نظر بهترین مربیان برگزار می شد ، حتی ما دو دیدار عملی با گاس هیدینک که مربی وقت کره جنوبی بود و تیمش را در هلند برای جام جهانی آماده می کرد و ژرار هولیه ، مربی وقت لیورپول برگزار کردیم و کلی پرسش و پاسخ داشتیم. پروسه سختی بود تا توانستیم به مدرک پروفشنال برسیم.» بعد از آن گروه ، دو نفر دیگر هم این دوره را دیده اند. فریدون حردانی و یک مربی جوان شهرستانی دیگر که جلالی نامش را به یاد ندارد به مالزی اعزام شدند و این دوره را دیدند. به این جمع البته محمد تقوی بازیکن سابق استقلال که به تازگی دوره پرو مربیگری اش را از اتحادیه فوتبال انگلستان گرفته و وحید هاشمیان که با نظارت ای اف سی و در آلمان این دوره را سپری کرده را می توان اضافه کرد. البته خیلی نگران نباشید در ایران خیلی از مربیان ، 21 نفر این مدرک را با طی 21 روز کلاس از آقای محصص گرفتند ، قاب کردند و به دیوار خانه های شان زده اند ، درحالی که هنوز به طور رسمی یک مرجله از کلاس های شان که فدراسیون قول داده بوده از 2سال قبل برگزار شود هم برگزار نشده است!
این 21 نفر!
غلامرضا جباری دبیر کمیته آموزش می گوید از چند سال قبل دوره های پروفشنال در ایران برگزار شده و در همان دوره اول 21 نفر شرکت کرده اند. البته دو نفرشان از کشورهای کویت و بحرین بودند اما بقیه مربیان ایرانی بودند. اسامی حاضرین هم مشخص است . مظلومی ، تارتار، حسین خطیبی ، مدیرروستا ، فرکی ، مایلی کهن ، قلعه نویی ،افشین و امیرحسین پیروانی ، هومن افاضلی ، ممی احمدزاده ، نصرت ایراندوست ، ناصر پورمهدی ، ابرهیم زاده و ... حاضرین در این دوره ها بودند اما یحیی گل محمدی ، رسول خطیبی ، علی دایی و منصوریان این دوره را سپری نکرده اند. او در پاسخ به این سئوال که آیا حاضرین در این دوره ها 4 دوره 21 روزه را در یک سال طی کرده اند؟ می گوید:«البته ما برای شان 3 دوره 21 روزه در نظر گرفتیم و ناظر و مدرس خارجی از ای اف سی آوردیم. همه چیز قانونی بوده است. خیال تان راحت باشد. » اما این مربیان سرشناس کی نزدیک به 60 روز کلاس رفته اند؟ او تا این سئوال را می شنود؛ می گوید:«رفته اند و اتفاقا همه چیز زیر نظر نمایندگان ای اف سی بوده. بله حتی در بعضی از کلاس ها میان مربیان معروف هم اختلاف ایجاد شد اما کلاس ها برگزار شده ، کامل هم برگزار شده و مدارک را به مربیان داده اند. خیال تان راحت باشد. شاید ما سهل گرفته باشیم ولی ای اف سی که حواسش بوده!»
مدرس خارجی نبود؛ همان دوره اول مدارک را دادند!
مرتضی محصص در دسترس نیست و شاید خارج از ایران باشد. دبیر کمیته آموزش از سلامت مدارک می گوید اما حقیقت چیز دیگری است. پرویز مظلومی یکی از مربیانی است که مدرک مربیگری را از این دوره ها گرفته ، او مثل مایلی کهن ، حسین خطیبی و فرکی از آنهایی بوده که معمولا کلاس ها را کامل می روند. مظلومی درباره این دوره ها می گوید:«به ما گفتند 3 دوره را باید سپری کنیم ، دوره 21 روزه اول را آقای محصص به عنوان مدرس برگزار کرد ، برای دوره دوم قرار بود که یک مدرس از هند بیاورند که نیامد اما آقای دکتر جهانی که استاد بدنسازی هستند ، این دوره را برای مان گذاشت و الان دو سال است که منتظریم برای دوره سوم کلاس ها دعوت مان کنند اما خبری نشده است.»
این گفته مظلومی را تقریبا تمام مربیان دیگر حاضر در این دوره ها تائید می کنند. الان همه آنها که همان 21 روز اول را سپری کردند ، در پایان دوره اول مدرک پروفشنال شان را گرفتند و این مدرک را در خانه دارند. محمد مایلی کهن پیشتر در انتقادی تند به آنهایی که به این کلاس ها نمی آیند و مدرک مربیگری می گیرند ، این کلاس ها را زیر سئوال برده بود و حالا مشخص شده خیلی از آنهایی که در همان دوره اول مدرک پروفشنال شان را گرفتند ، دیگر در دوره بعدی هم شرکت نکردند و حالا می توانند به عنوان مربی دوره دیده حرفه ای روی نیمکت بنشینند و اعتبار مدرک شان را هم برابر با مدرکی که یکی مثل محمد تقوی یا وحید هاشمیان برایش دو سال زحمت کشیده اند ، برابر می دانند!
استاد مدرک سازی های این شکلی
سالهاست کشورهای آسیایی به ایران اعتراض دارند. رئیس فدراسیون استرالیا و رئیس فدراسیون امارات بارها در نشست های ای اف سی از این نالیدند که چطور 16 باشگاه ایرانی می توانند درجه حرفه ای از کلاب لایسنسینگ بگیرند ، درحالی که هیچ کدام از زیر ساخت های حرفه ای را ندارند . حق پخش نمی گیرند ، منابع مالی شان مشخص نیست. استادیوم یا محل تمرین اختصاصی ندارند و... ولی ایران مدارکش را هر طور هست می دهد و چون در ای اف سی ملاک بر خود اظهاری است و اصل را بر صداقت می گذارند ، ایرانی ها بالاترین امتیاز را می گیرند . برابر با کره و ژاپن و بسیار بیشتر از استرالیا اما در زمان عمل که می رسد هیچ یک از رخدادهای مهم آسیایی را به ایران برای میزبانی نمی دهند چون با واقعیت های فوتبال ایران آشنا هستند. حالا این مدرک های مربیگری حرفه ای هم شباهت زیادی دارد به همه مدارک دیگری که ما ساختیم و با آن در فوتبال آسیا شرکت کردیم که ما ملاک رفتار مان ، راستگویی است و دروغ را کاری زشت می دانیم و گناه!
252 43
کلید واژه ها: فدراسیون فوتبال -
دوشنبه 21 دی 1394 - 12:15:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]