واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: مشاركت زنان درعرصه تصميم گيري ايران امري بديهي است
رييس بنياد باران با بيا ن اينكه بعد از انقلاب درايران تحول عظيمي نسبت به جايگاه زن ايجاد شده، گفت: نبايد چشممان را بروي واقعيت ها ببنديم بايد بدانيم كه با وجود تحول ايجاد شده ، هنوز با وضعيت مطلوب روبه جايگاه زن فاصله داريم.
به گزارش خبرنگارسياسي برنا، حجت الاسلام سيد محمد خاتمي طي سخناني درمراسمي كه امروز به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا ( س ) درمحل موزه ملي قرآن كريم برگزار شد ، با بيان اينكه درعظمت شخصيت حضرت زهرا ترديدي نيست ، گفت: ازحضرت زهرا نيز مي توان دوگونه الگو تلقي كرد ؛ يكي براي انسان و ديگري براي زن .
وي با تاكيد بر اينكه حضرت زهرا انسان ممتازي است كه امتياز و فضيلتش مورد احترام همه است ، تصريح كرد: ستايش هايي كه پيامبر اكرم از بانوي بزرگوار داشته است و هم چنين گفتار و رفتار امير المومنين و فرزندان بزرگش نسبت به اين زن بزرگوار همگي حكايت از عظمت و فضايل حضرت زهرا دارند .
رييس بنياد باران افزود : تاريخ بر عظمت حضرت زهرا چه از زبان پيامبر و بزرگان دين و چه از زبان متخصصان و قضاوت كننده درباره حوادث تاريخ، اجماع دارد و هيچ كس نمي تواند در عظمت حضرت زهرا ترديد داشته باشد.
وي در ادامه زندگي حضرت زهرا را كوتاه اما سراسر رنج و بحران توصيف كرد و تصريح كرد: اين زندگي كوتاه اما غرق در بحران از او شخصيتي سرشار از فضيلت و زيبايي ساخت به طوري كه او الگويي براي همه انسان ها شد.
خاتمي دربخش ديگري ازسخنان خود اظهار داشت : روح كتاب خدا ، بيان و تبيين نوعي بينش نسبت به جهان و انسان است كه اين بينش منشا نوعي منش مي شود و انسان مومن ، انساني است كه تحت تاثير اين بينش ، روشي دارد .
رييس موسسه بين المللي گفتگوي فرهنگ ها و تمدنها با بيان اين مطلب افزود : يكي از كارهاي مهم پيامبران اين بوده كه بينش خاصي كه ازمنبع وحي صادر شده را به انسانها منتقل كنند و كار مهم ديگر الگو سازي است ، يعني كساني كه صاحب اين بينش و منش شده اند ، درروي كره خاكي وجود دارند و پيامبر خود دليل بزرگي دراين ادعا است .
وي با اشاره به اين كه يكي از كارهاي پيامبران، آموزش و خلق نمونه هايي است از آنچه كه به آن تعليم داده و فراخوانده اند ، تاكيد كرد: مطمئنا درميان شخصيتهاي بزرگي كه درمكتب پيامبر تربيت شده اند ، حضرت زهرا يكي از برجسته ترين هاست و اگر بخواهيم بگوييم كه آنچه پيامبران آموزش داده اند ، درعالم خارج چگونه تحقق پيدا مي كند ، مي توان به حضرت زهرا اشاره كرد.
خاتمي درادامه به نوع نگاه به زن دردنياي قديم و جديد اشاره كرد و بيان داشت: براساس ديدگاهي كه دردنياي قديم و بسياري از كشورهاي اسلامي وجود داشت و آثار آن دردنياي امروز نيز وجود دارد، به زن به عنوان يك موجود فرعي نگاه ميشد.
وي با بيان اينكه طبيعتا اين بينش درروابط اجتماعي، سيستم حقوقي و مدني جامعه اثر مي گذارد ، عنوان كرد: در دنياي جديد نيز زمان زيادي نميگذرد كه به زنان حق مالكيت، حق راي دادن و راي گرفتن داده شده است، اما وضعيت زن دردنياي اسلا م با همه محدوديت هايي كه داشت از زنان دردنياي غير اسلا م بهتر بود.
رييس جمهورسابق كشورمان تاكيد كرد: تحول عظيمي كه بعد از انقلاب درايران ايجاد شده ، نبايد سبب شود كه ما چشممان را برروي واقعيت ها ببنديم و بايد بدانيم كه با وجود تحول ايجاد شده ، هنوز با وضعيت مطلوب براي جايگاه زن فاصله داريم .
وي با بيان اينكه تحولات ايجاد شده عمدتا ناشي از بينش و روش حضرت امام و شجاعت ايشان بود ، اظهار داشت: امروز درجمهوري اسلامي ايرا ن حضور و مشاركت زنان درعرصه تصميم گيري، امري بديهي است كه بايد آن را ناشي از انقلاب و نقش امام بدانيم .
خاتمي در ادامه از خلط آزادي با ولنگاري به عنوان يكي از مشكلات جهان معاصر نام برد و تاكيد كرد: ولنگاري و رهاشدگي به معناي آزادي نيست.
وي با تاكيد به اينكه معيارانسان بودن است ، گفت: زن و مرد هردو سازنده يك اجتماع هستند و بنابراين دركشف همه فضايل، امتيازات و هم چنين براي حضور در عرصه هاي اجتماعي و كسب مدارج مادي و معنوي با هم برابرند و از اين جهت است كه حضرت زهرا (س ) براي انسانيت الگو است.
شنبه 18 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]