واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
عمل بینی و صورت یا جراحی سیرت؟!
شناسهٔ خبر: 3021094 - یکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۶
مجله مهر > دیگر رسانه ها
جراحی زیبایی پدیده ای آشنا درکشور است که به تدریج و در طی زمان به وقوع پیوسته است ولی آنچه اهمیت دارد این است که این پدیده به تمام اقشار جامعه سرایت کرده و همه گیر و تبدیل به یک عرف شده است. تابناک نوشت: در این میان، جراحی زیبایی بینی از جمله جراحیهای شایع در ایران است. به طوریکه در برخی از آمارهای جهانی از ایران به پایتخت جراحی بینی نام برده شده است. واقعیت این است که زیبایی برای زنان و دختران و در برخی موارد حتی بر پسران نیز، نماینده بسیاری ازچیزها نظیر پایگاه اجتماعی، بازتولید مطلوبیت، درآمد، هوش و... شده است.
افزایش شمار افرادی که با دماغ های چسب خورده درسطح جامعه دیده می شوند نشان می دهد که این روند درسالهای اخیر شتاب چشم گیرییافته است و با توجه به روند رو به افزایش آن به خصوص در بین زنان و مردان میانسال، شرایط ناخوشایندی را رقم زده است که تبعات اجتماعی آن به مراتب نگران کننده تر از آسیبهای پزشکی آن است.
طی ۴ دهه پس از ورود جراحی پلاستیک به ایران متقاضیان جراحی های زیبایی به زنان و دختران طبقه متوسط به بالای جامعه محدود می شد، اما در حال حاضر افزایش تعداد متقاضیان جراحی زیبایی و صرف هزینه های میلیونی برای زیبایی اندام از سوی متقاضیان و تعارض صرف چنین هزینه هایی با سطح در آمد طبقه متوسط جامعه علامت سوالهای زیادی در ذهن ها ایجاد کرده است.
سوالی که مطرح می شود این است که دلیل این همه تب و تاب نگران کننده برای انجام عمل های جراحی زیبایی چیست؟ آیا افرادی که به انجام این عمل ها اقدام می کنند آیا از عوارض آن آگاهند؟ و بسیاری سوالهای دیگر در این مورد.
برای دریافت پاسخ ملموس به این قبیل سوالها به یکی از کلینیک های تخصصی پوست و مو در یکی از مناطق برخوردار شهر مراجعه کردیم. می توان از قبل حدس زد که مشتریان انجام عمل های زیبایی بینی افراد خاصی هستند. وارد کلینیک که می شوم تابلوی چند پزشک را می بینم که روی آن نوشته شده است: «دکتر... متخصص پوست و زیبایی و اطفال» «دکتر... متخصص پوست و زیبایی» در اتاق انتظار این کلینیک حدود ۷،۸ خانم جوان روی صندلی نشسته اند ۳ پسر ۲۵ -۲۰ ساله هم کمی آن طرف تر ایستاده اند و با هم صحبت می کنند. روی در و دیوار این کلینیک هم پوسترهای تبلیغاتی از نمونه عمل های جراحی شده و تفاوت چهره افراد قبل و بعد از عمل نصب شده است. با دختر جوانی که همراه مادرش به این کلینیک مراجعه کرده است گفت وگو می کنم.
او می گوید: در اصل به علت درمان انحراف بینی به این جا مراجعه کرده ام اما قصد دارم عمل زیبایی بینی هم انجام دهم. او می افزاید: البته مادرم با عمل زیبایی مخالف است و می گوید: ظاهر بینی ام هیچ مشکلی ندارد اما احساس می کنم در بین دوستانم که عمل جراحی بینی انجام داده اند، به قول معروف «دماغم تو ذوق می زند و به صورتم نمی آید» به پیشنهاد دوستانم به این مرکز آمده ام. از او درباره عوارض انجام عمل جراحی سوال می کنم، او می گوید: از طریق برخی دوستان و سایت ها و صداوسیما درباره ضرر و زیان این عمل های جراحی اطلاعاتی به دست آورده ام امیدوارم مشکلی پیش نیاید و ما هم زیباتر از الان بشویم!
زیبایی یعنی...
از مراجعه کنندگان می پرسم تعریف شما از زیبایی چیست؟یکی می گوید: زیبایی یعنی این که علاوه بر خود تحسین دیگران را هم جلب کنی و دیگران هم زیبایی صورتت را تایید کنند. دیگری داشتن صورت زیباو دماغ عمل کرده را عامل جذابیت می داند. با یکی دیگر از مراجعه کنندگان که حدود ۴۰ ساله به نظر می رسد گفت وگو می کنم.
او هم رفع چین و چروک پیشانی و صورت را دلیل مراجعه خود به این مرکزعنوان می کند و می افزاید: من به اصرار ۲ دختر جوانی که دارم به این مرکز آمده ام از ۳ ماه قبل این قدر برایم از جوانسازی پوست و رفع چین و چروک صورت حرف زده اند که راضی شده ام برای مشاوره به این مرکز مراجعه کنم. البته آن ها هم عمل جراحی بینی انجام داده اند.
او ادامه می دهد: امیدوارم دست این پزشک به قول معروف سبک باشد و دچار مشکل نشوم. وی می افزاید: از لحاظ مالی هم برای جوانسازی پوست و رفع چین و چروک ها مشکلی ندارم و برای هر جلسه باید ۲۰۰ هزار تومان بپردازم که حدودا ۸ الی ۱۰ میلیون برای این کارکنار گذاشتیم.
به عقیده کارشناسان، نصب یک چسب بر روی بینی و یا مطرح کردن عمل جراحی بین دوستان و اطرافیان از جمله مسائلی است که فرد تلاش می کند با پناه جستن به آن، شخصیتی جدید و قابل عرضه ازخود به جامعه ارائه نماید.بااین حال و با اغماض از حضور مردان در لیست جراحیه ای زیبایی؛ دلایلی جالب و قابل تاملی برای میل زنان و دختران به جراحیهای زیبایی بینی ذکر شده است :
برخی جامعهشناسان استقبال از جراحیهای زیبایی را نوعی مد اجتماعی میدانند. گروهی دیگر هم نوع پوشش در ایران، گسترش توجه به ظاهر و زیبایی ظاهری در جامعه كه در برخی موارد به حالت وسواس گونه درآمده، جلب توجه جنس مخالف و توجه به زیبایی درازدواج و همچنین تبلیغات گسترده برای جراحی زیبایی را باعث رواج آن در ایران میدانند. البته گروهی از روانپزشكان نیز معتقدند درصدی از این افراد دچار افسردگی هستند و از داروهای آرامبخش استفاده میكنند و به اعتقاد متخصصان زیبایی در بسیاری از موارد افراد مراجعهكننده چهره زیبا دارند و نیازی به جراحی نیست.
ایرانیان پیشین از تغییر ساختار الگوی زندگی و باورهای زیبای خود بر داشتن سیرت زیبا در زندگی و جامعه تاکید داشتند و صورت زیبا را نهی نمی کردند اما آن را بر سیرت زیبا هم ترجیح نمی داند اکنون باورها در فرهنگ چندگانه و مختلط شهری و دربستر تبلیغات اغواگر ماهواره ها و فضای مجازی به مدد تکنولوژی کمتر یافت می شودزیرا ساختار الگوی زندگی به شدت در حال ایجاد دگرگونی و فاصله پیدا کردن با ارزشهای اصیل و فرهنگ و اعتقادات مردم هستند.
کاش این روزها به جای پرداختن هزینههای گزاف بابت جراحیهای سخت و دردناک زیبایی، کمی به ایجاد تغییر و بهسازی سیرت یا رفتارمان نیز توجه داشته باشیم چرا که به نظر میرسد در شرایط امروز جامعه، دستیابی به آن میتواند افراد را چندین و چند گام به درک شناختی حقیقی از خود نزدیکتر کرده و آنان را در راه احقاق حقوق واقعیشان بیش از پیش یاری کندو در این مسیر انجام رسالت نهادهای فرهنگی، آموزشی در نهادینه سازی الگوی سبک اسلامی – ایرانی در همه ابعاد سیرت و صورت به نوبه خود مدنظر و مطالبه گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]