واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تأمین تخصیص درآمدهای نفتی ریشه تمام مشکلات اقتصادی امروز
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی با رویکرد اقتصاد پساتحریم نفت خاطرنشان کرد:نقشه راه اقتصادی ما باید برگرفته از آیات قرآن کریم باشد و ما باید شاهد انقلاب مدیریتی باشیم تا عزم مورد قبول اقتصادی شکل بگیرد.
کد خبر: ۵۵۹۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹ - 07 January 2016
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی محمدحسن ابوترابی فرد در دومین همایش ملی تفکر بسیجی، پژوهش و اقتصاد مقاومتی با رویکرد اقتصاد پساتحریم نفت خاطرنشان کرد: می توان ریشه مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور و دولت را گره خورده با رانت نفتی دید،اقتصاد معیشتی عموم کشورهای وابسته به منابع طبیعی این واقعیت را پیش روی ما قرار داده است که کشورهایی که دارای منابع طبیعی هستند به طور متوسط در عرصه اقتصادی پشت کشورهایی قرار بگیرند که از این موارد برخوردار نیستند.
ابوترابی فرد افزود: اقتصاد ما گره خورده به اقتصاد نفتی است؛زیرا به گونه ای تأمین تخصیص درآمدهای نفتی در اختیار دولت بوده است.
وی تصریح کرد: تأمین تخصیص درآمدهای نفتی در اختیار دولت ریشه تمام مشکلات اقتصادی امروز است.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: دولت بزرگ شده است و خود را متولی اقتصاد می داند؛ البته نه متولی اقتصاد به معنای سیاستگذار و برنامه ریز بلکه متولی به نام مجری می داند.
نقشه راه اقتصادی ما باید برگرفته از آیات قرآن کریم باشد
وی یادآور شد: این مشکلات به علت رانت نفتی است و بدیهی است که مجالی را برای دیگران باقی نمی گذارد و از همین رو هدایت فعالان اقتصادی مبتنی بر رانت نفت از خصوصیت این اقتصاد است که نمی تواند در چرخه اقتصاد برای ما مثمر ثمر باشد.
ابوترابی فرد افزود: نقشه راه اقتصادی ما باید برگرفته از آیات قرآن کریم باشد و ما باید شاهد انقلاب مدیریتی باشیم تا عزم مورد قبول اقتصادی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: ما شاهد بودیم که انقلاب اسلامی منجر شد؛یک مزدور از کشور خارج شود و جایگزین آن یک شخصیت تربیت یافته از مکتب قرآن و برآمده از اراده ملی در رأس مدیریت کشور قرار گرفته است.
ابوترابی فرد ادامه داد: تحول مدیریتی در یک جمله خلاصه می شود شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه باید ظهور کند و این در حالی است که شایسته سالاری در قرآن کریم تعریف جامعی دارد.
وی با بیان اینکه ما می توانیم به عملکرد مدیریتی حضرت یوسف(ع) اشاره کنیم تصریح کرد: خداوند متعال به دنبال یک مدیریت شایسته است و شایسته بودن حضرت یوسف(ع) به این علت است که این بزرگوار دو ویژگی کلیدی دارد یکی امانت و تعهد و دومی دانش کامل برای مدیریت کشور را دارد.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه باید در سطح کلان کشور به دو پیام قرآنی حفیظ و علیم نزدیک تر شویم؛زیرا می تواند بسیاری از مشکلات ما را رفع کند،یادآور شد:حضرت یوسف(ع) در مدیریت خود تنها اعلام می کند،مدیریت اقتصادی مصر را به من بسپارید زیرا ایشان دارای خصوصیات حفیظ و علیم هستند.
اقتصاد سالم در کنار بهرهگیری از ظرفیت ها و ذخایر باید به سمت تولید رهنمون شود
وی ادامه داد: دانش و اقتصاد سالم در کنار بهرهگیری از ظرفیت ها و ذخایر و ثروت ها باید به سمت تولید رهنمون شود.
ابوترابی فرد تصریح کرد: نقشه راه مدیریت اقتصادی انبیاء الهی از جمله حضرت یوسف(ع) دارای برنامه بود؛ از برنامه های این بزرگوار برنامه هفت ساله بود که در راستای برنامه اقتصادی نهادینه شده بود.
وی با بیان اینکه وابستگی به اقتصاد رانتی نفت موجب شده ما از کار و تلاش فاصله بگیریم، یادآور شد: در آغاز استخراج نفت یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران را ساخته بودیم این نشانه از ذوق معماری، نگاه اقتصادی ما دارد اما متأسفانه هم اکنون عملکرد مناسبی نداریم.
دولت نباید بی حساب تولید کند
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: دولت نباید بی حساب تولید کند؛بلکه باید با معیاری معین و با اصول اقتصادی این مهم را عملیاتی کند ما 700 میلیون مترمکعب گاز استخراج می کنیم،البته این استخراج به هیچ جای دنیا ملاحظه نمی شود.
وی افزود:بنده با توجه به اینکه در جلسات دولت،مجلس و بودجه ریزی شرکت دارم؛ فرصتی که ارجاع پرونده ها به شورای امنیت و محدودیت ها در بازار نفت فراهم کرده است و فرصتی که کاهش قیمت نفت و تهدیدی که کاهش قیمت نفت برای ما فراهم کرده و همچنین تهدیدات تحریم و بازار را نسبت به نرخی که تحریم و کاهش قیمت نفت فراهم آورده است،میتواند برای ما تبدیل به یک فرصت طلایی شود.
منابع نفتی را به سمت فرآورده های نفتی با ارزش افزوده سوق دهیم
ابوترابی فرد یادآور شد: عربستان در این شرایط نابود می شود؛ زیرا ما دیروز با 100 میلیارد دلار درآمد ارزی کشور را اداره می کردیم،اما اکنون این به 18 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که این امر تفاوت معناداری در اداره کشور برای ما شکل نداده است.
وی یادآور شد: ما اگر عزم داشته باشیم با انقلاب اقتصادی می توانیم اگر قیمت نفت هر بشکه 100 دلار باشد بیش از 30 دلار را در بودجه در نظر بگیریم و تمام 70 دلار را به صندوق توسعه ملی اختصاص دهیم،اما متأسفانه این عزم را نداریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما باید منابع نفتی را به سمت فرآورده های نفتی با ارزش افزوده سوق دهیم خاطرنشان کرد: ما باید به دنیا بگوییم نفتی نداریم برای فروش و باید تنها فرآورده های نفتی را با ارزش افزوده صادر کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]