واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جنایت عربستان در سربریدن یک رهبر دینی با قطع رابطه پوشیده نمیشود
دولت عربستان براي اينكه بر جنايتش نسبت به سربريدن يك رهبر ديني در كشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبي زده و رابطه سياسي خود را با ايران قطع كرده در حالي كه هيچگاه اين اقدامات نميتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
دولت عربستان براي اينكه بر جنايتش نسبت به سربريدن يك رهبر ديني در كشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبي زده و رابطه سياسي خود را با ايران قطع كرده در حالي كه هيچگاه اين اقدامات نميتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
به گزارش فارس، حسن روحاني در ديدار وزير امورخارجه دانمارك با اشاره به اعدام شيخ نمر رهبر شيعيان عربستان به دليل انتقاد از دولت رياض، اظهارداشت: پاسخ انتقاد نبايد سربريدن باشد و اميدواريم كشورهاي اروپايي كه همواره به مسئله حقوق بشر واكنش نشان ميدهند در اين زمينه هم به وظايف حقوق بشري خود عمل كنند. رئيسجمهور با تأكيد بر اراده جمهوري اسلامي ايران براي روابط خوب با همسايگان، گفت: طبيعي است كه جنايت عليه حقوق اسلامي و انساني، عكسالعمل افكار عمومي را در پي خواهد داشت. روحاني خاطرنشان كرد: دولت عربستان براي اينكه بر جنايتش نسبت به سربريدن يك رهبر ديني در كشور خود سرپوش بگذارد، دست به اقدام عجيبي زده و رابطه سياسي خود را با جمهوري اسلامي ايران قطع كرده است در حالي كه بيترديد هيچگاه اين گونه اقدامات نميتواند آن جنايت بزرگ را بپوشاند.
رئيسجمهوري تصريح كرد: ايران بهترين راه حل براي رفع اختلاف بين كشورها را مذاكره و ديپلماسي ميداند و شرايط امروز منطقه به گونهاي است كه همه كشورها بايد براي مبارزه با تروريسم با يكديگر همكاري و رايزني داشته باشند و معتقديم كشورهاي منطقه با اتحاد ميتوانند منطقه را از خطرات تروريسم پاكسازي كنند. وي مبارزه با تروريسم را يكي از محورهاي همكاري بين ايران و كشورهاي عضو اتحاديه اروپايي دانست و گفت: تهران آمادگي دارد براي مبارزه با تروريسم با ديگر كشورها و از جمله كشورهاي اتحاديه اروپا، همكاريداشته باشد. روحاني تأكيد كرد: بايد براي مبارزه با تروريسم و عاري كردن جهان از افراط و خشونت در چارچوب قطعنامه (wave) مجمع عمومي سازمان ملل، اقدامات و برنامههاي خود را به صورت هماهنگ ادامه دهيم. رئيسجمهوري همچنين در ادامه با اشاره به برخي اقدامات ضروري براي ريشهكني تروريسم، اظهار داشت: در مبارزه با تروريسم اول بايد كشورهايي كه به هر نحو به تروريستها كمك ميكنند تحت فشار قرار بگيرند. مخفي نيست كه چه كشورهايي به گروههاي تروريستي كمكهاي مالي ميكنند، چه كساني از تروريستها نفت ميخرند و چه كشورهايي سلاح و تجهيزات در اختيار آنها قرار ميدهند يا مرزهاي خود را براي عبور و مرور تروريستها از گوشه و كنار جهان باز گذاشتهاند.
وي تصريح كرد: مسئله ديگر در مبارزه با تروريسم اين است كه بايد در اين موضوع كاملاً جديت داشته و از همه امكانات تبليغاتي، اطلاعاتي و عملياتي خود عليه تروريستها استفاده كنيم.
رئيسجمهوري اضافه كرد: تفاوتي وجود ندارد كه فردي كه مورد تهاجم تروريستها قرار گرفته داراي چه مليت، دين و مذهبي است، لذا مهم است كه موضعگيريواحدي نسبت به همه انسانهايي كه بيگناه كشته ميشوند، اتخاذ شود. روحاني همچنين تأكيد كرد: اسلام ديني است كه صد درصد با ترور و تروريسم مخالف است و بايد توجه داشت كه قضاوت نادرست برخي از رسانهها نسبت به اسلام باعث ميشود كه تروريستها بتوانند از بين جوامع سربازگيري كنند و اين مسئله دامي است كه خود تروريستها پهن كردهاند و نبايد در آن گرفتار شد. رئيسجمهوري با اشاره به آيهاي از قرآن كريم مبني بر اينكه كشتن يك انسان بيگناه به معناي كشتن همه انسانيت است، اظهار داشت: مسير دين از مسير تروريستها جداست و نبايد اجازه داد كه برنامههاي تبليغاتي در اين زمينه در مسير انحرافي قرار گيرد. روحاني همچنين كمك به آوارگان را مورد تأكيد قرار داد و گفت: جمهوري اسلامي ايران يكي از كشورهايي است كه بيشترين پناهنده و آواره را پذيرايي ميكند، اما در عين حال آمادگي داريم در اين مورد با ساير كشورها از جمله دانمارك همكاري كنيم.
رئيسجمهوري همچنين حركت سريع و پرشتاب در توسعه روابط تهران و كپنهاك را مورد تأكيد قرار داد و اظهار داشت: تقويت روابط دو كشور به نفع منافع دو ملت است و در تقويت صلح و ثبات بينالمللي نيز تأثيرگذار است. وي هيئت اقتصادي همراه وزير خارجه دانمارك را نشانه اراده جدي كپنهاك براي توسعه روابط اقتصادي و فرهنگي با ايران دانست و گفت: از طرف دولت ايران نيز براي توسعه روابط با كشورهاي شمال اروپا از جمله دانمارك اراده جدي وجود دارد. رئيسجمهوري برخورداري از نيروي انساني مستعد، منابع غني انرژي، ثبات و امنيت منطقهاي، پروژههاي عظيم صنعتي و بندرگاهي و پيشرفتهاي چشمگير در علوم و فناوريهاي نو را از جمله ظرفيتها و زمينههاي همكاري در ايران دانست و گفت: امروز فضاي كشور ما براي سرمايهگذاري و انتقال تكنولوژي كاملاً آماده است. كريستين ينسن وزير امور خارجه دانمارك نيز در اين ديدار با بيان اينكه دانمارك اهميت زيادي به توسعه روابط با ايران قائل است، اظهار داشت: كپنهاك از تحولات جديدي كه در برنامههاي اقتصادي دولت ايران به منظور تسهيل همكاريهاي اقتصادي ايجاد شده، استقبال ميكند. ينسن در ادامه در خصوص اقدام عربستان در اعدام شيخ نمر نيز گفت: دانمارك اولين كشوري بود كه اين اقدام عربستان را محكوم كرد. وزير امور خارجه دانمارك همچنين همكاري دو كشور در زمينه مبارزه با تروريسم را مورد تأكيد قرار داد و گفت: سياست دانمارك مبارزه با تروريسم در جهان است و ما به دنبال دنيايي امن براي پيشرفت و توسعه هستيم. ينسن تصريح كرد: تروريسم خوب وجود ندارد. اسلام مساوي تروريسم نيست و كاملاً با آن مخالف است اما متأسفانه عدهاي به نام اسلام سوءاستفاده كرده و اقدامات تروريستي انجام ميدهند، بيترديد اينگونه افراد گمراه هستند و اين موضوعي است كه ما به آن تأكيد داريم.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]