واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نگاهي به 7 دهه فعاليت باشگاه آرارات
نام باشگاه آرارات، خيليها را به ياد تيم فوتبال آرارات مياندازد؛ تيمي كه بعد از پرسپوليس و استقلال يكي از پرتماشاگرترين تيمهاي تهراني بود.
نویسنده : دنيا حيدري
نام باشگاه آرارات، خيليها را به ياد تيم فوتبال آرارات مياندازد؛ تيمي كه بعد از پرسپوليس و استقلال يكي از پرتماشاگرترين تيمهاي تهراني بود. برخي هم اما با شنيدن نام باشگاه آرارات ياد تيمهاي بسكتبال ر آن ميافتند كه بارها افتخارآفريني كردند. در كل تصويري كه از باشگاه آرارات در ذهن نقش ميبندد چهره باشگاهي است كه در صحنههاي ورزشي كشور از دهه 1320ش تا كنون همواره در عرصه ورزش خوش درخشيده و چهرههاي شاخصي را معرفي كرده است.
آغاز 7 دهه فعاليت
پيش از تأسيس باشگاه آرارات، ورزشكاران ارمني در باشگاههاي مختلف فعاليت ميكردند. باشگاه آرارات در بدو تأسيس ابتدا با فعاليت عادي فرهنگي و هنري آغاز به كار كرد اما در همان سال فعاليتهاي ورزشي باشگاه نيز آغاز شد و پس از چندي باشگاه به عضويت سازمان تربيتبدني درآمد. تمرينهاي ورزشكاران ابتدا در حياط مدرسه مهر صورت ميگرفت. در همين دوران، در مسابقات مشتزني، مشتزنان باشگاه آرارات، به نامهاي سروژ صفريان، آرداشس ساگينيان مقام نخست و دوريك ميناسيان و سواگ ساگينيان مقام دوم را از آن خود كردند. باشگاه آرارات به سرعت فعاليت خود را در رشتههاي مختلف ورزشي آغاز كرد و توانست عملكرد موفقي داشته باشد. تيم فوتبال باشگاه آرارات در مسابقات تهران در 12 بازي شركت كرد و مقام پنجم را به دست آورد و مورد تشويق سازمان تربيت بدني قرار گرفت. اين تيم سالهاي طولاني در مسابقات ليگ تهران و مسابقات كشوري حضور داشت و بعد از پرسپوليس و استقلال از تيمهاي پرطرفدار تهراني بود اما در سالهاي اخير، به سبب مشكلات مالي از حضور در ميدانهاي ورزشي بازمانده بود و باشگاه آرارات بهجاي تيمداري اقدام به راهاندازي مدرسه فوتبال براي نوجوانان و جوانان كرد. اما تيم فوتبال آرارات تهران پس از مدتها دوري از مسابقات، فعاليت خود را از تاريخ ۱۸ مهر ۱۳۹۳ با برگزاري ديداري دوستانه با استقلال بار ديگر به طور رسمي آغاز كرد. بعد از تيم فوتبال، به تدريج ورزشكاران باشگاه در رشتههاي واليبال، تنيس، تنيس روي ميز، ژيمناستيك، دو و ميداني، وزنهبرداري، شنا، شطرنج، شمشيربازي، كشتي و كوهنوردي، در ردههاي مردان و زنان موفقيتهاي قابل توجهي به دست آوردند و برخي از آنان در مسابقات برونمرزي نيز شركت كردند.
بازيهاي قهرماني ارامنه ايران
بازيهاي قهرماني ارامنه ايران از گستردهترين برنامههاي باشگاه آرارات است كه سالهاست به طور جدي و تقريباً بيوقفه برگزار ميشود. نخستين دوره اين بازيها در تابستان 1343، با امكانات بسيار محدود برگزار شد. اما بعد از آن اين بازيها كه به المپيك ارمنيان شهرت يافته، در نيمه دوم شهريور هر سال به طور منظم برگزار شد. در مدت 47 سال كه از آغاز بازيهاي قهرماني ارمنيان كشور ميگذرد، تاكنون 43 دوره از بازيهاي قهرماني با موفقيت برگزار شده و تنها در سالهاي 1357، 1360، 1363 و 1365 در جريان انقلاب و جنگ تحميلي و سال 1386 به دليل همزماني با چهارمين دوره بازيهاي جهاني ارمنيان اين بازيها برگزار نشد. از دوره بيست و چهارم (1370) نيز طيف شركتكنندگان در اين بازيها گسترش يافت و ورزشكاراني از لبنان، سوريه، ارمنستان و در سالهاي بعد، از كشورهاي گرجستان، عراق و فرانسه نيز در اين مسابقات شركت كردند. بازيهاي قهرماني ارامنه در رشتههاي فوتبال، دو و ميداني، شنــا، واليبال، بسكتبال، شطرنــج، تنيس، تنيس روي ميـز، مشتزني، ورزشهاي رزمي و برخي رشتهها مانند ژيمناستيك (به صورت نمايشي) اما تحت نظارت فدراسيون برگزار ميشود.
دهه هفتم آرارات
باشگاه آرارات طي هفت دهه فعاليتهاي مثمر ثمري در ورزش داشته و توانسته چند شعبه در شهرستانهاي مختلف نيز داير كند و هم اكنون نيز تيمهاي بسكتبال مردان و زنان، تيمهاي مينيبسكتبال مردان و زنان، مينيواليبال و واليبال بزرگسالان، تنيس روي ميز مردان و زنان، دو و ميداني مردان و زنان، تكواندوي مردان، مشتزني مردان و فوتبال نوجوانان و جوانان در باشگاه آرارات فعاليت دارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]