واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتخاب کننده ما باشیم
دکتر سعید دباغ نیکو خصلت
کد خبر: ۵۵۸۸۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۹ - 05 January 2016
انتخاب امری فردی است و و دخالت در انتخاب افراد میتواند تبعات نامناسبی برای فرد مجاب کننده بهوجود آورد. این قانونی نانوشته است که بر زندگی همه انسانها حاکم است. هر از گاهی ما در زندگی روزمره خود افراد دیگر را تشویق و مجاب به انتخابهایی میکنیم که تبعات غیرمستقیم آن ممکن است حتی بر زندگی شخصی خود ما نیز اثر داشته باشد و فرد مجاب کننده به صورت نا خود آگاه ضرر هایی را به خود و فرد مجاب شده برساند.
سوای مثال هایی بیشمار که می توانیم هر یک از ما برای این مقوله داشته باشیم، اگر اندکی تعمق و تامل کنیم درخوایم یافت که مصداق ها عینی این فرایند در زندگی شخصی تک تک مان کم و بیش نمود پیدا کرده است.
در انتخابات پیش رو و یا در هر انتخاب دیگری، شاید رویکرد مشاوره و معرفی صحیح مناسبتر از مجاب کردن باشد. بدین طریق یک فرد جایگاه حقیقی خود را بهعنوان یک انسان صاحب اندیشه و جهانبین حفظ خواهد کرد.
با این حال مرز معرفی یک فرد و یا یک جریان یا یک تفکر و یا حتی یک محصول باید به گونهای صورت گیرد که حق آزادی افراد مورد اجحاف یا به قولی دیگر خدشهدار نگردد. این فرایند باید از دوران کودکی در خانواده و همچنین در آموزش و پرورش به عموم مردم آموزش داده شود. توجه به این موارد نامحسوس میتواند رویکردهای تاثیرگذاری در فرایند سعادت و خوشبختی یک فرد و یا ملت را بهوجود آورد.
در کنار این مقوله باید به شرایط تبلیغات و معرفی نیز اشاره نمود. در ابتدائیترین اصول معرفی باید قوانین اخلاقی در خصوص صحت گفتار، کردار و تبیلیغات مورد تاکید هر فرد قرار گیرد.
عرصه انتخاب، رقابت برای معرفی و متعاقب آن تبلیغات، عرصهای است که انسان در پایان روز خود متوجه خواهد شد که میتواند که به عملکرد روزمره خود نمره قبولی دهد یا نه. بهعبارتی دیگر رعایت اصول بازی جوانمردانه باید از ابتدائیترین رویکردهای مردم و ملتی باشد که پیشوا و الگوی زندگی خود را حضرت علی علیهالسلام عنوان مینماید.
از سوی دیگر وظیفه همگانی ایجاب می کند، هر یک از افراد جامعه، بی توجه به بازی های سیاسی و رنگ بندی های شکیل انتخاباتی، معیار های مناسب و متناسب با اوضاع کنونی را برای خود ترسیم نمایند و با توجه به معیارهای ذهنی که در خود پرورش داده اند به انتخاب افراد بپردازند.
تجربه نشان داده است، انتخابهای نا مناسب و احساسی در دوره های مختلف نه تنها سودی برای حوزه های مختلف انتخاباتی نداشته بلکه در مباحث کلان سیاسی و اقتصادی کشور نیز بی تاثیر و گاهی اقات مضر نیز بوده است، لذا به نظر می رسد علاوه بر اینکه افراد کاندیدا باید اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند وظیفه هر فردی است، که معیاری برای انتخاب کردن برای خود ترسیم کرده باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]