واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چین و پاکستان رقیب ایران برای روابط تجاری با افغانستان
کد خبر: ۵۵۸۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۷ - 04 January 2016
افغانستان که از صادرکنندگان محصولات زراعی جهان به شمار می رود و 10 درصد مجموع میوهجات خشک بازارهای جهان را صادر می کند ؛دارای دیگر ظرفیت های اقتصادی و معدنی است که در روزهای اخیر موفق شد به سازمان تجارت جهانی بپیوندد.
مسئولان این کشور پیوستن به wTo را اتفاق تاریخی دانستند و هدف از آن را تحرک بخشیدن به اقتصاد و کمک به برقراری صلح در این کشور توصیف کردند.
دسترسی آسانتر به بازارهای هدف،جذب بیشترسرمایهگذاران خارجی، توسعه صادرات،ارتقای کیفی محصولات تولیدی را می توان مهمترین مزایای پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی دانست.
ازاین رو گفت وگویی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص توسعه صادرات محصولات کشورمان به افغانستان انجام داده ایم که در ذیل به آن می پردازیم:
سعیداربابی با بیان اینکه ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی و صنعتی داریم، به خبرنگار خبرگزاری خانه ملت گفت: با توجه به داشتن پتانسیل های بالای حمل و نقل و ترانزیتی کشور باید تلاش کنیم تا محصولات تولید شده خودمان را به کشورهای همسایه صادر کنیم.
چین و پاکستان رقیب تجاری ایران برای بازار افغانستان
نماینده مردم ایرانشهر درمجلس شورای اسلامی، افزود: کشورهای چین و پاکستان می توانند رقیب جدی ما در عرصه های اقتصادی منطقه باشند و اگرما از این ظرفیت های خوب و استراتژیک استفاده نکنیم ،این کشورها به این موارد ورود می کنند و قابلیت های خود را در کشورهای همجوار ما افزایش می دهند.
دبیراول کمیسیون اقتصادی مجلس،تصریح کرد:منطقه آزاد چابهار و بنادر جنوبی ما که به آب های آزاد دریای عمان دسترسی دارند از دیگر موقعیت های خوب ما است که می تواند محورهمکاری اقتصادی ما با افعانستان به شمار رود.
توجه به مناطق آزاد چابهار توسعه صادرات را دربر دارد
این نماینده مردم در مجلس یادآور شد: با توسعه زیرساخت ها و بهره مندی بیشتر از مناطق آزاد چابهار و ساخت تکمیلی برخی کالاها می توان ارزش افزوده را به همراه داشت.
از سویی دیگر؛سید باقر حسینی،در گفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت،با بیان اینکه همکاری و مشارکت با تجارافغانی باید افزایش یابد،گفت: با توسعه منطقه آزاد در سیستان و بلوچستان می توان مشارکت های اقتصادی با افغانستان را افزایش داد.
نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی، افزود: پیوستن افغانستان به تجارت جهانی می تواند؛ موقعیت و فرصت خوبی برای صادرات مجدد محصولات ما باشد. ما می توانیم با ایجاد کارخانه های تولیدی در نزدیکی مرزها علاوه بر اینکه به ایجاد اشتغال کمک می کنیم، می توانیم محصولات تولیدی خود را باهزینه کمتر به این کشورها صادرکنیم.
لزوم توجه به توسعه صادارت و ایجاد اشتغال
این نماینده مردم در مجلس یادآورشد: اگر از فرصت مرز به خوبی استفاده نکنیم تبدیل به تهدید می شود ؛مثلا باایجاداشتغال برای جوانان این مناطق می توان از پیوستن آن ها را به گروه های مواد مخدر و غیره جلوگیری کرد.اگر کاری انجام ندهیم این افراد بیکار به جای اشتغال مفید به فعالیت هایی می پردازند که به عنوان تهدید محسوب می شود.
افغانستان قابلیت تبدیل شدن به بازار هدف برای ایران را دارد
همچنین ،غلامرضا اسداللهی در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به اینکه افغانستان می تواند یک بازار هدف برای ما باشد،گفت: دوکشور ایران و افغانستان مشترکات فرهنگی و دینی با هم دارند و این نزدیکی ها ی فرهنگی و اجتماعی میتواند به توسعه روابط بیشتر کمک کند.
نماینده مردم تایباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: روابط تجاری و اقتصادی ایران و افغانستان که از طریق مرز تایباد صورت می گیرد ،بالغ بر 3 میلیارد دلار است که این امر می تواند به صورت مشارکت دو طرفه تبدیل شود و تراز تجاری دو طرف توسعه و افزایش یابد.
مشارکت های تجاری ایران وافغانستان با نگاه منفعت متقابل افزایش یابد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، تصریح کرد: سازمان توسعه و تجارت، وزارت صنعت و معدن و بخش خصوصی می تواند با ارایه یک برنامه مدون این مشارکت های اقتصادی با افغانستان را افزایش دهند و با توجه به نیازها و دغدغه های تجار افغان این تراز تجاری ما بالاتر از گذشته صورت گیرد.
وی یادآور شد: درمجموع بازار افغانستان برای ما مهم است و باید با داشتن نگاه منفعت متقابل آن را توسعه دهیم.


این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]