واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دست پر فيلمسازان انقلابي در جشنواره سيوچهارم فجر
جشنواره فجر امسال برخلاف يكي، دو دوره اخيرش كه در صدر اخبار رسانهها و مطبوعات و حتي پيگيري آحاد مردم جامعه قرار داشته و تركتازي رسانهاي ميكرد، دو تفاوت عمده با چند دوره اخيرش خواهد داشت.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
جشنواره فجر امسال برخلاف يكي، دو دوره اخيرش كه در صدر اخبار رسانهها و مطبوعات و حتي پيگيري آحاد مردم جامعه قرار داشته و تركتازي رسانهاي ميكرد، دو تفاوت عمده با چند دوره اخيرش خواهد داشت.
اولين تفاوت كه ممكن است مهمترين مؤلفه تأثيرگذار و وجه تمايز جشنواره سيوچهارم با دورههاي قبلياش باشد، حضور يك آلترناتيو قدرتمند سياسي، خبري و رسانهاي مثل انتخابات مجلسين خبرگان و شوراي اسلامي است. از اينرو فضاي انتخاباتي و تبليغاتي نامزدها و كانديداهاي هر دو مجلس قطعاً تأثيراتي بر جشنواره فجر از منظر حضور نامزدهاي انتخاباتي در اكران فيلمها و همچنين اعلام نظر آنها در مورد كيفيت و محتواي آثار كارگردانان و فيلمسازان حاضر در جشنواره خواهد گذاشت اما مؤلفه ديگري كه در جشنواره امسال وجود دارد كه در دورههاي قبلي بسيار كمرنگ بود، حضور آثار و فيلمسازاني است كه نگاهي دروننظامي و درونخانگي به موضوعاتي كه در فيلمهايشان به آنها پرداخته ميشود، دارند. سينماگراني كه براي جشنوارههاي خارجي فيلم نميسازند و نگاه و هدفشان مبرز و برجسته كردن مسائل و موضوعات مثبت و منفي داخل كشور و نظام است، بدون اينكه خودشان را به هر دسته، جناح و جريان داخلي و خارجي پيوند بزنند. فيلمها و فيلمسازاني كه نه فقط در گفتار و لفاظي بلكه در عمل و اثبات دغدغه فرهنگ، سينما و مخاطب دارند. حضور اين دسته از فيلمسازان و آثارشان در چند دوره اخير جشنواره فيلم فجر با اما و اگرهايي همراه شده بود كه خوشبختانه امسال و در جشنواره سيوچهارم نهتنها از نظر توليد فيلم و اثر با دستي پر پا به عرصه جشنواره گذاشتهاند بلكه آثاري با محتوا، مضمون و فرم قابل توجه و تأمل را براي عرضه ارائه كردهاند؛ آثاري از جمله فيلم «يتيمخانهایران» ابوالقاسم طالبي، «باديگارد» ابراهيم حاتميكيا، «ايستاده در غبار» محمدحسين مهدويان، انيميشن «بازگشت»، فيلم چهار اپيزودي «هيهات» با كارگرداني هادي مقدمدوست، روحالله حجازي، هادي ناييجي، دانش اقباشاوي، فيلم «نفس» نرگس آبيار، «رسوايي2» مسعود دهنمكي، «سيانور» بهروز شعيبي و چندين فيلم و انيميشن ديگر كه ميتوان آنها را خروجي طيف ارزشگرا، دغدغهمند و البته منتقد كشورمان دانست؛ فيلمسازان منتقدي كه تفاوت بين نقد و سياهنمايي و همچنين تفاوت طرح معضل با دروغپردازي را ميدانند؛ هنرمندانه و با استفاده از تكنيكهاي هنر هفتم و دراماتيزه كردن، اتفاقات تلخ و شيرين جامعه و نظام را به دور از هرگونه خودزني يا گرفتن پوزيشن «داناي كُل» در مواجهه با مردم در مديوم سينما به نمايش ميگذارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]