تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بى نيازى و عزّت به هر طرف مى گردند و چون به جايگاه توكل دست يافتند در آنجا قرار مى گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803930629




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حداکثر سهم هزینه آب در سبد خانوار چقدر؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: گزارش‌های پژوهشی درباره متوسط مصرف سرانه آب شهری برای کشورهای کم‌مصرف، متعادل و پرمصرف حاکی از آن است که ایران در گروه کشورهای با مصرف متعادل قرار می‌گیرد.

به گزارش تراز ، براساس یک تخمین جهانی، متوسط مصرف سرانه آب شهری برای کشورهای کم‌مصرف، متعادل و پرمصرف به ترتیب 110، 160 و 250 لیتر در روز برای هر نفر یا 16، 22 و 35 مترمکعب در ماه برای یک خانوار با بعد 4.6 نفر است.از این نظر کشور ایران در گروه کشورهای با مصرف متعادل قرار می‌گیرد. از کشورهای کم‌مصرف می‌توان به جمهوری چک، آلمان و پرتغال اشاره کرد. از کشورهای با مصرف متعادل نیز می‌توان به دانمارک، لهستان، کره، فرانسه، هلند و انگلیس و کشورهای پرمصرف نیز آمریکا، کانادا، ژاپن و استرالیا اشاره کرد.

به این ترتیب، آمار بانک جهانی نشان می‌دهد که متوسط مصرف سرانه خانگی کانادا، آمریکا، استرالیا، ایتالیا، بحرین، ژاپن، عراق، کویت، انگلیس و قطر به ترتیب 717، 575، 432، 420، 377، 373، 371، 351، 321 و 249 لیتر در روز برای هر نفر است.

همچنین براساس این گزارش، متوسط مصرف سرانه خانگی ترکیه، ایران، اتریش، عربستان، هلند، امارات، مصرف، آلمان، پاکستان و چین به ترتیب 232، 225، 218، 210، 205، 189، 183، 172، 150 و 138 اعلام شده است.

البته ساختارهای متداول برای تعرفه آب‌بها در کشورهای مختلف شامل چهار نوع به شرح زیر است:


- شارژ ثابت: پرداخت ماهانه ثابت برای مصارف متغیر در ماه‌های فصول مختلف سال

- شارژ حجمی ثابت: پرداخت براساس میزان مصرف ماهانه و قیمت ثابت برای تمام مقادیر مصرف

- بلوکی افزایشی: پرداخت براساس مقدار مصرف و برمبنای قیمت فزاینده تعیین شده برای هر مترمکعب آب در هر طبقه یا بلوک. در این روش برای هر بلوک یا مقدار مشخص از مصرف، قیمتی تعیین می‌شود و مقادیر مصرف مازاد بر آن مشمول پرداخت با قیمت بیشتر مربوط به بلوک بالاتر می‌شود.

- بلوکی کاهشی: پرداخت براساس مقدار مصرف و برمبنای قیمت کاهنده تعیین شده برای هر مترمکعب آب در هر طبقه یا بلوک. در این روش برای هر بلوک یا مقدار مشخص از مصرف قیمتی تعیین می‌شود و مقادیر مصرف مازاد بر آن مشمول پرداخت با قیمت کمتر مربوط به بلوک بالاتر می‌شود.

با توجه به شرایط خاص محلی، ممکن است از ساختارهای مختلف برای شهرهای یک کشور استفاده شود. در سال‌های اخیر توصیه مراجع جهانی مبنی بر استفاده از تعرفه بلوکی افزایشی است. در کشور ایران با توجه به محدودیت منابع آب و شرایط اقلیمی این روش بیشتر استفاده می‌شود. روش بلوکی افزایشی در کشورهای چین، مالزی، هند، سنگاپور، سریلانکا و فیلیپین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.



براساس توصیه سازمان ملل باید حدود 5 مترمکعب آب در ماه برای هر فرد به آسانی در اختیار همه مصرف‌کنندگان قرار گیرد. همچنین توصیه موکد بانک جهانی این است که حداکثر سهم هزینه‌های آب در سبد خانوار نباید از 3.3 درصد بیشتر باشد. رقم مذکور سقف قابل تحمل را نشان می‌دهد که بنا به عرف متداول شامل تمامی هزینه‌های آب و دفع فاضلاب است.

البته با وجود هزینه‌های برابر و گاهی بیشتر خدمات فاضلاب نسبت به آب، به‌منظور بهداشت و حفاظت محیط‌زیست و منابع آب در کشورهای مختلف، کارمزد جمع‌آوری و دفع فاضلاب کمتر از آب‌بها در نظر گرفته می‌شود. این نسبت به طور متوسط در آفریقا حدود 35 درصد، در آسیا حدود 61 درصد، در آمریکا حدود 15 درصد و در اروپا حدود 11 درصد است.

از سوی دیگر، مطالعات تدوین آب و فاضلاب شهری و روستایی کشور حاکی از آن است که سهم هزینه آب در سبد خانوار اسپانیا 0.4 درصد، یونان 0.4 درصد، دانمارک 0.8 درصد، آلمان یک درصد، فرانسه 1.1 درصد، انگلستان 1.2 درصد و ایران بدون اعمال جریمه 1.08 درصد و با اعمال جریمه 2.03 درصد است.


 


منبع: خبرآنلاين





زمانبندی انتشار: 10 دى 1394 - 15:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن