واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایجاد پیست اسکی بین المللی ایران در ارتفاعات حاجیآباد
در بیست کیلومتری تهران یک پیست بین المللی ایجاد میشود که به دستگاه «تله سی یژ» مجهز خواهد بود.
آفتاب :
«اسکی» را محصلینی که به اروپا رفتند با خود به ایران سوغات آوردند. در آن دوره عدهای از سوئدیها و سویسیها که برای احداث راه آهن در ایران بسر میبردند همراه جوانان از فرنگ برگشته برای اولین بار در ایران باسکی پرداختند. در سالهای 1319 و 1320 بعلت درگیر شدن جنگ دوم وسائل اسکی بایران وارد نشد و بازی اسکی چندان پیشرفتی نکرد. مجددا در سال 1325 که باب روابط بازرگانی ایران و اروپا باز شد اسکی نیز رونق گرفت و وسائلش بایران رسید.
فعلا بزرگترین و بهترین مرکز اسکی ایران «شمشک» است. شمشک دارای پیستهای مختلف میباشد که هیچکدام از دو کیلومتر کمتر نیست و روی آنها میتوان از آذرماه تا اواخر بهار اسکی کرد. بلندترین قله شمشک 4200 متر ارتفاع دارد و جادهای که تا زیر گردنه «دیزین» کشیده شده اسکی بازان را بارتفاع 3100 متری میرساند. این جاده بلندترین جادههای کشور است.
پیست بلند «ویابون» که روی آن بلندترین «تله اسکی» ایران قرار دارد از بالا تا پائین در حدود یک کیلومتر طول دارد. اختلاف ارتفاع بین نقطه ایستگاه تله اسکی تا قله آن 250 متر میباشد.
پیستهای آبعلی و لشکرک نیز از پیستهای مجهز اسکی تهران بشمار میروند و اهمیت لشکرک مخصوصا از این نظر است که در 20 کیلومتری تهران واقع شده و اسکی بازان میتوانند همه روزه بدانجا رفته و اسکی کنند. فعلا در پیست آبعلی شش تله اسکی در شمشک یکی و در لشکرک دو دستگاه تله اسکی نصب شده و مورد استفاده اسکی بازان قرار دارد.
پیست بین المللی ایران
در ابتدا پیست بزرگ و وسیعی در اطراف تهران وجود نداشت که جوابگوی احتیاجات همه اسکی بازان و بخصوص آماده برای مسابقات بین المللی باشد. بدین لحاظ فدراسیون اسکی ایران اقداماتی کرد که پیست «سراستخر» را برای مسابقات آماده کند و حتی جادهای نیز با کمک اداره مهندسی ارتش روی این کوه کشیده شد ولی بعد مسئولین امر متوجه شدند که این پیست بعلت قرار گرفتن رو به آفتاب جز چند ساعت در روز قابل استفاده نیست و فدراسیون اسکی پس از یکسال مطالعه و با استفاده از نظریات «گاستیون گاتیار» مربی فرانسوی، ارتفاعات حاجیآباد را باین منظور مناسب تشخیص داد.
اکنون فدراسیون اسکی مشغول خریداری زمینهای این نقطه است. حاجیآباد در 28 کیلومتری تهران یعنی بعد از اردوگاه لشکرک و قبل از «اوشان» واقع شده است و اظهار امید فراوان میشود که سال آینده یک دستگاه « تله سییژ» یا صندلی بالارو بطول دو کیلومتر روی آن قرار داده شود. طول پیست حاجی آباد از محل «تله سییژ» تا بالای نخستین قله2500 متر است و چنانچه در سالهای آینده این پیست تا قله بلند حاجیآباد امتداد پیدا کند طول آن در حدود سه کیلومتر و نیم خواهد شد و مهم آنست که از ایستگاه بالائی «تله سی یژ» میتوان روی چندین پیست مختلف سرازیر شد.
منبع: روزنامه ایران
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]