واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس اداره راه وشهرسازی هشترود تشریح کرد; نکات ایمنی جاده ها در فصل سرما 54 نکته ی ایمنی جاده ها در فصل سرما توسط رئیس اداره راه وشهرسازی هشترود تشریح شد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۹ دي ساعت 10:30
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی،علیرضا اوشال اظهارداشت : برای رانندگی بدون دغدغه و آرام در فصل سرما و زمستان رعایت برخی نکات ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است و رابطه مستقیمی بین این نکات و حفظ رشته زندگی ما وجود دارد. وی افزود : تغییر شرایط آب و هوایی و پیدایش فصول مختلف سال، قوانین و نکات ایمنی خاص خود را در پی دارد که پرداختن به آنها، در ایجاد رانندگی و سفر بدون خطر نقش بسزایی را ایفا می کند، لذا برای رانندگی بدون دغدغه و آرام در فصل سرما و زمستان رعایت برخی نکات ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردار است و رابطه مستقیمی بین این نکات و حفظ رشته زندگی ما وجود دارد .
رئیس اداره راه وشهرسازی هشترود ادامه داد : آنجه در پی میآید، نکات ایمنی پیرامون رانندگی در فصل سرماست، که از سوی اداره راه و شهرسازی و با همکاری پلیس راه توصیه شده است که به شرح ذیل می باشد :
1- پیش از آغاز فصل زمستان، بازدید کلی از وضعیت خودروی خود داشته باشید .
2- بهتر است اواخر پائیز، خودروی خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنید .
3- هنگام رانندگی در هوای مه آلود، از چراغ مه شکن استفاده کنید و در صورت نداشتن این چراغ با روشن کردن نور پائین با احتیاط کامل حرکت کنید .
4- توجه داشته باشید که اگر قصد مسافرت در فصل زمستان را دارید، زمان بیشتری برای سفرتان در نظر بگیرید .
5- در زمستان شیشه های خودرو، چراغ ها ، راهنماها، بخاری و سیستم تهویه را بازدید کنید .
6- در صورت امکان وسیله نقلیه خود را به چراغ مه شکن مجهز کنید .
7- از خطوط وسط و کناره جاده در ادامه مسیر حرکت خود استفاده کنید .
8- در صورت بخار کردن شیشه جلو از دستگاه تهویه خودرو استفاده نموده و یا شیشه جلو از دستگاه استفاده نموده و یا شیشه سمت راننده را کمی پایین آورید تا بخار حاصله از بین برود .
9- هنگام رانندگی در هوای مه آلود، به چراغ عقب خودروی جلوئی، اعتماد کامل نداشته باشید .
10- در هوای برفی حتما بازد از زنجیر و یا لاستیک یخ شکن استفاده کنید .
11- رانندگی با استفاده از زنجیر چرغ یا لاستیک یخ شکن در راههایی که به علت سردی هوا و بارش برف دچار یخ زدگی شده، الزامی است .
12- میزان باد لاستیک های خودرو اهمیت بسیاری دارد، زیرا چرخی که بادش تنظیم باشد بهترین و مناسب ترین چسبندگی را با سطح جاده خواهد داشت و دوام آن نیز بیشتر خواهد بود .
13- هر چرخ به ازای 10 درصد باد ناکافی ، 10 درصد از عمر مفیدش را از دست می دهد .
14- عمق شیار لاستیک ها مخصوص در برف و باران شدید ممکن است ضامن حفظ جان شما باشد. عمق این شیار باید حداقل 3 میلی متر باشد. در غیر این صورت بایستی تعویض شود .
15- چنانچه خودروی شما در برف متوقف شد، با دست ، برف زیر لاستیک ها را خالی کنید و اگر آسفالت یخ زده بود از نمک و گونی استفاده کنید. گونی را زیر چرخ ها قرار دهید و به آرامی با دنده 2 حرکت کنید . 16- به خاطر داشته باشید که در هوای برفی جاده اصطکاک کمتری دارد، پس با سرعتی کمتر از زمانی که جاده خشک است حرکت کنید و خودرو را در حرکت ، ثابت نگه دارید .
17- در صورت تراکم مه، خودرو را در جای مناسبی متوقف کرده و تا زمانی که فاصله ایمن از جلو قابل رویت نباشد حرکت نکنید . 18- در هوای برفی و بارانی از گردش و انحراف ناگهانی خودداری کنید و از ترمز کردن بی موقع بپرهیزید . 19- از فشار دادن ناگهانی پا بر روی پدال گاز یا برداشتن فشار از روی آن، خودداری کنید .
-20 از سرعت زیاد در معابر یخ زده و هوای برفی بپرهیزد، به خصوص وقتی که راه دارای دست انداز باشد .
-21 از رانندگی در لبه راهها و شانه های راه خودداری کنید .
-22 در یک سطح لغزنده ، هنگامی که سرعت دارید از تغییر ناگهانی به دنده سنگین خودداری نمائید .
-23 چنانچه به هر دلیلی خودروی شما دچار سر خوردگی شد، اعتماد به نفس داشته باشید و بر خود مسلط باشید زیرا در غیر این صورت نمی توانید تصمیم درستی بگیرید .
-24در هنگام سر خوردن ماشین از ترمز کردن بپرهیزید، ضربه زدن به ترمز بر روی یخ، چراغ ها را قفل می کند و باعث سرخوردن بیشتر می شود .
-25 موقع سر خوردن خودرو، فرمان خودرو را محکم مهار نموده و به سمتی که عقب خودرو به آن سمت چرخیده، فرمان را بچرخانید .
-26 بهتر است خودرو را در هنگام لیز خوردن در حالت دنده سنگین نگه دارید و از خلاص کردن آن بپرهیزید زیرا ماندن در این حالت به کم شدن سرعت کمک می کند و حداکثر کنترل را به رانندگی می دهد .
- 27از سبقت گرفتن در جاده برفی بپرهیزید .
- 28همیشه در هوای برفی حرکت وسائط نقلیه در جاده ها با مشکل مواجه می شود و همین امر سبب بروز ترافیک سنگینی در سطح شهر می شود پس در این شرایط خونسردی خود را حفظ کنید .
-29 برای تغییر ناگهانی دنده از سبک به سنگین، با احتیاط و با در نظر گرفتن سرعت و توجه به ترتیب کاهش دهنده ها اقدام نمایید .
- گرم کردن صبحگاهی موتور خودرو به صورت درجا سبب فرسایش شدید موتور و خرابی زودرس آن می شود .
-30 پس از روشن کردن موتور به آرامی حرکت کرده و چند کیلومتر اول را به آهستگی و با دنده سنگین حرکت کنید . با این کار موتور خودرو سریع تر گرم شده و استهلاک کمتری خواهد داشت . - 31بازدید از سیستم های احتراق، خنک کنننده سوخت رسانی، روشنایی، ترمزها، باتری و اگزوز، لاستیک ها ، برف پاک کن ، شیشه شور و زنجیر چرخ از مهمترین اقدامات ضروری برای رانندگی در زمستان است .
- 32در فصل سرما استفاده از روغن موتور و ضد یخ از اصلی ترین اقدامات برای حفظ موتور خودرو می باشد .
- 33قبل از عزیمت به سفر و در فصل زمستان، سطح آب رادیاتور، مخزن شیشه شور و الکترولیت باتری را بازدید کنید .
- 34چگونگی کار کردن ترمز و ترمزدستی را کنترل کنید و در صورت نیاز رفع عیب نمائید .
- 35سیستم برق رسانی و جرقه را بازدید تمیز و در صورت نیاز تنظیم و قطعه معیوب را تعویض کنید. (شمع ها، پلاتین،وایرها، درب دلکو، چکش برق وکوئل (
- 36قفل درها، کمربند ایمنی، برف پاک کن، کیلومتر شمار، دور سنج موتور، درجه بنزین، آب، چک و زاپاس را از نظر سالم بودن کنترل کنید ودر صورت معیوب بودن هر یک،نسبت به رفع عیب اقدام نمائید .
-37 به منظور جلوگیری از سرد شدن بیش از حد رادیاتور بهتر است یک پرده و یا یک حائل مناسب روی جلوی پنجره رادیاتور بکشید .
- 38یخ زدگی شیشه جلو از عوارض متداول وسایل نقلیه در زمستان است برای از بین بردن قشر یخ باید آن را با برفک تراش پلاستیکی به شکلی که شیشه خراش برندارد بتراشید و پس از آن بخاری را روشن کنید .
- 39چنانچه می خواهید برف پاک کن های سالم و بدون پارگی داشته باشید لازم است شب ها زیر برف پاک کن ها را با یک نایلون بپوشانید .
-40 یخ زدن قفل در صبح های سرد زمستانی اغلب باعث بروزمشکلاتی برای راننده می شود ولی به راحتی می توان این مشکل را حل کرد .
-41 استفاده از روغن، کبریت، فندک و آب جوش برای باز کردن یخ قفل باعث تخریب قطعات پلاستیکی و رنگ خودرو می شود .
- 42لاستیک ها را از نظر فرسودگی، لاستیک سائی، فشار باد و صدمات احتمالی بررسی نمائید .
-43 فرمان را از نظر روانی و دقیق بودن (نداشتن خلاصی) و اتصالات آن را از لحاظ فرسودگی یا آسیب دیدگی بررسی نمائید ( درصورت نامیزان بودن فرمان، باید کل سیستم فرمان توسط یک متخصص بازدید ورفع عیب گردد .)
- 44لازم است تمام چراغ ها را اعم از چراغ های ترمز، دنده عقب، دینام، چراغ های کوچک عقب و جلو نور بالا و پایین و راهنما از نظر سالم بودن کنترل کنید .
- 45لنت های ترمز جلو و عقب را بازدید کرده و در صورت نیاز آنها را تعویض کرده .
-46 لوله های روغن ترمز، سیلندرهای ترمز واتصالات سیستم ترمز را از نظر خراشیدگی یا ترک، پوسیدگی وهر گونه آسیب دیدگی بررسی کنید و در صورت لزوم قطعه معیوب را تعویض نمایید .
- 47تسمه پروانه را از نظر رگلاژ و سالم بودن و شلنگ های آب را از نظر پوسیدگی نشتی و خشک شدن مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز قطعه معیوب را تعویض نمائید .
- 48سیستم سوخت رسانی را کنترل و تمیز کنید (هواکش، توری پمپ بنزین، لوله های بنزین از باک به پمپ بنزین و از پمپ بنزین به کاربراتور (
- 49هنگام بکسواد کردن خودرو از گاز دادن بی مورد و چرخاندن فرمان خودداری کنید زیرا با این کار خودرو را کامل تر در برف فرو خواهید برد .
- 50در سراریزی ها و شیب های تند علاوه بر اینکه نباید دنده راخلاص کرد باید حتما با دنده سنگین استفاده کرد .
-51 اگر به دلیل گرفتن ترمز های پیاپی لنت ترمز های شما داغ کرد و بوی آن به مشام رسید بهترین راه توقف در محل مطمئن وخنک شدن طبیعی آن است .
- 52بزرگترین حوادث رانندگی همیشه در اثر کوچکترین بی احتیاطی ها اتفاق می افتد .
- 53آرامش، شرط اول رانندگی است و اضطراب موجب بروز حوادث بسیاری می شود .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]