تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826454360




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اولمرت در سراشيبي سقوط


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اولمرت در سراشيبي سقوط


خاورميانه- عبدالله آل بو غبيش:
ايهود اولمرت نخست‌وزير اسرائيل در حالي امروز با محمود عباس رئيس حكومت خودگردان فلسطين ديدار مي‌كند كه روزهاي سختي را از سر گذارنده و روزهاي سخت‌تري را در پيش دارد

وي قرار است امروز عازم واشينگتن هم شود و با سران اين كشور درباره رويدادهاي اخير منطقه به رايزني بپردازد.
مقامات و احزاب اسرائيلي، اما در روزهاي اخير حمله‌اي رسانه‌اي، سياسي تندي را عليه اولمرت آغازيده‌اند كه به‌جز استعفاي وي نمي‌توان رويدادي ديگري را در اين باره پيش‌بيني كرد.

اما ريشه اين ماجرا و اين هياهوي رسانه‌اي را كجا بايد سراغ گرفت و اصلا به چه دليل پرونده فساد مالي اولمرت در اين بحبوحه زماني مطرح شد؟ آيا اولمرت به رغم رد فراخوان‌ها براي كناره‌گيري از مقام خويش، مي‌تواند به بقاي در قدرت حداقل تا پايان دوره نخست وزيري‌اش اميدوار باشد يا اينكه سيل انتقادات و فراخوان‌هاي به استعفا، وي را به گوشه‌اي از تاريخ پرتاب خواهد كرد؟ و در اين ميان، فرجام طرح‌هاي اخير اولمرت و مذاكراتش با فلسطينيان به كجا خواهد انجاميد؟

ماجرا زماني آغاز شد كه نخست‌وزير اسرائيل از انجام مذاكراتي غيرمستقيم با يكي از دشمنان ديرينه‌اش در منطقه يعني سوريه پرده برداشت. وي در ابتدا اين خبر را تنها براي آگاهي از واكنش دمشق در قبال اين فراخوان مطرح ساخت. اما بعدها اعلام كرد كه در اين قضيه جدي است و به دنبال مذاكراتي جدي با سوري‌هاست.
سوريه اما هرگونه مذاكره با اسرائيل براي برقراري صلح را به پاي بندي اين رژيم به قوانين بين‌المللي و عقب‌‌نشيني فوري از بلندي‌هاي جولان مشروط كرد.

پس از اين ماجرا، اولمرت اندكي عقب نشست، اما در آن سوي آبها واشينگتن بيكار ننشسته و بنا به تعبير برخي، براي فشار بر سوريه به منظور پذيرش طرح اولمرت و بنا به تفسير برخي ديگر، براي تاكيد بر مخالفت با طرح اولمرت و منع صلح‌طلب جلوه كردن سوريه، تصاويري از به اصطلاح راكتوار هسته‌اي سوريه را منتشر ساخت.
بنا به گفته مقامات آمريكايي، سوريه در حال ساخت راكتوري هسته‌اي در دير الروز است و هواپيماهاي اسرائيلي در سپتامبر گذشته، اين راكتور را هدف قرار داده اند.

كمي آن‌سوتر و در درون مرزهاي لبنان، همه چيز به نفع مخالفان دولت رقم مي‌خورد و توصيه غيرمستقيم گزارش وينوگراد اسرائيل به دولت وقت لبنان براي جمع‌آوري سيستم ارتباطاتي حزب‌الله در فرودگاه اين كشور محقق نشد اما مخالفان دولت در دوحه توانستند پيروزي خود را محقق سازند و در بيروت آن را جشن گيرند.
پس از آن و اندكي پيش از سخنراني حسن نصرالله دبير‌كل حزب‌الله لبنان به مناسبت هشتمين سالگرد عقب‌نشيني اسرائيل از جنوب لبنان، زمزمه‌هايي درباره موافقت اسرائيل با آزادسازي شماري از اسراي حزب‌الله در مقابل آزاد‌سازي دو اسيرش از سوي مقاومت لبنان منتشر شد.

خانواده سمير القنطار و ميانجيگر آلماني نيز خبرها را تأييد كردند. القنطار قديمي‌ترين اسير لبناني است كه در زندان‌هاي اسرائيلي به‌سر مي‌برد. نسيم نسر نيز پس از شش سال اسارت، روز گذشته آزاد شد. تمامي اين عوامل دست به دست هم داد تا ماجراي رشوه‌گيري اولمرت از يك تاجر آمريكايي به صورت برق آسايي در محافل رسانه‌اي و سياسي اسرائيل و صد‌البته در لابي صهيونيستي مطرح شود، طوري كه طي چند روز اخير حلقه اتهامات و انتقادات بر اولمرت تنگ تر از گذشته شد.

به دنبال آن، خانم تزيپي ليوني وزير خارجه اسرائيل هم از اعضاي حزب كاديماي اولمرت خواست تا به دنبال فردي براي جانشيني وي باشند.
اندكي پيش از ليوني، ايهود باراك رئيس حزب كار اسراييل هم از اولمرت خواست تا از قدرت كناره گيرد يا مسئوليت خود را به تعليق درآورد يا به يك تعطيلي برود.
باراك تهديد كرد درصورت عدم استعفاي اولمرت، وزراي حزبش را از كابينه اولمرت خارج خواهد كرد تا دولت سقوط كرده و انتخاباتي زودهنگام برگزار شود.

وي اولمرت را در جريان يك كنفرانس خبري خطاب قرار داد و گفت: ديگر برگ توتي نخواهم شد تا عورتت را بپوشانم. ديگر تمامي اشتباهات و خطاهايي كه انجام دادي، كافي است.
بنيامين نتانياهو رئيس حزب راستگراي اسراييل هم خواستار برگزاري انتخاباتي زودهنگام به منظور «نجات قدس و بلندي‌هاي جولان» شد. وي با ربط دادن اين دو به سرنوشت اسراييل، تاكيد كرد كه اولمرت آينده اسراييل را به مخاطره انداخته است.
اين جمله نتانياهو پرده از همه چيز برداشت. همين جمله كافي بود تا بر همگان مبرهن شود تمامي ادعاهاي اسرائيل براي برقراري صلح در خاورميانه ادعايي بيش نيست و هدف اسراييل از شكل دادن به اسرائيل بزرگ (Greater Israel) هيچ گاه از تفكر و تصور اين رژيم خارج نخواهد شد.

بي‌ترديد عباس در حالي امروز با اولمرت ديدار مي كند كه هيچ اميدي به سخنان و وعده‌هايش ندارد، همان‌طور كه بوش هم چه‌بسا با فردي به تاريخ پيوسته ديدار خواهد كرد كه با وي به نتايجي جدي و تعيين‌كننده نخواهد رسيد.
تنها راهكار پيش روي اولمرت آنگونه كه به نظر مي‌رسد همان گزينه استعفاي پيشنهادي است و طي روزهاي آينده بايد به انتظار نشست تا شاهد استعفاي اولمرت باشيم. فردي كه ليوني يا باراك خود را براي جايگزيني اش آماده مي كنند.

رويدادهاي اخير نشان داد لابي صهيونيستي اجازه نخواهد داد تا يك دولت مستقل فلسطيني در اراضي فلسطين شكل گيرد، هرچند كه جورج‌بوش رئيس‌جمهور قدرتمند‌ترين كشور دنيا هم وعده تحقق آن را در اواخر سال جاري دهد. همچنانكه احتمال عقب نشيني اسراييل از بلندي‌هاي جولان بسيار بعيد به‌نظر مي‌رسد.همان طور كه سخن گفتن هر مقام اسرائيلي درباره صلح در منطقه، مساويست با مطرود شدنش و خارج شدنش از دايره قدرت در اسرائيل.

همشهري امارات

تاريخ درج: 12 خرداد 1387 ساعت 13:27 تاريخ تاييد: 13 خرداد 1387 ساعت 16:53 تاريخ به روز رساني: 12 خرداد 1387 ساعت 22:12
 دوشنبه 13 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن