واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خارجي ها بايد رفتار خوبي در جريان بازيهاي المپيك داشته باشند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كميته برگزاري بازيهاي المپيك 2008 پكن ، سند 9 صفحه اي مشتمل بر 57 عنوان را در مورد رفتار خارجي ها در جريان برگزاري اين بازيها منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از پكن ، اين راهنماي رفتاري كه فقط به زبان چيني در وب سايت رسمي بازيهاي المپيك پكن منتشر شده است ، شامل همه چيز از ممنوعيت خوابيدن در خارج از منزل گرفته تا لزوم اجازه از دولت براي انجام اعتراض مي شود.
بر اساس اين سند ، همچنين داشتن بليت المپيك تضميني براي صدور رواديد براي ورود به چين نيست.
طبق قوانين مربوطه ، تضميني براي دادن رواديد به افرادي كه بليت المپيك در اختيار دارند وجود ندارد و متقاضيان بايد براي دريافت ويزا به سفارت يا كنسول گري هاي چين مراجعه كنند.
دولت چين كه نگران برپايي اعتراض در جريان بازيهاي المپيك است ، كنترل خود روي صدور ويزا يا مجوز اقامت براي خارجي ها را تشديد كرده است.
دولت چين همچنين از تدابير شديد امنيتي از جمله امكان حضور ماموران مخفي در بين داوطلبان المپيك خبر داده است.
دولت چين اميدوار است فعالان و دانشجوياني را كه ممكن است در حمايت از "تبت" دست به تظاهرات بزنند ، از اين كشور دور نگه دارد.
بر همين اساس اعلام شده است كه بر پايي هرگونه تظاهرات يا تجمع هاي اعتراض آميز بايد با اجازه مقامات پليس محلي بوده و در غير اين صورت با مجازات هاي قانوني مواجه خواهد شد.
بر اساس سند منتشره ، دادن شعارها و نمايش دست نوشته هاي توهين آميز و همچنين پرچم هاي مذهبي يا سياسي در تمامي مكان هاي ورزشي كه مخل نظم عمومي است ، ممنوع است.
به نظر مي رسد اين قوانين با اظهارات دو ماه پيش "ژاك روگ" رئيس كميته بين المللي المپيك در مورد آزادي بيان ورزشكاران در چين تناقض دارد.
وي فقط درخواست كرده بود كه ورزشكاران از اظهارات سياسي در برخي از مكان هاي ورزشي خودداري كنند.
درحالي كه مقامات چين ماه ها ايجاد هرگونه تغييرات در دريافت رواديد را تكذيب كرده بودند ، اخيرا اعلام كرده اند كه در قوانين مربوط به صدور ويزا اصلاحاتي انجام شده است. البته اين تغييرات تاثير كمي بر 500 هزار متقاضي خارجي دارد كه قرار است براي المپيك وارد خاك چين شوند. بيشتر اين ميهمانان در قالب تورهايي به چين مي روند كه قبلا ويزا گرفته اند.
بر اساس قوانين جديد ، ورود افرادي كه امنيت ملي چين را به خطر مي اندازند به اين كشور ممنوع است. ورود قاچاقچيان و افرادي با بيماري هاي واگير دار همچون "ايدز" و همچنين زنان روسپي نيز به چين ممنوع شده است.
علاوه بر اين در اين سند به خارجي ها هشدار داده شده است كه ورود به تمامي مكان ها از جمله "تبت" براي آنها آزاد نخواهد بود. ورود خبرنگاران به تبت قبل از اين محدود شده بود.
اين راهنما همچنين فهرستي طولاني از مواردي را كه نبايد وارد چين شوند ، از جمله انواع اسلحه ، مهمات ، مواد منفجره ، داروهاي تقلبي و سموم منتشر كرده است.
ميهمانان همچنين نمي توانند مواردي را كه به سياست ، اقتصاد ، فرهنگ و اخلاق چين صدمه بزند را به اين كشور ببرند.
افرادي كه مي خواهند در محيط هاي شهري در كنار شهروندان چيني اقامت كنند بايد ظرف 24 ساعت از زمان ورود ، خود را به پليس محلي معرفي كنند. اين محدوديت براي مناطق روستايي 72ساعت است.
به افرادي نيز كه قصد دارند براي صرفه جويي در پول در خارج از منزل بخوابند هشدار داده شده است كه به دليل رعايت بهداشت عمومي و بر هم زدن چهره فرهنگي شهرها با پيگيري قانوني مواجه خواهند شد.
دوشنبه 13 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]