واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چشم اميد كارگران به باز شدن كارخانه و رونق صنعت كرمانشاه
كلنگ احداث كارخانه کیمیای غربگستر از سال77 توسط شرکت پتروشیمی کرمانشاه و با حمايت سرمايهگذار خصوصي زده شد. درواقع اين كارخانه تنها واحد تولید کننده اسید سیتریک در خاورمیانه است كه در سال 85 با اشتغالزایی 250نفر رسماً به بهرهبرداری رسید. اين واحد بزرگ صنعتي ظرفیت تولید سالانه 12هزار تن اسید سیتریک داشت و علاوه بر تامين نیاز کشور در مورد اين محصول، امکان صادرات آن را نیز فراهم میکرد. واردات اسيد سيتريك نامرغوب چيني با قيمتي كمتر از محصول توليد ايراني در بازار باعث شد كه اين كارخانه بزرگ رفته رفته مشكل فروش محصول پيدا كند، اعلام ورشكستگي كند و بيش از 5سال از تعطيلي آن ميگذرد. مدتهاست كه شهرك صنعتي فرامان كرمانشاه در سكوت كامل به سر ميبرد و سولههاي خالي از كارگر و بي سروصدا همچنان خاك ميخورد.
نویسنده : فرزانه فريدوني
هدف مسئولان پتروشيمي كرمانشاه و مديران استان از راهاندازی این کارخانه استفاده از ضایعات کارخانه قند و شکر برای تولید اسیدسیتریک با کیفیت مورد نیاز کشور بود. درواقع با توليد اسیدسیتریک ميتوانستيم در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی، آرایشی و سایر صنایع خودكفا شده و نيازي به واردات محصولات نامرغوب نداشته باشيم. در آن سالها 60 میلیارد تومان رقم بسیار زيادي بود که صرف کارخانه اسید سیتریک شد و قرار بود كه سالانه 12 هزار تن اسیدسیتریک براي مصرف داخلي و خارجي تولید کند. اما اين اتفاق نيفتاد و عملاً با واردات بیکیفیت و ارزانقیمت اسید سیتریک خوراکی و عدم حمایت دولت از تولیدات داخلی باعث تعطیلی واحد تولید اسید سیتریک کرمانشاه شد. واحدي که در خاورمیانه از لحاظ ظرفیت و کیفیت محصول نمونه بود.بعد از گذشت چند سال از تعطيلي اين كارخانه، در دي ماه سال قبل رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه از پيگيري مسئولان استان در مورد راهاندازي مجدد اين واحد صنعتي خبر داد.رضا رحیمی گفت: با پیگیریهای انجام شده میتوان تا اوایل سال 94 به بازگشایی مجدد کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه امیدوار بود.وي با بیان اینکه از بهترین تجهیزات روز برای احداث اسیدسیتریک استفاده شد، افزود: در آن زمان سرمایهگذاری زیادي برای احداث این واحد انجام شد و یک زیرساخت خوب برای اشتغال استان و تولید اسیدسیتریک باکیفیت مورد نیاز کشور بود که شروع به کارکرد.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اعلام كرد: این کارخانه مدتی خوب کار کرد اما متاسفانه با ورود بیرویه کالای خارجی و خصوصا چینی، مشکلات مدیریتی وغيره سرپا نماند و هم اکنون بیش از پنج سال است که از تعطیلی آن میگذرد.رحیمی همچنين از بازسازی و تعمیرات اساسی تجهیزات کارخانه خبر داد و گفت: وضعیت مدیریت این واحد تعیین تکلیف شد، جلسات متعددی نیز با بانک و شرکت سرمایهگذاری داشتیم و همچنين افزایش تعرفه واردات اسیدسیتریک نیز پیگیری شد. همه اين مسائل پيگيري شد و همه انتظار داشتند كه در ابتداي سال 94 خبرهاي خوبي در مورد اين كارخانه شنيده اما اتفاق خاصي نيفتاد.وعده بازگشايي در تير و شهريور سال جاريدر پي برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه برای راهاندازی تمامی واحدهای غیرفعال این استان، بازگشايي واحد تولیدی اسیدسیتریک نيز جزو اولويتها قرار گرفت. در واقع با شروع مجدد اين کارخانه اشتغال براي 150 نفر ايجاد شده و وضعيت بازار اين محصول نيز رونق پيدا ميكند.به گفته مدیران استانی با تغییر مدیر عامل و مالک کارخانه تولیدی اسید سیتریک مشکلات این واحد رفع شدهاند. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اعلام كرد: این واحد مشکلاتی در حوزه مدیریت داشته كه درحال حاضر مدیریت کارخانه اسید سیتریک سازی کرمانشاه تغییر کرده و مالکیت آن نیز از بانک کشاورزی به شستا منتقل شده است.رضا رحیمی میافزاید: به ما قول دادهاند که کارخانه تولید اسید سیتریک تا پایان تیرماه دوباره راهاندازی شود.
در همين زمان مديريت جديد كارخانه نيز در خصوص وضعيت اين واحد صنعتي گفت: این کارخانه تا اوایل شهریورراهاندازی میشود. گرچه براساس برنامه این واحد باید تا پایان تیرماه فعال شود اما مسائلی مانند نبود نقدینگی به میزان کافی برخی از فعالیتها را به تعویق انداخته و مانع از پیشبرد عملیات اجرایی براساس برنامه میشود. همچنین برخی از قطعات دستگاهها و تجهیزات موردنیاز خود را باید از خارج کشور تامین کنند که اینگونه فعالیتها بسیار وقت گیر است.سید مهدی صادق افزود: مواد اولیه مورد نیاز خود را نیز باید از خارج از کشور تامین کنیم. عمده مواد اولیه موردنیاز ما شکر خام بوده که باید از اسپانیا و برزیل تامین کنیم.مشكل سرمایه در گردش تغيير مديريت و برطرف كردن مشكلات مالي و سرمايه اسيدسيتريك كرمانشاه هم باعث نشد كه اين كارخانه شروع به كار كند. تير، مرداد و شهريور نيز گذشت و در ابان ماه امسال بار ديگر رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: قرار بود کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه مردادماه امسال فعالیت خود را مجددا آغاز کند اما به دلیل مشکلات نقدینگی تاكنون این کارخانه راهاندازی نشده است.رضا رحیمی اعلام كرد: این کارخانه برای راهاندازی مجدد و تعمیرات به دو میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز دارد که باید از سوی شستا تامین شود.وي افزود: پس از راهاندازی، کارخانه اسیدسیتریک 10میلیارد تومان اعتبار نیز برای سرمایه در گردش نیاز دارد که یا از منابع استانی و یا منابع ملی مانند صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.در همين خصوص علاوه بر بحث مسائل مالي تغييرات در مديريت اين كارخانه نيز يكي از موارد مهم براي مسئولان پتروشيمي كرمانشاه و مديران استان است. طي چند روز گذشته نيز مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی در بازديدي كه از كارخانه داشت، از رفع مشکلات و موانع کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه که در چند سال اخیر بوجود آمده بود خبر داد.فريدوني فدایی دولت اعلام کرد: از اواخر سال جاری اين كارخانه راه اندازي خواهد شد و به زودی کارگران این کارخانه به محل کار خود بازمیگردند. خبري كه بيش از 5 سال است مردم اين منطقه منتظرش هستند و بايد ديد با كارهاي انجام شده و جذب سرمايه لازم اين اتفاق تا پايان 94 مي افتد يا نه؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]