تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831426482




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گرگها در کمین ایران اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


گرگها در کمین ایران اسلامی بین الملل > دیپلماسی - سید جعفر هاشمی

با روی کارآمدن دکتر حسن روحانی و شروع دوره ریاست جمهوری ایشان، اولین دور مذاکرات هسته ای با قدرتهای جهانی درخلال سفر هیئت ایرانی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل بین دکتر ظریف و جان کری وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا کلید خورد. هرچند که این شروع ، مصادف با دهمین سال مذاکرات بین ایران و غرب بحساب می آمد لکن با جدی شدن مذاکرات فشرده وجدی در ژنو، لوزان و وین طی حدود دو سال منجر به دستیابی به یک توافق جامع و نهائی با گروه 1+5 بر سرآینده برنامه هسته ای ایران شد. مذاکراتی که  در مهرماه سال 1382 با مسئولیت دکتر روحانی شروع و در تیر ماه 1394 با مسئولیت دکتر ظریف به پایان رسید. اهم خواسته های قدرتهای جهانی در مذاکرات اتمی با ایران عبارتندبودند از:
1-    کم کردن سقف غنی سازی اورانیوم
2-    محدود نمودن ذخیره اورانیوم غنی شده
3-    کاهش تعداد سانتریفیوژها
4-    محدود شدن نطنز و فردو
5-    محدودیت در پژوهشهای اتمی
6-    تغییرات در راکتورآب سنگین اراک
7-    و نهایتاً بازرسیهای فراتر ازمعاهده ان پی تی یعنی اجرای موقت پروتکل الحاقی.  در مقابل ایران خواهان خارج کردن پرونده اش از شورای امنیت سازمان ملل و خواهان لغو کلیه تحریمهای صورت گرفته در پرونده هسته ای شد.
پایان مذاکرات عزتمندانه و تاریخی که با کمک خداوند متعال ، رهبری داهیانه مقام معظم رهبری ، اراده وخواست مردم فهیم ایران ،سرمایه پشتوانه های قوی و موثر داشته ها ، نظرات دلسوزانه منتقدین مصالح ملی فهم و نهایتاً درایت و کفایت و تخصص تیم مذاکره کننده به نتیجه رسید، پیام مهمی را در رابطه با ایران اسلامی به جهانیان مخابره کرد که اولاً سلاح تحریم ، سلاح کهنه و پوسیده ای است که در مقابل اراده ملتها کارائی خود را از دست داده و ثانیاً پروژه ایران هراسی که سالها با مخارج فراوان غرب و کشورهای مرتجع منطقه صورت گرفته بود نه تنها منجر به انزوای ایران نگردید بلکه این کشور مهم، موقعیت استراتژیک خود را در سطح بین المللی ارتقاء داده و جامعه جهانی مشتاقانه و با ولع هرچه بیشتر در صدد گفتگو و همکاری با ایران اسلامی هستند.
لذا مخالفان منطقه ای برجام مانند اسرائیل و عربستان و مخالفان آمریکایی برجام مانند جمهوریخواهان و تندروها و همچنین مخالفان داخلی برجام باید بدانند که اظهار نظرات آمانو مدیرکل آژانس انرژی اتمی و مقامات آمریکائی حکایت از اراده طرفین برای اجرائی شدن کامل برجام دارد و بجاست تا بالحاظ کردن منافع ملی در صدد همکاری برای اجرا و مراقبت از نقض عهدهای متحمل آن باشند.
همگان امروز باید از این توافق بعمل آمده خوشحال بوده زیرا دیر زمانی نیست که رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی دست به تکاپوئی گسترده زده بودند تا خطر استفاده از سلاحهای مرگبار را به ایران اسلامی منتسب نمایند و همین امر یکی از دغدغه های مشترک مردم ایران و دنیای خارج بود.
اینک بر همگان است تا با دقت و درایت ضمن شناخت نقاط قوت و ضعف این توافق از پیچ پر فراز و نشیب آن گذشته نباید این توافق را زمینه ساز دودستگی در کشور نمایند بلکه باید با حفظ منافع ملی اتحاد آحاد مردم بیشتر و بیشتر گردد و وحدت و یکپارچگی حفظ کنند تا از خطر گرگها که در کمین ایران اسلامی برای حمله می باشند در امان بمانیم.
نقاط قوت : 1-    صنعت هسته ای علیرغم اعمال محدودیتها حفظ گردیده و جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک قدرت هسته ای رسماً شناخته شده و بعنوان دارنده فناوری هسته ای به باشگاه جهانی پیوست .
2-    غنی سازی به قوت خود باقی و چرخه سوخت هسته ای ادامه داشته و خوشبختانه پذیرش غنی سازی نیز از سوی دنیا برای ایران اسلامی به رسمیت شناخته شده است.
3-    تحقیق و توسعه که خود موجبات سربلندی کشور را تضمین خواهد نمود، تداوم خواهد داشت .
4-    فعالیت تمامی تاسیسات و مراکز هسته ای دارای اجازه فعالیت هستند.
5-    حفظ مواد غنی شده و فروش اورانیوم غنی شده از جمله دستاوردها و نقاط قوت این توافق بشمار می آیند.
دسترسی به چنین موفقیتهائی در زمانی صورت گرفته که غرب حاضر به قبول کوچکترین فعالیت هم از سوی ایران اسلامی نبوده و منتظر جمع کردن کلیه تاسیسات حتی جمع آوری پیچ و مهره های صنعت هسته ای بوده اند.
نقاط ضعف: چنانچه خوشبینانه با موضوع برخورد نمائیم از مکانیزم برگشت پذیری خودکار قطعنامه ها باید بعنوان یکی از موارد ضعف نام برد هر چند که پذیرفتن بعضی محدودیتها در بعضی از فعالیتها و عدم صداقت طرفهای غربی را نیز می توان بدان اضافه نمود.
اینک که قانون برنامه لغو رویداد امریکا برای کسانیکه به ایران سفر می نمایندو همچنین برداشت غیر قانونی آمریکا از دارائیهای بلوکه شده ایران به بهانه های واهی از یکسو و آزمایشات موشکی ایران از سوی دیگردو طرف را به نقض برجام متهم می نمایند ، نباید بگذاریم آثار مثبت برجام که می تواند راهگشای بعضی مشکلات جاری کشور باشد را تحت الشعاع قراردهد و با صبر و شکیبایی این تصمیم مهم را بر عهده کمیته نظارت بر برجام قرار داده تا آنها نسبت به مغایرت و یا عدم مغایرت اقدامات صورت پذیرفته از هر دو طرف را بررسی و اظهار نظر نمایند.
خصوصاً که کشور در آستانه انتخابات سرنوشت ساز قرار دارد و همان مخالفان برجام که از آنها نام برده شد منتظر تنش و تفرقه اند تا به اهداف خود که همانا تقسیم و تجزیه بخشهائی از کشور های منطقه هستند، عملی شود.

*سفیر اسبق ایران در برزیل 49310

کلید واژه ها: ابعاد احتمالی نظامی (پی ام دی) - توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - ایران و آمریکا -




سه شنبه 8 دی 1394 - 07:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن