تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804578857




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلایل ثبت نام های گسترده برای انتخابات مجلس و خبرگان


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



دلایل ثبت نام های گسترده برای انتخابات مجلس و خبرگان
روز نو : یک فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد دلایل مشارکت بالای نامزدهای انتخاباتی در انتخابات مجلس و خبرگان، گفت: اعتماد نامزدها به مسئولان اجرایی، نگرانی از رد صلاحیت ها و عدم توسعه یافتگی سیاسی از دلایل این اتفاق است. 
جواد اطاعت در گفت و گو با  جماران، در مورد دلایل مشارکت بیش از 2 برابری  داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، با بیان این که اعتماد نامزدها به مسئولان اجرایی انتخابات یکی از دلایل این موضوع است، اظهارکرد: یکی دیگر از دلایل این استقبال، نگرانی برخی جریان ها از رد صلاحیت احتمالی کاندیداهای اصلی شان است، این جریانات به دلیل این که در صورت رد صلاحیت نامزدهای مطلوبشان جایگزینی مناسب برای آنها داشته باشند، به این استراتژی روی آورده اند،  آنها اگر اطمینان خاطر داشتند که نامزدهای رده یکم آنها از فیلترهای نظارتی عبور می کند، شاید نیازی به معرفی کاندیداهای بیشتر نمی دیدند.
 وی عدم وجود احزاب قدرتمند و نهادمند در جامعه را یکی دگر از دلایل این مسئله دانست و تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته معمولا این احزاب هستند که با پالایش نیروها، نامزدهایی که دارای شرایط لازم و پایگاه مردمی قوی برای نمایندگی باشند را به مردم معرفی می کنند. در این کشورها احزاب نقش تعیین کننده ای در انتخابات ایفا می کنند، بنابراین نیروهای مستقل کمتر امکان رأی آوری پیدا می کنند. در کل نبود ساختار حزبی، نظام انتخاباتی را متأثر می کند.
 عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در کل تعدد و نه تکثر نامزدهای انتخاباتی نشان دهنده توسعه نیافتگی سیاسی یک کشور است. زمانی که به اِزای هر کرسی مجلس 40 نفر کاندیدا می شوند، این نکته مثبتی نیست. در ساختار سیاسی توسعه یافته باید تعدد جای خود را به تکثر بدهد.  منظور از تعدد، تعداد زیاد نامزدها است، ولی معنای تکثر؛ یعنی اصل رقابت بین جریان های سیاسی و فکری مختلف یک کشور که متاسفانه  در کشور ما تعدد بعضاً جای تکثر را گرفته است.
وی در مورد ابراز نگرانی عده ای از مشارکت بالای داوطلبان انتخاباتی، خاطر نشان کرد: قطعاً کسانی که از میزان بالای ثبت نام نامزدها ابراز نگرانی می کنند، از این منظر نگران موضوع نیستند. من از منظر توسعه یافتگی سیاسی به موضوع نگاه می کنم و فکر می کنم تعداد زیاد نامزدها به دلیل توسعه نیافتگی کشور ما و متاثراز فرهنگ توده ای است، نه فرهنگ مدنی. اما نگرانی دیگرانی که از این امر ابراز نگرانی می کنند از منظر دیگری است؛ آنها فکر می کنند افزایش نامزدها ممکن است تعداد رد صلاحیت ها را بالا ببرد و این موجب ایجاد فضای منفی علیه نهاد رسیدگی کننده صلاحیت ها شود.
اطاعت همچنین تحلیل خود را از مستقل شرکت کردن علی لاریجانی و فراکسیون رهروان ولایت در انتخابات این گونه بیان کرد: شکاف و اختلاف در جبهه محافظه کاران آنقدر عمیق شده است که ترمیمش به راحتی امکان پذیر نیست. آقای لاریجانی نمی خواستند وارد پروژه ای شوند که جدال های فراکسیونی انرژی ها را هرز ببرد. ضمن این که  ایشان از قم شرکت می کنند، رأی خود را دارند و  نیازی به حمایت اصولگرایان نمی بینند. اگر جریان اصولگرایی از انسجام و وحدت کافی برخوردار بود، بعید می دانم ایشان به صورت مستقل وارد عرصه انتخاباتی می شدند.
 وی ادامه داد: تشتُت و تفرقه ای که در این جریان سیاسی در انتخابات92 و بعد از آن شاهد بودیم یکی از دلایلی است که آقای لاریجانی را ناگزیر می کند به صورت مستقل وارد انتخابات شوند و حتی کسانی مثل مهندس باهنر از ورود به این عرصه استنکاف کنند.
این استاد علوم سیاسی در مورد احتمال ائتلاف علی لاریجانی و طرفداران دولت اظهار کرد: اولاً دولت در انتخابات مداخله نمی کند و وظیفه اش برگزاری انتخاباتی سالم، رقابتی و بدون حاشیه است، اما حامیان دولت می تواند و ممکن است از افرادی حمایت کنند. این موضوع دلیلی برای اعلام استقلال آقای لاریجانی در انتخابات پیش رو نیست؛ چرا که در صورت حمایت اصولگرایان از لاریجانی نیز این حمایت ممکن بود از طرف برخی از طرفداران دولت صورت گیرد.
وی افزود: در مورد ریاست مجلس آقای لاریجانی و ائتلاف نانوشته طرفداران دولت و فراکسیون رهروان ولایت، باید موضوع را به بعد از انتخابات ارجاع داد، اما در حال حاضر اتفاقاً اعلام استقلال آقای لاریجانی برای ریاست آینده ایشان مفید نخواهد بود؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که بین اعلام استقلال ایشان در عرصه انتخابات و ریاست مجلسی وی با حمایت بخشی از حامیان دولت ارتباط چندانی وجود ندارد.
اطاعت در مورد آخرین وضعیت جبهه اصلاحات برای انتخابات پیش رو نیز گفت: اصلاح طلبان با توصیه هایی که رهبری این جریان اندیشیده است، به تفاهم خوبی دست یافته اند. به نظر می رسد جریان اصلاحات از یک بلوغ فکری نسبی برخوردار شده است؛ تجربه انتخابات 84 و تحولات سیاسی سال های اخیر باعث بازگشت اصلاح طلبان به درون خویش شد و با تأمل و تعمق حول مسائل کشور و ملت، آنها به این نتیجه رسیدند که باید با وسعت نظر بیشتری عمل کنند و ائتلاف، همراهی و همگرایی را جایگزین تفرقه و تشتت کنند. انتخابات سال 92 الگوی مناسبی است که باید در انتخابات 94 نیز تکرار شود.
 وی خاطرنشان کرد: فشارهای مختلف بر جریان اصلاحات دلیل کافی برای بیشتر مهربان بودن اصلاح طلب ها با هم است. از نمونه این فشارها لغو سخنرانی بنده در دانشگاه آزاد واحد مرکز است که تنها یک سخنرانی علمی برای اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد دلایل لغو این برنامه عنوان کرد: تنها به ما گفتند که از بالا به ما اعلام شده است که این سخنرانی لغو شود. یا اینکه قرار بود بنده و آقای الیاس حضرتی در برنامه ای با دعوت حزب جوانان حضور داشته باشیم که آن هم لغو شد. در چنین شرایطی که اصلاح طلبان با محدودیت مواجه هستند، طبیعی است که باید وحدت و انسجام و همدلی خود را در دستور کار قرار دهند و از هرز رفتن انرژی ها جلوگیری کنند.




تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن