واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: 85 درصد کل آلودگی هوای تهران مربوط به منابع متحرک است
علی اصغر رجبی رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آلاینده های هوای تهران گفت: بر اساس مطالعاتی که بر روی هوای شهر تهران انجام شده و طبق بررسی آلودگی ها در شهر تهران و جمع بندی و ثبت تمام موارد که توسط دانشگاه های معتبر ایران صورت گرفته، به این نتیجه رسیدیم که حدود 85 درصد از کل آلودگی ها مربوط به حوزه منابع متحرک است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از موج، رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تعداد موتورسیکلت هایی که در تهران تردد می کنند 750 هزار عدد است، گفت: با وجود تعداد نسبتا اندک موتورسیکلت ها نسبت به خودروها، اما؛ 19 درصد آلودگی ها مربوط به موتورسیکلت هاست که این رقم بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه این بررسی مختص شهر تهران است، تصریح کرد: البته این امر قابل تعمیم برای تمام شهرهای کشور نیست؛ چراکه امکان دارد یک شهر صنایع بیشتر و ماشین های کمتری داشته باشد.
رجبی افزود: بنابراین، در شهر تهران 15 درصد از آلودگی ها هم سهم منابع ثابت مانند صنایع و کارخانه هاست. این بدان معناست که در این شهر در سال 93 تقریبا 726 هزار تن آلاینده کلاسیک و غیر کلاسیک از منابع ثابت و متحرک تولید شده است. اگر 85 درصد این 726 هزار تن را حساب کنیم به رقمی نزدیک به 618 هزار تن می رسیم که سهم آلاینده های متحرک است.
سهم موتورسیکلت ها در آلودگی هوای شهر تهران
وی در ادامه اظهار کرد: از این 618 هزار تن 45 درصد آن سهم منابع متحرک سواری، 18 درصد آن سهم تاکسی ها، 19 درصد آن سهم موتورسیکلت ها، 15 درصد متعلق به وانت ها و 3 درصد مربوط به مینی بوس و اتوبوس هاست.
این مقام مسوول با بیان اینکه میزان خودروهایی که در شهر تهران تردد می کنند 3 میلیون خودرو و تعداد موتورسیکلت ها 750 هزار عدد است گفت: با وجود تعداد نسبتا اندک موتورسیکلت ها نسبت به خودروها اما 19 درصد آلودگی ها مربوط به موتورسیکلت هاست که این رقم بسیار بالاست.
وی اظهار کرد: این بدان معناست که حدودا به ازای هر چهار خودرو یک موتورسیکلت وجود دارد و بنابراین ما چه یک موتورسیکلت را سامان دهی کنیم، چه چهار عدد خودرو را، می توانیم تاثیرات را در میزان آلودگی هوای شهر مشاهده کنیم.
رجبی در ادامه با اشاره به اینکه در کشور سالانه 450 هزار عدد موتورسیکلت تولید می شود، گفت: البته تا چند سال پیش این رقم به یک میلیون هم می رسید. در هر حال، 95 درصد از این موتورسیکلت های تولیدی از ناحیه کاربراتور مشکل دارند و تنها پنج درصد مشکلات آنها به سایر موارد مانند، برق و... برمی گردد.
وی افزود: موتورسیلکت ها باید انژکتوری تولید شوند تا نسبت تناسب سوخت و مصرف را با آلودگی تنظیم کنند، اما چون ساخت موتورسیکلت های کشور به صورت کاربراتوری است این نسبت رعایت نمی شود. البته تمام این مشکلات ناشی از تکنولوژی ضعیف یکی از کشورهای آسیایی است که وارد کشور ما شده است.
رجبی در ادامه به مشکلات دیگر موتورسیکلت ها اشاره و اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که این موتورسیکلت ها دارند، قدرت بالای آنهاست. به گونه ای که ما در شهر شاهد این موضوع هستیم که افراد با این موتورسیکلت ها باربری می کنند، مسافرکشی می کنند و... در حالی که در دیگر کشورهای دنیا چنین چیزی وجود ندارد و استفاده از موتورسیکلت به عنوان یک وسیله نقلیه کم قدرت تنها برای رفت و آمد شخصی در مسیرهای کوتاه است. به همین دلیل است که آمار تصادفات موتورسیکلت ها در کلانشهرهای ایران بسیار بالاست.
رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه صحبت هایش تصریح کرد: طبق آماری که توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی منتشر شده در سال 92 در شهر تهران، 3495 میلیون لیتر بنزین در 157 جایگاه عرضه سوخت که در این شهر وجود دارد، فروخته شده است.
وی ادامه داد: سهم این مقدار بنزین فروخته شده در آن 618 هزار تن آلودگی، تقریبا 8653 تن آلاینده تبخیری بوده است. که اگر این مقدار را تقسیم بر 365 روز سال کنیم، میانگین آن چیزی در حدود 24 تن در روز سهم آلاینده های تبخیری در تهران می شود.
این مقام مسوول تاکید کرد: در میزان آلاینده های تبخیری که به آن اشاره شد هم آلاینده های تبخیری و هم آلاینده های ناشی از احتراق بنزین مد نظر است که هر دو مضر هستند، با این تفاوت که اگر در هر کدام را ثابت در نظر بگیریم تاثیر منفی آلاینده های تبخیری دیرتر از نوع دیگر آلاینده ها خودش را نشان خواهد داد.
رجبی در رابطه با آمار منتشر شده در سال 93 گفت: در رابطه با آمار سال 93 فعلا نمی توان نظری داد؛ چرا که هنوز آمارگیری و بررسی ها به اتمام نرسیده و قطعی نشده است.
۰۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]