واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
دیوار مهربانی به شهر اردبیل رسید استانها > اردبیل - در این روزهای سرد زمستان، طرح دیوار مهربانی برای گرم کردن افراد نیازمند ایجاد شده است تا شهروندان لباس های گرم و بدون استفاده خود را به افرادی که نیاز دارند، هدیه کنند.
دیوارها همیشه یادآور فاصلهها هستند اما یک جمله دیوارهای شهر را تبدیل به دیوار مهربانی می کند؛ «نیاز نداری بذار، نیاز داری بردار». در این روزهای سرد زمستان، طرح دیوار مهربانی برای گرم کردن افراد نیازمند ایجاد شده است تا شهروندان لباس های گرم و بدون استفاده خود را به افرادی که نیاز دارند، هدیه کنند. این طرح اخیرا دیوارهای چندین شهر کشور را مملو از عطر انسانیت و مهربانی کرده و بازتاب گسترده ای در رسانه ها و حتی رسانه های بین المللی داشته است.
دیوارهای مهربانی در اردبیل اردبیل با عنوان «شهر مهربانی ها» نیز به ابتکار شهرداری اردبیل میزبان دیوار مهربانی شده است و شهروندان اردبیلی در تقسیم این احساس خوشایند با دیگر هموطنان سهیم شده اند. مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری اردبیل از ایجاد دیوارهای مهربانی در چندین نقطه شهر اردبیل خبر داد و افزود: شهروندان اردبیل می توانند لباس های اضافی را در دیوارهای مهربانی شهر بیاویزند تا نیازمندان بدون واسطه آنها را بردارند. مجتبی لاله افزود: سه دیوار مهربانی در سطح شهر اردبیل واقع در میدان قیام، میدان خاتم النبین و پل یاقوت روبروی مسجد آبروان ایجاد شده و جا کفشی و جالباسی هایی در این دیوارها قرار گرفته است تا شهروندان بتوانند وسایل غیرضروری خود را بدون واسطه به دست نیازمندان برسانند.
ضرورت برای فرهنگ سازی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری اردبیل خاطر نشان کرد: هر چند دیوار مهربانی طرحی کاملا مردمی است اما نیازمند نظارت از سوی مردم و مسوولان شهرداری است تا جلوه زیباتری داشته باشد. لاله معتقد است این کار نیازمند فرهنگ سازی جدی است تا مردم با شعار «نیاز نداری بذار ، نیاز داری ببر» مهربانی را به یکدیگر هدیه کنند و مهر و محبت حرف ماندگار این دیار باشد. این مسوول تصریح کرد شهرداری اردبیل در راستای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهروندان قدم در این راه خیر نهاده است تا این رویه به فرهنگ در جامعه تبدیل شود و شهروندان نسبت به دردها و نیازهای اطرافیان خود بی تفاوت نباشند. وی با بیان اینکه شهر اردبیل شهر مهربانی ها در هر جا زبان زد است افزود: شهرداری اردبیل تلاش می کند با نهادینه کردن بیش از پیش فرهنگ مهربانی و نوع دوستی از یاری توانمندان برای کمک به نیازمندان بهره بگیرد. لاله اظهار امیدواری کرد فرهنگ اهدا لوازم غیرضروری و پرهیز از تنوع طلبی در زمینه های دیگر به غیر از پوشاک نیز در جامعه نهادینه شود. اشتیاق شهروندان برای اهدای پوشاک غیرضروری یکی از شهروندان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ما با ابراز خوشحالی از برپایی دیوار مهربانی در اردبیل گفت: اخیرا در مورد اجرای این طرح در شهرهای دیگر شنیده بودم و از شهرداری اردبیل به خاطر اینکه در این کار خیر همت کرده است، تشکر می کنم. رویا زمانی افزود: با دیدن این دیوارها در سطح شهر، اشتیاق برای اهدای پوشاک غیرضروری بیشتر می شود چرا که گاه لباس هایی وجود دارند که مدت ها استفاده نکرده ایم اما خودمان نیز نمی دانیم با این لباس چه بکنیم که با برپایی دیوار مهربانی می توان بدون واسطه به دست افراد نیازمند رساند.
ضرورت اطلاع رسانی بیشتر یکی از کسبه های در نزدیکی دیوار مهربانی در آبروان در مورد استقبال شهروندان از این دیوار گفت: با اینکه چند روزی از راه اندازی این دیوار نگذشته است اما شهروندان زیادی را می بینم که لباس های خود را -حتی گاه در کاور پلاستیکی برای محافظت بهتر و اتوکشیده- از این دیوار می آویزند و نیازمندانی را هم دیده ام که فقط در بین لباس ها به دنبال لباس مورد نیاز خودشان می گردند و دست به لباس های دیگر نمی زنند. وی افزود: ضروری است برای کمک بیشتر مردم به این کار خیر، اطلاع رسانی لازم به مردم سخاوتمند اردبیل صورت گیرد تا شهروندان هر کس در حد توان خود در این کار خیر شریک شود. احیای روحیه نوعدوستی شهروندان کارشناس ارشد علوم اجتماعی در خصوص تاثیر این کار خیر در روابط اجتماعی شهروندان اظهار کرد: در زندگی شهری به دلیل دغدغه های زندگی روزمره، اغلب شهروندان به زندگی خود مشغول هستند و گاه به دلیل دغدغه و نه از سر بی عاطفه بودن نسبت به وضعیت هم نوعان خود بی تفاوت می شوند. در چنین شرایطی ایجاد مکانی که مهربانی را به شهروندان یادآوری می کند باعث می شود تلنگری به احساسات نوعدوستی شهروندان زده شود تا در رفع نیازهای نیازمندان با اهدا وسایل و پوشاک غیرضروری خود تلاش کنند. مهدی ویسانیان تصریح کرد: با راه اندازی دیوار مهربانی نه تنها نیاز نیازمندان برطرف می شود بلکه روحیه مهرورزی و نوعدوستی در سطح شهر به شکل اجتماعی تر احیا می شود که خود گام مهمی برای توسعه اجتماعی محسوب می شود. وی با تاکید بر تقویت حرکت های مردمی با فرهنگ سازی، ابراز امیدواری کرد با رواج چنین حرکت های خیرخواهانه، مردم لذت زندگی را نه در بی نیازی خود، بلکه در تامین نیازهای همنوعان خود نیز بدانند. خبرنگار: پوپک قاسمی عکس: فرزاد تقی زاده
کلید واژه ها: استان اردبیل -
یکشنبه 6 دی 1394 - 20:28:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]