تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835164724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جانشينان اوباما درباره اجراي برجام چه مي گويند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
جانشينان اوباما درباره اجراي برجام چه مي گويند؟
جانشينان اوباما درباره اجراي برجام چه مي گويند؟ احتمالا ايراني‌ها چنان از رفتن اوباما از کاخ سفيد دلگير هستند که برايشان فرقي نمي‌کند در سال 2017 چه کسي جاي وي را در کاخ سفيد خواهد گرفت.


به گزارش فرهنگ نیوز، پايگاه خبري المانيتور در گزارشي مفصل، به بررسي مواضع نامزدهاي دو حزب دموکرات و جمهوري‌خواه آمريکا در قبال توافق هسته اي با ايران در جريان رقابت‌هاي انتخاباتي اين کشور پرداخته است.
 
احتمالا ايراني‌ها چنان از رفتن اوباما از کاخ سفيد دلگير هستند که برايشان فرقي نمي‌کند در سال 2017 چه کسي جاي وي را در کاخ سفيد خواهد گرفت.
 
در حالي که تمام نامزدهايي که از حزب دموکرات براي انتخابات سال آينده نامزد شده‌اند از توافق هسته‌اي دولت اوباما با ايران حمايت مي‌کنند، اما نگاه جمهوري‌خواهان منفي‌تر است. سناتور تد کروز از ايالت تگزاس، که اکنون در ايالت آيوا نامزده پيشتاز جمهوري‌خواهان است، تهديد کرده که در صورت پيروزي در انتخابات، در روز نخست رياست جمهوري‌اش، برجام را فسخ خواهد کرد.
 
در ادامه با مواضع هفت نامزد اصلي انتخابات رياست‌جمهوري آمريکا درباره برجام آشنا مي‌شويم:
 
دونالد ترامپ
در مناظره اخير نامزدهاي جمهوري‌خواه، ترامپ که در نظرسنجي‌ها از ساير رقباي هم‌حزبي‌اش جلوتر است گفت، وي «مطمئنا هرگز چنين توافق وحشتناک، منزجرکننده و مطلقا ناکارآمدي را که 150 ميليارد دلار عايد آنها (ايراني‌ها) مي‌کند منعقد نمي‌کرد.» وي در مناظره 16 سپتامبر نيز، برجام را «يکي از بدترين قراردادهايي که تاکنون ديده» توصيف کرده بود.
 
اما بر خلاف کروز، ترامپ تهديد نکرده که توافق را اجرا نخواهد کرد. وي روز 16 اوت (25 مرداد) در مصاحبه با شبکه ان.بي.سي گفت: «خب، من از افراد زيادي شنيده‌ام که مي‌گويند، ما توافق را پاره پاره مي‌کنيم. وقتي شما مي‌گوييد يک توافق را پاره مي کنيد، اين کار بسيار دشواري است... اما من به اين توافق سر و سامان خواهم داد... من طوري اين توافق را سر و سامان خواهم داد که آنها (ايراني‌ها) شانسي نداشته باشند.»
 
تد کروز
اين سناتور تازه کار ايالت تگزاس در مناظره 16 سپتامبر گفت، توافق ايران چهار گروگان آمريکايي را در ايران به حال خود رها مي‌کند و اين توافق تنها دستيابي ايران به تسليحات هسته‌اي را سرعت خواهد بخشيد. شما هرگز نمي‌توانيد آن را باور کنيد. اگر من برنده انتخابات شوم، در همان روز اول رياست جمهوري‌ام، اين توافق هسته‌اي فاجعه‌بار را پاره پاره خواهم کرد.»
 
کروز در جريان تظاهراتي که روز 9 سپتامبر (18 شهريور) عليه توافق هسته‌اي برگزار شد گفت، از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي که «بزرگترين تهديد امنيت ملي است که آمريکا با آن مواجه است» جلوگيري خواهد کرد.
 
ترامپ تهديد نکرده که برجام را اجرا نخواهد کرد. وي روز 16 اوت (25 مرداد) در مصاحبه با شبکه ان.بي.سي گفت: «من از افراد زيادي شنيده‌ام که مي‌گويند، ما توافق را پاره پاره مي‌کنيم. وقتي شما مي‌گوييد يک توافق را پاره مي کنيد، اين کار بسيار دشواري است...» 
 
در مناظره 15 دسامبر (24 آذر)، موضوع ايران از صدر مباحث انتخاباتي جمهوري‌خواهان کنار رفت و جاي خود را به موضوع داعش داد. اما کروز در عين حالي که وعده داد براي سرنگوني ديکتاتورهاي سکولار، سربازان آمريکايي را به خارج از مرزهاي اين کشور اعزام نخواهد کرد گفت: «رژيمي که ما بايد آن را تغيير دهيم ايران است... زيرا ايران عليه ما اعلام جنگ کرده است.»
 
بن کارسون
اين جراح بازنشسته مغز و اعصاب در مصاحبه 11 سپتامبر (20 شهريور) خود گفت: «بزرگترين مشکل من با کل وضعيت ايران اين است که معتقدم کنگره هرگز نبايد با چيزي کمتر از يک معاهده موافقت مي‌کرد.»
 
کارسون افزود: «اگر من انتخاب شوم، فکر مي‌کنم اجازه خواهيم داد ايراني‌ها بفهمند که يک کلانتر جديد به شهر آمده ست و اينکه ما از آن (برجام) تبعيت نمي‌کنيم و شروع به استفاده از هر نيروي ممکني که در اختيارمان است براي کند کردن اين فرآيند خواهيم کرد. اما شما مي‌دانيد که اين يک مشکل دراز مدت است، زيرا متحدان ما هم اکنون احترام زيادي براي ما قائل نيستند. ما بايد خيلي سريع به نقطه‌اي برگرديم که مردم واقعا آنچه را که ما مي‌گوييم باور کنند، و اينکه دوستان ما پي ببرند که ما دوست آن‌ها هستيم و اينکه دشمنان ما بفهمند که ما دشمن آن‌ها هستيم و اينکه دشمن آمريکا بودن تبعاتي به دنبال دارد.»
 
مارکو روبيو
سناتور ايالت فلوريدا در مناظره 16 سپتامبر (25 شهريوز)، دقيقا نگفت که اگر رئيس‌جمهور شود با برجام چه خواهد کرد، اما نسبت به تبعيت ايران از مفاد اين توافق ابراز ترديد کرد.
 
روبيو [در سخناني که مبناي واقعي ندارد] گفت: «هر کسي که به سخنان (رهبر معظم ايران، آيت‌الله) خامنه‌اي توجه کند مي فهمد که آنها (از توافق) تبعيت نخواهند کرد.... ما به فرمانده کل قوايي نياز داريم که محکم بايستد و از کشورش محافظت کند. و من به شما خواهم گفت اگر شما به هيلاري راي بدهيد، داريد به دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي راي مي‌دهيد و اگر به من به عنوان رئيس‌جمهور آينده راي بدهيد، به هيچ وجه به ايران اجازه دستيابي به سلاح هسته‌اي را نخواهم يافت.»
 
جب بوش
فرماندار سابق فلوريدا نيز مانند ترامپ و روبيو تهديد نکرده که بلافاصله توافق هسته‌اي را فسخ خواهد کرد، اما وي در عين حال از برجام حمايت نکرده است.
 
بن کارسون گفته است: «اگر من انتخاب شوم، فکر مي‌کنم اجازه خواهيم داد ايراني‌ها بفهمند که يک کلانتر جديد به شهر آمده ست و اينکه ما از آن (برجام) تبعيت نمي‌کنيم و شروع به استفاده از هر نيروي ممکني که در اختيارمان است براي کند کردن اين فرآيند خواهيم کرد.» 
 
بوش در مناظره 16 سپتامبر (25 شهريور) گفت: «پاره کردن يک توافق، استراتژي (درستي) نيست... استراتژي (صحيح) اين است که چگونه با ايران مقابله کنيم؟ اولين کاري که ما بايد انجام دهيم، پابرجا ساختن تعهدمان به اسرائيل است که از سوي اين دولت (ايران) هدف هشدار قرار گرفته است. و اينکه مطمئن شويم که آنها پيچيده‌ترين سلاح‌ها را دارند تا اين سيگنال به ايران ارسال شود که ما جانب اسرائيل را داريم. اگر ما اين کار را بکنيم، تاثيري بازدارنده که بهتر از هر چيز ديگري است ايجاد خواهيم کرد.»
 
هيلاري کلينتون
وزير خارجه سابق آمريکا که همين چند سال پيش در اين سمت، مذاکرات پنهاني با ايران را آغاز کرد، در عين حمايت از توافق هسته‌اي شديدا مخالفت خود را با سياست‌هاي ديگر ايران بيان کرده است. کلينتون روز 4 دسامبر در نشستي که در موسسه بروکينگز برگزار شد، سه روند نگران کننده در خاورميانه را برشمرد. وي گفت، اولين روند «بالا گرفتن موج افراط‌گرايي است» و « دومي ادامه ستيزه جويي‌هاي ايران است.» (سومين روندي که وي به آن اشاره کرد، «افزايش تلاش براي مشروعيت زدايي از اسرائيل در عرصه جهاني» بود.)
 
کلينتون ايران را متهم کرد که «ردپايش... تقريبا در هر درگيريي که در منطقه وجود دارد» ديده مي‌شود و گفت که دولت وي اجراي جدي برجام را «در بطن تلاشي بزرگتر براي مقابله با ايران در کل منطقه قرار خواهد داد.» وي ايران را متهم کرد که با شليک يک موشک بالستيک که ناقض قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل بوده، سعي در آزمودن عزم و اراده ايالات متحده کرده است و افزود: «ما بايد به اين اقدامات تحريک‌آميز واکنش نشان دهيم و اين واکنش در صورت لزوم شامل... اقدام نظامي خواهد بود.»
 
برني ساندرز
سناتور ايالت ورمونت در اين خصوص که توافق هسته‌اي يک توافق بي‌عيب و نقص نيست با کلينتون همنظر است، اما گفته که آن را اجرا خواهد کرد.
 
ساندرز در 9 سپتامبر در بيانيه‌اي اعلام کرد: «آيا اين توافق هر چيزي که مي‌خواهم را به من مي دهد؟ نه نمي‌دهد... اما از نظر من، برجام بسيار بهتر از مسيري است که ما در آن قرار داشتيم و در آن مسير، توسعه توانمندي‌هاي هسته‌اي ايران و احتمال مداخله نظامي توسط ايالات متحده و اسرائيل روز به روز بيشتر مي‌شد.»
 
اين نامزد دموکرات که خود را يک سوسياليست معرفي کرده، يکي ديگر از مواضع کلينتون را تکرار کرده و گفته است: «بگذاريد فراموش نکنيم که اگر ايران توافق را اجرا نکند، تحريم‌ها ممکن است مجددا برقرار شوند. اگر ايران به سمت سلاح هسته‌اي حرکت کند، تمام گزينه‌هاي در دسترس همچنان روي ميز خواهند بود. من فکر مي‌کنم اين در اختيار ماست، اما بايد به يک توافق مذاکره شده شانس موفق شدن بدهيم و به اين دلايل من از توافق حمايت خواهم کرد.»


منبع: آنا


94/10/4 - 14:35 - 2015-12-25 14:35:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن