واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تحريم اقتصادي، واقعيت يا بهانه؟
نویسنده : رهبر طالعيحور
امروزه در كشورمان مفهوم تحريم اقتصادي بر كسي پوشيده نيست و همه به نوعي با اين مفهوم آشنايي دارند. برابر حقوق بينالملل تحريم اقتصادي اقدامي است كه هدف آن تلاش براي اجبار به تغيير سياست كشوري خاص است كه با اقدامات خود صلح بينالمللي را خدشه دار ميسازد، بنابراين با توجه به سياستهاي صلحطلبانه جمهوري اسلامي ايران بر كسي پوشيده نيست كه تحريمهاي اعمال شده عليه كشورمان مغاير با حقوق بينالملل است. درباره تأثير تحريمها بر كشور دو ديدگاه متفاوت، به خصوص در ميان سياستمداران و اقتصاددانان وجود دارد، عدهاي بر تأثير و برخي بر عدم تأثير آن تأكيد دارند. در شرايط فعلي وابستگي متقابل بين كشورها، تحريم اقتصادي يك تهديد جدي ميتواند براي كشورها محسوب گردد، اما از اين موضوع نيز نبايد غافل شد كه در نظام بينالملل فعلي كه دوران گذار خود را از تكقطبي به چندقطبي آغاز كرده امكان دور زدن تحريمها و مانور بيشتر براي همه كشورها ميسر خواهد بود. اعتقاد ما بر اين است كه امروزه مشكل جامعه ما تنها تحريم نيست، بنابراين چرا تمامي مشكلات موجود در كشور به اسم تحريم اقتصادي نوشته ميشود، بدون اينكه نيمنگاهي به وضعيت داخل كشور انداخته شود. چه بسا همين تحريم آثار مثبتي نيز براي كشور داشته و باعث پيشرفت در بعضي حوزهها شده است.
برخي نابسامانيهاي موجود در جامعه بيانگر آن است كه تأثير آنها به مراتب شديدتر از تحريم اقتصادي است در حالي كه چشم به روي اين واقعيتها بسته شده و تمامي تلاشها براي رفع تحريمها به كارگرفته ميشود و اگر به همان اندازه كه در رفع تحريمها تلاش ميشود نابسامانيهاي موجود در جامعه از بين برود شايد ديگر تحريم اقتصادي براي جامعه و مردم بيمعني باشد.
برخلاف برخيها كه تمامي فعاليت خود را صرف پرداختن به موضوع تحريم اقتصادي كرده و معتقدند تابوي تحريمها شكسته و ديوار تحريمها ترك برداشته ما معتقديم اين تحريمها شكستني نخواهد بود، چون از جنس ظالمانه است و هر روز بهانه جديدي براي ادامه آن مطرح خواهد شد چراكه مشكل ما با كدخداي دنيا به زعم برخيها و به باور ما با ضعيفترين كشور دنيا به دليل حمايت قاطعانه از تجاوزات رژيم جعلي و كودككش صهيونيستي، حمايت از كشتار مردمان بيدفاع در سوريه، عراق و يمن، تحريم و انرژي هستهاي نيست. امروز مشكل آنان، قدرت نوظهور و تأثيرگذاري همچون ايران است كه سياستهاي استكبار را به چالش ميكشاند و استكبار براي از بين بردن آن تمامي امكانات سختافزاري و نرمافزاري را در طول اين سي و اندي سال به كار گرفته و اكنون نيز از تحريم اقتصادي به عنوان نماد فشار نرمافزاري عليه ما استفاده مينمايد.
به راستي اگر امروز همه به وظايف و مسئوليت خود عمل كرده و اجازه ندهيم نابسامانيها در جامعه مجال بروز پيدا كند؛ نابسامانيهايي كه به باور ما تأثير خيلي منفي در ملت گذاشته و ميتواند يأس و بياعتمادي را در جامعه رواج دهد، آن وقت نميتوانيم مدعي اين باشيم كه تحريمها تأثيرگذار نبوده و نخواهد بود، امروزه وقتي فردي در كنار مشكلات اقتصادي شاهد اين باشد كه در جامعه تمرد از قانون حاكم شده، شايستهسالاري بيمعني شده، برخيها به واسطه موقعيتهاي در اختيار سوءاستفاده ميكنند، تعداد اندكي به بهانههاي توليد، پول اين ملت را از بانكها وام گرفته و پس نميدهند و اراده جدي هم براي برگرداندن پول بيتالمال وجود ندارد و مسائلي از اين قبيل، آيا از آن فرد ميتوان انتظار داشت در برابر هجمههاي دشمن كه در حال حاضر در جبهه اقتصادي نمود بيشتري به خودگرفته مقاومت كند. امروز نبايد اجازه داد به خاطر قانونگريزي، منفعتطلبي و سوءاستفاده عده قليلي در جامعه، بياعتمادي مردم به گردانندگان اصلي تحريمها به بياعتمادي به نظام كشيده شود كه براي اين كار نياز است بدون هيچگونه اغماض و بدون در نظر گرفتن جايگاه و موقعيت افراد، با كساني كه زمينه اين كار را با رفتارهاي ناخوشايند خود در جامعه فراهم ميكنند، برخورد شود و طبيعي است ملت وقتي اين گونه برخوردها را ببيند، لمس كند، بيش از پيش نظام را حمايت نموده و در برابر هجمههاي دشمن براي خود مسئوليتي را متصور مينمايد كه آن موقع است كه ميتوان با باور دروني و با اطمينان خاطر جمله معروف امام راحل را بر زبان آورد كه امريكا هيچ غلطي نميتواند بكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]