واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اوجگیری انتقادات به عملکرد یکسویه صداوسیما
روز نو : عملکرد یکسویه صداوسیما حالا غیر از سیاسیون داد اهالی ورزش را هم درآورده است. حضور سرافراز در راس صداوسیما بارقههای امیدی که ایجاد شده بود را خیلی زود از بین برد. غیر از گلایههای کارمندان این رسانه از انقباضی عمل کردن سرافراز و تعطیلی برخی شبکههای صداوسیما و جلوگیری از پخش برخی برنامههای پرطرفدار این رسانه همچون «جمعه ایرانی»، عملکرد معاونت خبر این رسانه مورد انتقاد بسیاری از چهرههای شاخص سیاسی شده است.
البته عملکرد تبعیضآمیز صداوسیما حتی متوجه وزیر امور خارجه هم شد و او که با عادل فردوسیپور مجری و تهیهکننده برنامه نود به مناسبت شب یلدا گفتوگو کرده بود، مصاحبهاش به دستور شخص سرافراز از این برنامه پخش نشد و فردوسیپور از مردم و ظریف در برنامه خود عذرخواهی کرد.
چندی پیش هم دکتر عارف، رییس بنیاد امید ایرانیان و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در یک نشست خبری بهشدت از عملکرد جناحی رسانه ملی انتقاد کرد هر چند بعد از انتقاد عارف صداوسیما در برخی بخشهای خبری برای چند ثانیه اخبار انتخاباتی اصلاحطلبان را پوشش داد اما میزان اخبار فعالیت انتخاباتی اصولگرایان در حالی که اختلافات عمدهای در این جریان وجود دارد به مراتب بیشتر از اخبار اصلاحطلبان است و اگر صداوسیما بخشهایی از فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان را پوشش میدهد بیشتر درصدد القای اختلاف بین این جریان سیاسی است. این در حالی است که اصلاحطلبان با تشکیل شورایعالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان گام بلندی برای همگرایی و وحدت برداشتند اما در مقابل اردوگاه اصولگرایان هنوز نتوانسته ساز ناکوک خود را کوک کند و به وحدت برسد.
با این حال صداوسیما در شب یلدا در اقدامی قابل تامل از حدادعادل کاندیدای انتخابات مجلس و سخنگوی ائتلاف اصولگرایان برای حضور در ویژه برنامه شب یلدا دعوت و از پخش مصاحبه ظریف جلوگیری کرد.
جلوگیری از پخش مصاحبه ظریف در حالی صورت گرفت که ویژه برنامه شب یلدای شبکه سه میزبان غلامعلی حدادعادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان بود. حداد عادل که کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی از تهران است، در این برنامه زنده تلویزیونی به تفسیر شب یلدا در ادبیات فارسی پرداخت و برای بینندگان تلویزیون فال حافظ گرفت.
روز گذشته محمدرضا عارف در جمع خبرنگاران مجددا از عملکرد یکسویه صداوسیما انتقاد کرد و گفت: «برنامههای یکسویه با تجربهای که از قبل وجود دارد نهتنها جوابگو نیست، بلکه به نفع آن جریان هم نخواهد بود.»
مطهری: باید به حال کینههای جاهلی گریست
علی مطهری نماینده مردم تهران در یادداشتی اینستاگرامی درباره پخش نشدن مصاحبه محمدجواد ظریف در برنامه نود اعلام موضع کرد. مطهری در این یادداشت نوشته است:
دوشنبه شب یعنی شب یلدا شنیدم که برنامه نود تلویزیون میخواهد مصاحبهای با آقای ظریف، وزیر خارجه کشورمان درباره دیپلماسی ورزش پخش کند. مشتاق بودم که این مصاحبه را ببینم ولی در آغاز این برنامه آقای فردوسیپور اعلام کرد که بهدلیل مخالفت مسوولان صداوسیما این مصاحبه پخش نمیشود. برایم عجیب بود که چطور وزیر امور خارجه یک کشور نباید در یک برنامه ورزشی تلویزیونی درباره دیپلماسی ورزش صحبت کند. پیگیر موضوع شدم. گفتند چون قبلا خبر پخش این مصاحبه در بعضی سایتهای خبری منتشر شده، عدهای مخالفت کردهاند و در روزنامه وطن امروز نامهای خطاب به رییس سازمان در ضرورت عدمپخش این مصاحبه منتشر شده است. نامه را خواندم. از منطق نویسندگان این نامه بیشتر متاسف شدم. منطق این نامه این بود که چون آقای ظریف نماد یک جریان سیاسی است و برنامه نود بینندگان زیادی دارد، پخش این مصاحبه در روند انتخابات آینده تاثیر خواهد گذاشت پس نباید پخش شود، که ضمنا توهین به شعور مخاطبان برنامه نود نیز هست، چون معتقد است مخاطبان این برنامه با دیدن یک مصاحبه گرایش سیاسی خود را تغییر میدهند. با خود فکر کردم که در این صورت وزرا و سایر مسوولان دولتی تا پایان انتخابات نباید در برنامههای پربیننده صداوسیما شرکت کنند در حالی که کاندیدا هم نیستند.
از آن طرف دیدم قبل از برنامه نود، آقای حدادعادل که کاندیدای انتخابات مجلس است، در وقت کافی درباره شب یلدا صحبت کرد و به شعرخوانی پرداخت. این یعنی سیاست یک بام و دو هوا و منطق دوگانه. اگر این کار اشکالی ندارد – که به نظر من چندان اشکالی هم ندارد – پس چرا جلوی پخش مصاحبه آقای ظریف که کاندیدا هم نیست گرفته شد. واقعا باید به حال فضای سیاسی کشور و کینههای جاهلی موجود در آن گریست. از آقای سرافراز رییس سازمان صداوسیما میخواهم که به اصل آزادی بیان و اصل بیطرفی در اداره این سازمان توجه کافی داشته باشند و بهویژه اکنون که در آستانه نهم دی قرار داریم افراطهای سالهای گذشته در این ایام تکرار نشود.
زیباکلام: صداوسیما متعلق به طرفداران سعید جلیلی است
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه در گفتوگو با ایلنا درباره این رفتار مدیران سازمان صداوسیما اظهار داشت: رفتار صداوسیما نشان داد این سازمان متعلق به همه ۸۰میلیون نفر مردم ایرانی نیست بلکه متعلق به چهار میلیون نفری است که در زمان انتخابات ریاستجمهوری به سعید جلیلی رای دادهاند.
وی ادامه داد: رفتار صداوسیما پیش از آمدن محمد سرافراز به این سازمان و در زمان ضرغامی نیز همینگونه بود اما تفاوت ضرغامی با سرافراز در این است که ضرغامی حداقل حفظ ظاهر میکرد.
زیباکلام افزود: ضرغامی گهگاه مصاحبههایی از افراد غیراصولگرا پخش میکرد تا بگوید فراجناحی عمل میکند اما سازمان در این دوره اصلا اصراری بر این امر ندارد و حفظ ظاهر را نیز کنار گذاشته است.
وی تاکید کرد: مدیران این سازمان تاکید دارند بگویند رسانه ملی تنها متعلق به یک جریان خاص سیاسی است و بیان این مساله و رفتار را زشت و ناپسند هم نمیدانند. عملکرد آنها نشان داده حمایت آشکارشان از یک دسته و گروه در نظر خودشان نهتنها قبحی ندارد که ضرورت نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه رفتار صداوسیما نشان داده فقط متعلق به جریان اصولگرای تندرو است؛ گفت: این سازمان از بودجه عمومی و مالیات مردم اداره میشود اما رفتارش عملا دهنکجی به مالیاتدهندگان است. آنها نهتنها این رفتار را زشت نمیدانند بلکه با اعتماد به نفس هرچه تمامتر آشکارا نشان میدهند که تصمیمات ما به هیچ فردی مربوط نیست.
وی با تاکید بر اینکه صداوسیما ۹۲درصد مردم را نادیده میگیرد، گفت: در سازمان صداوسیما نه سیدمحمد خاتمی جایی دارد نه محمدجواد ظریف و نه هیچ استاد دانشگاه مستقل دیگری. فقط و فقط همان ۸درصدی که به سعید جلیلی رای دادند حق دارند. آنها هم آشکارا حق ۹۲درصد مردم را فدای ۸درصد از طرفداران اصولگرای تندرو میکنند.
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]