واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مصرف سیگار الکترونیکی در مالزی حرام شد شورای ملی فتوای مالزی استعمال سیگار الکترونیکی را پس از چند هفته بحث در محافل بهداشتی و اقتصادی و مقابله با فروشندگان، "حرام" اعلام کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، شورای فتوای مالزی در جدیدترین فتوای شرعی خود استعمال سیگار الکترونیکی را برای مسلمانان این کشور به دلیل خطرات ناشی از استفاده این سیگار و تاثیر بر سلامتی انسان 'حرام' اعلام کرد.
به نوشته روز سه شنبه تارنمای 'نیو استریت تایمز'، 'عبدالشکور حسین' از مقامات شورای فتوای مالزی اعلام کرد که این شورا پس از نشستی دو ساعته حکم به حرام بوده استفاده از سیگار الکترونیکی داد.
این تصمیم پس از نشست های مطالعات شریعت و پزشکی و بررسی جنبه های علمی و همچنین بررسی دیدگاه ها در مورد فرهنگ ناسالم استفاده از این سیگار اتخاذ شد.
براساس دیدگاه شورای فتوای مالزی، استفاده از سیگار الکترونیکی 'از نظر شریعت برای سلامتی مضر است و اسلام پیروان خود را از استفاده از چیزهایی که می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به آنها آسیب برساند و یا بلافاصله و یا به تدریج بتواند به مرگ منجر شود، منع کرده است'.
وی گفت که استفاده از سیگار الکترونیکی می تواند برابر با نوشیدن سم باشد.
وی گفت: ما شاهد این بودیم که زنان و کودکان علاقه خود را به سیگار الکترونیکی نشان دادند و حرام اعلام شدن این سیگار برای جلوگیری از ترویج یک فرهنگ ناسالم به نسل های آینده است.
استفاده از سیگار الکترونیکی پیش از این در چهار ایالت پنانگ، کداح، جوهور و کلانتان مالزی ممنوع و حرام اعلام شده بود.
شورای فتوای مالزی سال ۲۰۱۳ نیز استعمال شیشه را حرام اعلام کرده بود.
'عبدالشکور حسین' گفت که تصمیم شب گذشته مبنی بر حرام اعلام شدن سیگار الکترونیکی براساس نظرات چند کشور مسلمان دیگر از جمله بحرین، کویت، قطر و امارات متحده عربی است.
گفته می شود مالزی دومین تولیدکننده مایعی است که در درون سیگارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد.
دو دیدگاه متفاوت در دولت مالزی در مورد استفاده از این سیگار که به شدت رواج یافته وجود دارد.
گروهی از جمله وزارت بهداشت خواستار مقابله با سیگار الکترونیکی هستند، هرچند تاکنون تحقیقات این وزارتخانه پایان نیافته است، اما تاکید دارد سیگار الکترونیکی اعتیاد آور بوده و برای بدن مضر است.
وزارت آموزش عالی مالزی نیز روز شنبه اعلام کرد استفاده از این سیگار در ۲۰ دانشگاه مانند سیگار ممنوع شده است.
اما برخی وزارتخانه های مالزی مانند وزارت توسعه منطقه ای و تجارت داخلی و وزارت تعاون و مصرف رویکرد نرم تری نسبت به طرفداران سیگار الکترونیکی گرفته اند.
برخورد برخی مراکز دولتی مالزی با مراکز فروش سیگارهای الکترونیکی و مواد استفاده شده در آن از اوایل ماه جاری آغاز شد و این عاملی شد تا فروش این مواد به خیابان ها و کنار بازارهای محلی و یا فروشگاه های بزرگ سوق داده شود.
وزارت بهداشت مالزی با استناد به قانون سموم ۱۹۵۲ اعلام کرده است تنها داروسازان و پزشکان ثبت نام کرده می توانند مایعات درون سیگار الکترونیکی را که نیکوتین دارد به فروش برسانند و فروش آن توسط اشخاص دیگر ممنوع است.
تخمین زده می شود بیش از یکهزار و ۲۰۰ فروشگاه در مالزی سیگار الکترونیکی و مایع درون آن را عرضه می کنند.
سیگار برقی یا سیگار الکترونیکی وسیله ای است الکترونیکی که استعمال دخانیات را شبیه سازی می کند.
سیگار الکترونیکی نخستین بار در سال ۲۰۰۳ در چین تولید شد، اما امروز در نقاط مختلف جهان فروخته می شود و میلیون ها مصرف کننده دارد.
ارزش تولید جهانی این محصول در سال ۲۰۱۳ میلادی به مرز سه میلیارد دلار رسید. در حال حاضر، برخی از شرکت های بزرگ تولید سیگار در جهان که در سال های اخیر با کاهش قابل توجه فروش مواجه شده اند، به سرمایه گذاری در تحقیق و تولید سیگار الکترونیکی روی آورده اند.
مطالعه محققان دانشگاه 'جان هاپکینز' در مریلند، دانشگاه علوم پزشکی 'تنسی' و موسسه ملی بهداشت آمریکا نشان می دهد که سیگار الکترونیکی سبب عفونت ریه می شود.
برخی از افراد سیگار الکترونیکی را جایگزین سالمی برای سیگار می دانند؛ در حالیکه سازمان غذا و داروی آمریکا، سازمان بهداشت جهانی و انجمن تنفس اروپا، به هیچ عنوان این ادعا را قبول ندارند و سیگار الکترونیکی را جایگزین مطمئن سیگار نمی دانند.
سازمان بهداشت جهانی از ابتدای سال ۲۰۱۴ میلادی به بررسی مدارک و شواهد موجود در رابطه با مضرات و پیامدهای استفاده از سیگار الکترونیکی پرداخته است.
منبع: ایرنا
94/10/1 - 13:27 - 2015-12-22 13:27:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]