واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پولهای کثیف در انتخابات وجود دارد؟
روز نو : در ماههای گذشته اولین شخص که سخن از پولهای کثیف در انتخابات کرد وزیر کشور دولت روحانی بود. وی بارها در این خصوص تاکید و هشدارهایی را داد که افرادی وابسته به مراکز فساد، قدرت و قاچاق مواد مخدر وجود دارند و از این طریق هزینههای انتخاباتی اشخاصی که قصد ورود به مجلس شورای اسلامی را دارند، به عهده میگیرند تا از طریق بتوانند به خواسته و مطالبات خود دست یابند. این خبر اظهارات و واکنشهای بسیاری را به همراه داشت و برخی از افراد و به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی سخن وی را تایید و برخی دیگر حرف وزیر کشور را رد میکردند و حتی موضوع به توضیح وزیر کشور در صحن مجلس هم رسید. قبل از این موضوع محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد طی نامهای اقرار کرده بود که کمکهای مالی و انتخاباتی به برخی از نمایندگان انجام داده است؛ موضوعی که علیرغم اصرار فراوان برای قرائت نام کمکگیرندگان، پیگیری نشد. حال با توجه به نزدیک شدن انتخابات این نگرانی به شدت وجود دارد که آیا ممکن است چنین پولهایی در انتخابات امسال هزینه و به کار گرفته شود؟
پرداخت یک میلیارد تومان پول توسط مرتضوی به برخی از نمایندگان مجلس
انتخاب دیروز نوشت: سعید مرتضوی، مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی درباره خبری در مورد پرداخت کمک یک میلیاردی به برخی نمایندگان مجلس برای انتخابات، اظهار کرد: در رابطه با تکذیب مدیر کل حقوقی سازمان تامین اجتماعی درباره صدور قرار منع پیگرد برای خودم، باید بگویم غیر از دو موردی که در کیفر خواست آمده است و عمده آن مربوط به حدود یک میلیارد تومان هزینه کرد از محل اعتبارات غیرشمول است؛ در بقیه موارد، قرار منع پیگرد صادر و این قرار به من ابلاغ شد و تعجب میکنم، قرار منع پیگرد ابلاغ شده به من را وی تکذیب کردند.
مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی با تائید خبر صدور کیفرخواست خود، گفت: بله، کیفرخواست در رابطه با بخشی از بودجه غیرشمول به مبلغ حدود یک میلیارد تومان صادر شد؛ بخش عمده از آن مربوط به پولهایی است که به نمایندگان مجلس برای هزینه در مناطق محروم ویژه ایتام، مستضعفان و کمک هزینه درمان بیماران صعبالعلاج پرداختم و آنها نیز در حوزه های انتخابی خود، این مبالغ را هزینه کردهاند و رسید این هزینه کردها نیز در پرونده موجود است. مرتضوی با بیان اینکه تحقیق و تفحص، این کار را غیرقانونی ارزیابی کرده است، افزود: بازپرس پرونده از مجلس استعلام کرده است که آیا من میتوانستم این پرداخت را انجام دهم یا نه که اداره کل حقوقی و قوانین مجلس، پس از رسیدگی و بررسی لازم و حسب ارجاع لاریجانی (رئیس مجلس) در این باره اظهار نظر و در نامه رسمی به بازپرس و دادستانی تهران اعلام کرد این اقدام مدیر عامل، درست و قانونی بوده است. به گفته وی براساس مصوبات هیات امنا، هیات مدیره و آئین نامه هزینه کرد از محل غیرشمول، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی میتوانست این مبالغ را به نمایندگان مجلس بپردازد و این اقدام، قانونی و درست است. مدیر عامل سابق سازمان تامین اجتماعی، تاکید کرد: به رغم قانونی بودن پرداخت از محل بودجه غیر شمول به نمایندگان مجلس، مهمترین مبلغ مورد بحث در پرونده، بحث پرداخت به نمایندهها است که حدود سه برابر مبلغ ادعا شده در کیفرخواست یعنی سه میلیارد تومان، وثیقه ملکی گذاشتم. وی ادامه داد: لامحاله چنانچه دادگاه در رابطه با این پرداختها حکم به استرداد وجه صادر نماید و دریافتکنندگان این مبالغ، اعاده نکنند، میتوان با قطعیت رای از وثیقهای که تودیع نمودهام برداشت و اعاده کنند؛ بنابراین جنجال آفرینی آقای دهدشتی (نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی) و بقیه کاملا مغرضانه و آلوده به اهداف سیاسی است. در حالیکه عمران نعیمی، مدیر کل حقوقی سازمان تامین اجتماعی روز گذشته با تکذیب ادعای جدید سعید مرتضوی مبنی بر صدور قرار منع تعقیب وی، گفت: سعید مرتضوی در گفتوگو با یکی از رسانهها اعلام کرده بود در خصوص انعقاد تفاهم نامه شرکت سورینت قشم و آقای بابک زنجانی، نسبت به وی قرارمنع تعقیب صادر و با تائید دادستان نهایی و قطعی شده است؛ در حالیکه این موضوع صحت ندارد. این مقام در سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در این خصوص به رغم ادعای سعید مرتضوی، نسبت به وی قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر شده است و در زمان حاضر موضوع در شعبه 1057 دادگاه کیفری 2 مجتمع قضایی کارکنان دولت در حال رسیدگی است.
پولهای کثیف در انتخابات وجود دارد
با این حال این پرسش مطرح میشود که آیا پولهای کثیف در انتخابات وجود دارند یا خیر؟ آیا اظهارات سعید مرتضوی مبنی کمکهای مالی به برخی از نمایندگان مجلس در قالب پولهای کثیف قرار میگیرد؟ محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات مرتضوی مبنی بر پرداخت یک میلیارد تومان به نمایندگان مجلس به «ابتکار» گفت: ابتدا باید تحقیق کرد و دید این پولها در چه راستایی هزینه شده است به دلیل اینکه یک نماینده در طول دوره نمایندگی خود کمکهای مالی بسیاری از نهادهایی مانند کمیته امداد یا سازمان تامین اجتماعی اخذ میکنند تا به افراد بیبضاعت و تحت پوشش این نهاد پرداخت شود به عبارتی این پولها در اختیار نماینده قرار نمیگیرد تا خودش هر جور که دلش خواست هزینه کند. بنابراین این موضوع امری عادی بین نمایندگان و نهادهای خیریه محسوب میشود. او در ادامه به اظهارات محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد در خصوص دادن چکهایی در مجلس هشتم اشاره کرد و افزود: من از دوره هشتم و آن مسائلی که معاون اول محمود احمدینژاد عنوان کرده بود، بیاطلاعم و در این خصوص باید از خودشان این پرسش را مطرح کرد که این چکها در چه بخشهایی هزینه شده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان اظهارات مرتضوی در خصوص کمک به نمایندگان مجلس را به بحث پولهای کثیف ربط داد یا خیر، تاکید کرد: در گذشته، وزیر کشور دولت تدبیر و امید از پولهای کثیف نام برد، اما این موضوع را نمیتوان با آن ربط داد به دلیل اینکه پولهای کثیف مربوط به قاچاق موادمخدر میشود. جوکار با بیان اینکه پولهای کثیف به نوعی وابسته به برخی از جریانهای قدرت و فساد است، اظهار کرد: برخی برای رسیدن به مطالبات و خواستههای خودشان به سمت مراکز ثروت، قدرت و فساد میروند تا از این طریق بتوانند رای به دست آورند تا راهی مجلس شورای اسلامی شوند. این نماینده مجلس شورای اسلامی در این باره اضافه کرد: جالب اینجاست همین مراکز قوانین را رعایت نمیکنند یا مالیات، عوارض و... را پرداخت نمیکنند، اما در کنار این قضایا به کمکهای مالی و اقتصادی به برخی از افراد روی آورده تا شخص یا اشخاص مورد نظر خود را وارد مجلس شورای اسلامی کنند. به گفته وی، نهادهایی مانند شورای نگهبان، وزارت کشور و قوه قضاییه باید به طور جد با این افراد برخورد کنند به دلیل اینکه اگر این افراد راهی مجلس شوند، معلوم نیست چه پیامدهایی در انتظار مجلس، کشور و ملت عزیز ایران خواهد شد. جوکار در ادامه تصریح کرد: همانطور که گفتم منظور وزیر کشور، پولها و درآمدهای حاصل شده از موادمخدر و قاچاق بوده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به اختلاسها و فسادهای مالی و اقتصادی در کشور اشاره کرد و گفت: اگر نهادهای ذیربط به موضوع پولهای کثیف رسیدگی و نظارت نداشته باشند قطعا اتفاقهایی بدتر همچون اختلاس سه هزار میلیاردی، بابک زنجانی یا فسادی به مبلغ 400 میلیارد تومانی که در یکی از بانکهای کشور رخ داده است، مشاهده و تجربه میکنیم. جوکار در پایان تاکید کرد: من منکر وجود پولهای کثیف در انتخابات نیستم. بنابراین نباید اجازه دهیم چنین درآمدهایی راهی انتخابات و آراء مردم شوند.
پولهای کثیف در انتخابات وجود ندارد
سیدحمیدرضا طبابایی نائینی، نماینده مردم نائین و خور و بیابانک نیز در گفتوگو با «ابتکار» درباره اظهارات سعید مرتضوی بیان کرد: من در مورد اشخاص صحبتی نمیکنم، مگر میشود پولی از منابع یا بودجه عمومی تامین و به افراد پرداخت شود؟. بنابراین نمیتوان این موضوع را با پولهای کثیف مقایسه کرد به دلیل اینکه پول کثیف یا پولشویی تعاریف مشخصی در قانون دارند. نایب رئیس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوعی به نام پول کثیف در انتخابات وجود نداشته و ندارد، تاکید کرد: نباید به حرفای برخی از افراد مانند محمدرضا رحیمی که گفته بود چکهایی را به برخی از نمایندگان پرداخته کرده، توجه کرد به دلیل اینکه پول کثیف در انتخابات صحت و سابقه ندارد و منکر این موضوع هستم. با این حال تلاش خبرنگار سیاسی روزنامه «ابتکار» برای برقراری تماس با دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی بی نتیجه و برخی از آن ها ترجیح دادند تا در این خصوص صحبتی نداشته باشند.
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]