واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج اعلام شد
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج را تشریح کرد و گفت: اعطای تسهيلات ازدواج از محل منابع سپردههای قرضالحسنه بانکها انجام میشود.
آفتاب : سید علی اصغر میر محمد صادقی درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج و اینکه براي وام ازدواج چه مبلغي در نظر گرفته شده است؟ گفت:تسهيلات قرض الحسنه ازدواج براي افراد عادي به ازاي هر نفر مبلغ ۳۰ میلیون ريال و براي متقاضيان مشمول ماده ۵۰ قانون خدمات رساني به ايثارگران به ميزان دو برابر افراد عادي است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به این سئوال که وام ازدواج از چه منابعي تامين مي شود؟ بیان کرد: این تسهيلات از محل منابع سپرده هاي قرض الحسنه بانکها تامين مي شود.
وی درباره دليل پرداخت وام ازدواج از منابع فوق و تفاوت اين منابع با ساير منابع بانکها اظهارداشت: برای اعطاي تسهيلات ارزان قيمت و تسهيل در امر ازدواج و تهيه جهيزيه جهت زوج هاي جوان، این تسهيلات از محل منابع سپرده هاي قرض الحسنه بانک ها در نظر گرفته شده و در زمان بازپرداخت هيچ گونه سودي براي آن منظور نمي شود و صرفاً ۴ درصد کارمزد برای ارائه خدمات بانکي به اين تسهيلات تعلق مي گيرد.
این مقام مسئول در بانک مرکزی اضافه کرد: منابع سپرده هاي قرض الحسنه با نيت خيرخواهانه سپرده گذاران و در جهت اعطاي تسهيلات قرضالحسنه سپرده گذاري شده است ليکن ساير سپرده هاي بانکي فاقد شرايط فوق بوده و مستلزم پرداخت سود (علي الحساب و متعاقباً قطعي) به سپرده گذاران است، بنابراين اعطاي تسهيلات قرض الحسنه صرفاً از محل منابع سپرده هاي قرض الحسنه قابل اقدام مي باشد.
میرمحمد صادقی درباره اینکه وام ازدواج از چه زماني پرداخت مي شود و از چه زمانی به صورت فعلي خود (سامانه) در آمده است؟ بیان کرد: پس از تصويب قانون عمليات بانکي بدون ربا (در سال ۱۳۶۲ ) و تدوين دستور العمل هاي اجرايي بر قانون مذکور، تسهيلات قرض الحسنه ازدواج نيز از موارد مصرف سپرده هاي قرض الحسنه ازدواج تعيين شد و پرداخت تسهيلات در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به شکايات متعددي که از سوي متقاضيان مبني بر عدم امکان اخذ تسهيلات موصوف به اين بانک ارسال مي شد و عدم امکان رسيدگي و رصد تک تک شکوائيه ها، حسب تصميمات متخذه در بانک مرکزي مقرر شد سامانه قرض الحسنه ازدواج ايجاد شود و متقاضيان مربوطه صرفاً از طريق اين سامانه، نسبت به پيگيري در اخذ تسهيلات قرض الحسنه ازدواج اقدام کنند. بر اين اساس، این سامانه، از بهمن ماه سال ۱۳۸۷ به صورت آزمايشي در يکي از استان هاي کشور و از ابتداي سال ۱۳۸۸ به صورت رسمي در کل کشور راه اندازي شد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی مطرح کرد: بانک هاي عامل اعطاي تسهيلات موصوف از تعداد ۹ بانک در ابتداي راه اندازي سامانه، به ۱۲ بانک در سال ۱۳۹۲، به ۲۱ بانک در سال ۱۳۹۳ و ۲۷ بانک در سال ۱۳۹۴ (تا پايان آبان ماه سال جاري) رسيده اند. ساير بانک هاي خصوصي نيز در شرف آموزش و اتصال به سامانه قرض الحسنه ازدواج هستند.
وی درباره دلایل اينکه چرا بعضي مواقع جهت تعيين شعبه و همچنين دريافت وام زمان زيادي صرف مي شود، بیان کرد: به دليل کثرت تکاليف قرضالحسنه محوله به سيستم بانکي (طبق قوانين بودجه سنواتي، ساير قوانين و... و.) و کسري منابع قرض الحسنه بانک هاي فعال در سامانه (نسبت به تکاليف ابلاغي)، متقاضيان تسهيلات قرض الحسنه ازدواج بعضاً با تاخير در اخذ تسهيلات مواجه می شوند.
میرمحمد صادقی گفت: از ابتداي راه اندازي سامانه تسهيلات قرض الحسنه ازدواج تا کنون بالغ بر ۷.۳۵۴.۷۹۳ نفر از اين تسهيلات بهره مند گرديده اند که از اين تعداد ۵۷۱.۷۷۶ نفر مربوط به سال جاري (تا تاريخ ۱۳۹۴.۹.۲۸) مي باشد.
وی اضافه کرد: تا تاريخ ۱۳۹۴.۹.۲۸ به تعداد ۴۳۶.۱۴۶ نفر در صف دريافت تسهيلات ازدواج بوده اند که از اين تعداد ۲۳۱.۹۴۴ نفر تعيين شعبه شده و در حال طي مراحل اخذ تسهيلات هستند و پيش بيني مي شود این افراد تا پايان سال جاري تسهیلات خود را دریافت کنند.
به گزارش مهر، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی خاطرنشان کرد: از ابتداي راه اندازي سامانه تا تاريخ ۱۳۹۴.۹.۲۸ مبلغ ۱۹۷ هزار ميلياردريال تسهيلات قرضالحسنه ازدواج به متقاضيان پرداخت شده است. پيش بيني مي شود تا پايان سال جاري اين مبلغ به حدود ۲۰۲.۲ هزار ميليارد ريال بالغ شود.
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]