واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برخي كشورها به دنبال مديريت تروريستها هستند
فرانسه در حالي زخم خورده از موضوع تروريسم به دنبال مقابله با اين جريان شوم است كه رايزنيهاي گستردهاي را با كشورهاي مختلف جهان در حوزه مبارزه با تروريسم آغاز كرده است.
نویسنده : جعفر تكبيري
فرانسه در حالي زخم خورده از موضوع تروريسم به دنبال مقابله با اين جريان شوم است كه رايزنيهاي گستردهاي را با كشورهاي مختلف جهان در حوزه مبارزه با تروريسم آغاز كرده است.
تمامي اينها در حالي است كه جمهوري اسلامي ايران از همان روزهاي نخست آغاز بحران در سوريه با درك كامل از ماهيت ناآراميها در اين كشور، به كمك دولت و ملت سوريه در مبارزه با تروريسم رفت. اگرچه در آن دوره بنگاههاي تبليغاتي غربي فشار زيادي را متوجه جمهوري اسلامي كردند و به حمايت از دولتهايي پرداختند كه نقشي مؤثر در تقويت تروريستهاي سوري داشتند. حال با بازگشت تروريستهاي صادراتي به خاك اروپا و بروز وقايع تروريستي در خاك قاره سبز كه باعث رعب و وحشت زيادي نيز شد، دولتمردان و استراتژيستهاي غربي با درك كامل از حقانيت حمايت ايران از دولت قانوني سوريه در مبارزه با تروريسم، براي نجات خود از اين بيماري خود ساخته دست به دامن جمهوري اسلامي ايران شدهاند. اين حركت با سفرهاي متعدد مقامات اروپايي به ايران براي گفتوگو با مقامات كشورمان در موضوع مبارزه با تروريسم و دعوت از ايران براي حضور در نشستهاي صلح سوريه عينيت يافت. حالا روز گذشته رئيس مجلس سناي فرانسه خود را به ايران رسانده و با همتاي ايراني خود پشت يك ميز نشسته تا هماهنگي بيشتري را در موضوع مبارزه با تروريسم در سوريه ايجاد كند. با پايان يافتن نشست علي لاريجاني با ژرار لارشه آنها به ميان خبرنگاران آمدند تا به سؤالاتشان پاسخ دهند.
بحران در منطقه فقط با تشكيل دولت وحدت ملي قابل حل است
در همين ارتباط علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران گفت: استفاده ابزاري از تروريسم عاملي است كه به گسترش آن كمك كرده است. وي با بيان اين مطلب ادامه داد: در ايران نگاه مثبتي به ملت فرانسه وجود دارد بالاخص كه امام خميني(ره) در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در آنجا حضور داشتند.
رئيس مجلس سپس تصريح كرد اكنون زمان مناسبي است كه مراودات پارلماني و اقتصادي ميان دو كشور گسترش پيدا كند و به راه حلهاي مشترك براي برقراري امنيت در منطقه برسيم.
علي لاريجاني با اشاره به سفر هيئتهاي مختلف خارجي به ايران تصريح كرد: پس از مذاكرات وين، گروههاي مختلفي براي روابط اقتصادي به ايران سفر كردهاند و تجار فرانسوي هم از اين قاعده مستثني نبودند و اميدواريم كه با شناخت بيشتري از توانمنديها و بازارهاي تجاري يكديگر به گسترش روابط اقتصادي كمك كنيم.
وي سپس تأكيد كرد كه استفاده ابزاري از تروريسم عامل ديگري است كه به گسترش گروههاي تروريستي كمك كرده است، زيرا برخي از كشورها به دنبال مديريت آنها و نه مبارزه و نابودي اين گروهها هستند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: بحران در بسياري از كشورهاي درگير در منطقه فقط با تشكيل دولت وحدت ملي قابل حل است، مانند كشور يمن كه تا اين دولت تشكيل نشود، درگيريها ادامه خواهد داشت.
حاكميت كشورها را بايد مردم تعيين كنند
وي تصريح كرد: اميدواريم كشورهاي غربي به اين نكته توجه داشته باشند كه حاكميت كشورها بايد با انتخابات و توسط مردم آن كشور تعيين شود و اگر كمكي ميخواهد به كشورهاي درگير تروريست بشود، فقط بايد در جهت مبارزه با گروهكهاي تروريستي باشد.
علي لاريجاني همچنين در پاسخ به سؤال خبرنگار فرانسوي درباره اينكه ارزيابي شما از مواضع فرانسه نسبت به سوريه و نيز ماندن يا رفتن بشار اسد رئيسجمهور اين كشور چيست و آيا اختلافاتي در اين زمينه با فرانسه داريد يا خير، گفت: فكر ميكنم كشور فرانسه از ديگر كشورهاي اروپايي مستحق است كه در زمينه مبارزه با تروريسم در منطقه فعال باشد زيرا در دورههاي اخير فاجعه مهمي به وسيله تروريستها در فرانسه رخ داد. وي تأكيد كرد: بحثهاي ما درباره تروريسم بحثهاي جدي بود و فكر ميكنم كه ابعاد و لايههاي مختلف مبارزه با تروريسم را به خوبي ورق زد.
زمان سرآغاز همكاريهاي جديد اقتصادي
ژرار لارشه رئيس مجلس سناي فرانسه هم در اين نشست خبري مشترك با علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: وقتي به بايگاني مراجعه كردم متوجه شدم كه سفر بنده به ايران به عنوان رئيس مجلس سناي فرانسه اولين سفر رئيس مجلس سناي فرانسه به تهران است.
رئيس مجلس فرانسه در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: ما قبل از هر چيز در ديدار با آقاي لاريجاني راجع به تحكيم روابط پارلماني ميان ايران و فرانسه صحبت كرديم، اين همكاري توسط رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس ايران و آقاي لاريجاني و وزارت خارجه ايران از 10 ماه پيش آغاز شد، چند ماه پيش با گزارش كميسيون امنيت ملي و دفاع ملي فرانسه تحت عنوان «ايران قدرت بزرگ منطقهاي» اين روابط ادامه يافت و آرزو ميكنيم اين ديدار بتواند سرآغاز روابطي مستحكمتر بين دو كشور شود.
«لارشه» بر همين اساس يادآور شد: آقاي اولاند، رئيسجمهور فرانسه اعلام كرده كه بسيار خوشحال است كه 27 و 28 ژانويه آقاي روحاني رئيسجمهور ايران به فرانسه ميرود، آن زمان سرآغاز همكاريهاي جديد اقتصادي ميان ايران و فرانسه خواهد بود و اميدواريم بحث تحريمها عليه ايران تا آن زمان تمام شده باشد و دوره جديدي از روابط ميان دو كشور آغاز شود.
قطعنامه سوريه مثبت بود
رئيس مجلس سناي فرانسه همچنين گفت: بحث پروندههاي سياسي منطقه هم در ديدارم با آقاي لاريجاني مورد بحث و بررسي قرار گرفت، بعد از 13 نوامبر كه حملات تروريستي در پاريس انجام شد، آقاي لاريجاني پيام همدردي صادر كردند كه از اين بابت سپاسگزاريم، در مورد پرونده سوريه هم بايد بگويم كه شاهد تصويب قطعنامه شوراي امنيت درباره سوريه بوديم كه به نظرم يك قطعنامه مثبت بود، با آقاي لاريجاني درباره چگونگي اجراي اين قطعنامه صحبت كرديم، درباره آينده لبنان و بحث پرونده يمن هم گفتوگوهايي داشتيم.
ژرار لارشه با بيان اينكه مبارزه با تروريسم هدف مشترك ايران و فرانسه است، تصريح كرد: بايد براي مبارزه با تروريسم نيرو و عزم كافي داشته باشيم، از سفير فرانسه در تهران هم از همين جا تشكر ميكنم، او در روزهاي خوب و بد، صداي فرانسه در ايران بوده است، يك ضربالمثل فرانسوي وجود دارد كه ميگويد «دوست مثل ستاره ميماند فقط شب ميشود آن را شمرد.»
هيچ وقت نميشود با سربازها به صلح واقعي رسيد
ژرار لارشه همچنين يادآور شد: در جمهوري فرانسه رئيس سياست خارجي رئيسجمهور است و بايد بگويم بنده بدون گفتوگوي قبلي با رئيسجمهور فرانسه به اينجا نيامدهام و در بازگشت به فرانسه هم قرار است، رئيسجمهور را ببينم و گزارش ديدارهايم در تهران را به او بدهم، قبل از كريسمس قرار است با رئيسجمهور فرانسه ديدار داشته باشم.
رئيس مجلس سناي فرانسه بر همين اساس تأكيد كرد: بر مبناي قطعنامه شوراي امنيت ملي درباره سوريه به نظرم امروز اين قابليت را يافتهايم كه هم از لحاظ راهحل امنيتي براي سوريه و هم از نظر دورنماي سياسي درباره اين كشور پيش برويم.
ژرار لارشه تأكيد كرد: ما معتقديم هيچ وقت نميشود با سربازها به صلح واقعي رسيد، ولي ميشود با سياستمداران به صلح واقعي دست يافت.
وي در پاسخ به سؤالي درباره سناي فرانسه در مبارزه با تروريسم توضيح داد: در فرانسه چراغ سبز مجلس براي هرگونه اقدام قوه مجريه به خصوص اقدام نظامي ضروري است و سه هفته پيش مجلس سنا به مداخله نظامي هوايي فرانسه در سوريه رأي داد.
رئيس مجلس سناي فرانسه در پايان خاطرنشان كرد: دو كميسيون امور خارجه و امنيت ملي ايران و فرانسه ميتوانند كارهاي مشترك زيادي انجام دهند، بنده چند ماه پيش با پوتين رئيسجمهور روسيه راجع به شرايط سوريه صحبت كردم، دو هفته پيش رئيسجمهور الجزاير را ديدم و ماه پيش لبنان بودم، بنابراين پرونده منطقه و مبارزه با تروريسم براي ما بسيار مهم است، 15 روز پيش هم با رئيسجمهور نيجريه راجع به گروه تروريستي «بوكوحرام» صحبت كردم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]