واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تحلیلگر آمریکایی در مصاحبه با فارس:
مقامات واشنگتن چشمانشان را به روی اقدامات تروریستی سعودیها بستهاند/ ایدئولوژی داعش به قرائت سعودیها از اسلام شباهت دارد/ طرح محدودیت لغو روادید در ادامه طرحهای ضد ایرانی کنگره تصویب شد
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگوی اختصاصی با فارس اظهار داشت که تصویب طرح اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا، در ادامه اقدامات ضد ایرانی است و تبعیضی آشکار در جنگ علیه تروریسم.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، حملات تروریستی و مرگبار اخیر در پاریس و کالیفرنیا موجب شده تا موج جدیدی از اقدامات علیه مسلمانان به راه افتد. در این میان و در تلاش برای محدود کردن سفر اتباع خارجی که در عملیات تروریستی در سوریه و عراق و به طور کلی در خاورمیانه نقش داشتهاند، کنگره آمریکا بندی را در لایحه بودجه این کشور گنجانده که منجر به اعمال محدودیت در سفر به آمریکا خواهد شد. طرحی که با اکثریتی قاطع در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده و هم اکنون در سنای آمریکا تحت بررسی است. بنا به این طرح قرارداد «لغو روادید» میان آمریکا و 38 کشور ملغی خواهد شد وشهروندان این کشورها برای سفر به آمریکا باید ویزا دریافت کنند. برای بررسی این طرح و پیامدهایش با «استیو بریمن» (Steve Breyman)، اندیشمند و فعال آمریکایی به گفتوگو پرداختهایم. بریمن از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا است که اخیرا نیز مدتی در دفتر امور امنیت اروپا-آتلانتیک در اداره کنترل تسلیحات فعالیت داشته است. وی در حال حاضر استاد روابط بینالملل در دانشگاه «رنسلیر» از دانشگاههای معتبر آمریکا در شهر نیویورک مشغول تدریس است. بریمن که پیش از این با جدیت برای اصلاح سیاستهای هستهای آمریکا تلاش کرده، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری فارس عنوان کرد که به احتمال زیاد این طرح در سنا رأی خواهد آورد و اوباما آن را امضا خواهد نمود. اما وی تصویب چنین طرحی را در ادامه اقدامات و طرحهای ضد ایرانی در آمریکا می خواند و از چشمان بسته مقامات آمریکایی در قبال فعالیتهای مخرب و تروریستی سعودیها در خاورمیانه انتقاد می کند. مشروح گفتوگوی ما با این استاد روابط بینالملل دانشگاه در نیویورک آمریکا در ادامه آمده است. فارس: مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرده که محدودیتهایی را برای قرارداد «برنامه لغو روادید» میان واشنگتن و 38 کشور عمدتاً اروپایی، ایجاد میکند. پیامدها و اثرات تصویب این طرح برای اروپاییان و ایرانیان را چطور ارزیابی میکنید؟ باید بگویم که با تصویب این طرح-اگر که سنا و رییسجمهور آمریکا نیز آن را تأیید کنند- افرادی که از سال 2011 میلادی به هر دلیلی به کشورهای ایران، سودان، عراق و سوریه- کشورهایی که در این طرح کشورهای «پر خطر» نامیده شدهاند- سفر کرده باشند، در سفرهای آتی به آمریکا با سختگیریهای بیشتری مواجه خواهند شد. پیش از این بسیاری از شهروندان اروپایی و کشورهایی که در فهرست قرارداد «لغو روادید» قرار دارند، برای سفر به آمریکا نیازی به ویزا نداشتند. انتظار این است که سنا نیز پیش از 22 دسامبر به این طرح، رأی دهد.
بنا به این طرح، کسانی که به آمریکا سفر میکنند، پیش از آن باید در کنسولگریهای آمریکا مورد مصاحبه قرار بگیرند. این مصاحبهها شامل افرادی با تابعیت دوگانه نیز خواهد شد. علاوه بر این، بر طبق طرح مورد نظر، کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای موجود در فهرست که قراداد «لغو روادید» با آمریکا داشتهاند، باید به منظور تأیید هویت مسافران و شهروندانشان، پیش از اول آوریل سال 2016 میلادی، تراشههای الکترونیکی بر روی گذرنامهها نصب کنند تا به این طریق خطر فریب و تقلب را کاهش دهند.
همچنین طرح مورد بحث، از کشورها میخواهد تا هر گونه سرقت، و یا مفقود شدن گذرنامه را، در عرض 24 ساعت به پلیس بینالملل (اینتر پل) گزارش دهند. علاوه بر این، بنا به لایحه مزبور، اطلاعات همه مسافران باید با پایگاه دادههای پلیس بینالمل چک و بررسی شود. فارس: در حالیکه ما شاهدیم هیچ ایرانی در اقدامات تروریستی در پاریس، کالیفرنیا و حتی پیش از آن در حملات 11 سپتامبر دست نداشته، چرا کنگره آمریکا نام ایران را در کنار سودان و سوریه قرار داده است؟ خب، این هم مانند دیگر طرحهای ضد ایرانی است که در کنگره تصویب میشود. طرحهایی که ناشی از احساسات و هیجانات ضد ایرانی است. در واکنش به این طرح، دبیر اجرایی شورای ملی ایرانیان آمریکایی خواستار اعتراض و مقابله با تصویب این طرح شده است. وی طی بیانیهای اظهار داشته که با اجرایی شدن این لایحه، ایرانی-آمریکاییها «در صورت سفر به خارج [از آمریکا]، و سفر به ایران، به شهروند درجه دو تبدیل خواهند شد.» فارس: برخی بر این باورند طرحی که در مجلس نمایندگان به تصویب رسیده و به سنا ارائه شده، بر سفر تجار اروپایی که در صدد همکاری با ایران هستند، محدودیت ایجاد خواهد نمود که این به معنای محدودیت و حتی ممنوعیت سرمایهگذاری در ایران خواهد بود. آیا این به معنای نقض برجام نیست؟ اگر که چنین است، ایران و کشورهای اروپایی چه واکنشی میتوانند نشان دهند؟ به نظر من لزوم اخذ روادید، محدودیتی را بر سفر اروپاییها و سرمایهگذاری در ایران ایجاد نخواهد کرد. و به همین دلیل، از دید من این مسئله ناقض برجام و توافق 1+5 با ایران نیست. این طرح تنها مانع و سدی را در سفر به آمریکا ایجاد خواهد کرد که در نهایت احتمالاً منجر به کاهش سفر گردشگران به آمریکا خواهد شد.
فارس: به نظر شما آیا این طرح در سنا تصویب خواهد شد؟ واکنش احتمالی اوباما به تصویب آن چه خواهد بود؟ من فکر میکنم که طرح در لایحه بودجه قرار خواهد گرفت و به تصویب خواهد رسید. بله، در سنا نیز با آن موافقت خواهد شد. چرا که تأیید آن، هزینه سیاسی کمی برای سناتورها در پی خواهد داشت. و از آنجا که هزینه سیاسی آنچنانی برای اوباما و دولتش نخواهد داشت، او نیز با این طرح موافقت خواهد کرد.
فارس: در حالیکه شاهدیم تبعههای سعودی در عملیات تروریستی و به خصوص در حملات 11 سپتامبر، نقش ویژه و عمدهای داشتهاند، نامی از عربستان در این طرح برده نشده است. چرا چنین است؟ آیا عدم اشاره به عربستان و نقش آن در ترویج تروریسم، همان چیزی نیست که برخی از آن به عنوان «سیاستهای دوگانه غرب» در مبارزه با تروریسم یاد میکنند؟ بله، چنین است. عدم اشاره به سعودیها در این طرح، «تأیید و مجوز» مجددی برای آنهاست. این هم یک نوع واروننمایی و از طنزهای تلخ دیگری در «جنگ علیه ترور» است چرا که همگان واقفند که داعش و دیگر عاملان حملات اخیر تروریستی [وابسته به] سلفیها و وهابیها هستند و دارای رویکردی نزدیک به قرائت سعودیها از اسلام. باید بگویم که نقش مخرب سعودیها در یمن، سوریه و خاورمیانه، همانند گذشته از سوی مقامات حاکم در واشنگتن نادیده گرفته میشود. انتهای پیام/م
http://fna.ir/HAJPTR
94/09/28 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]