تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821169875




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ذوق زدگی در سیاست خارجی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


ذوق زدگی در سیاست خارجی وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - سعودیها خودشان را در مقابل تحولاتی که در منطقه روی داده و قسمت مهمتر آن در شرف اتفاق است باخته اند! سیاست خارجی عربستان هیچ زمانی تا این حد دستپاچه، نپخته، سردرگم و..نبوده است. به نتیجه نرسیدن حملات نظامی به یمن، شانه خالی کردن از پذیرش مسئولیت انفجار پاریس توسط داعش، تشکیل تبلیغاتی و پر سر و صدا اما بی نتیجه اجلاس مخالفین دولت سوریه، تشکیل ائتلافی که چند کشور مهم تکذیب کرده اند، دوری از قطر و ترکیه و نزدیکی به مصر و ریخت و پاشهای سخاوتمندان حداقل از جهت تبلیغاتی و..نشان از حوادثی دارد که در این کشور و منطقه روی خواهد داد. عربستان در گیجی کامل برای گذراندن طوفان از سر حکومتش حاضر شده با اتخاذ سیاست تشویق جنگهای طائفه ائی و مقابله با ایران و راه انداختن جنگ نیابتی در سوریه هم کلیه زیر ساختهای این کشور را نابود کند و هم منطقه را به لبه انفجار برساند.


به نظر میرسد شتابزدگی در خوشبینی مفرط بعضی از دست اندرکان سیاست خارجی نسبت به اقدامات معمول در عرف دیپلماتیک که با تاخیر از سوی دولت عربستان صورت گرفته نشان از عدم شناخت لایه های زیرین و پنهان تحولات منطقه و کشورهای آن دارد. عربستان برای گذراندن طوفان بیداری عربی از سر حکومتش حاضر شده با اتخاذ سیاست تشویق جنگهای طائفه ائی و مقابله با ایران و راه انداختن جنگ نیابتی در سوریه هم کلیه زیر ساختهای این کشور را نابود کند و هم منطقه را به لبه انفجار برساند. و هم اکنون نیز برای درک دلایل انجام این اقدامات سطحی و ظاهری و اشتها آفرین آنها در ارتباط با ایران باید به نیاز سعودیها در این مقطع توجه کرد. عربستان بعد از انفجارهای پاریس به موضع افعالی افتاده و در کنار قطر و ترکیه نمی تواند از این اقدام داعش در فرانسه و تبعات آن شانه خالی کند و باید مسئولیتهای تبعی آن از جمله تادیه خسارت مالی خانواده های جان باختگان را بعهده گیرد. یقینا" غرب به میزان کمکهای مستقیم و غیر مستقیم شکلگیری و قدرتمند شدن داعش مطلع است ولی چون عربستان را همپیمان خود می پندارند از در مسالت جوئی با این کشور بر آمده اند. این مقامات خوشبین باید توجه داشته باشند که سعودی‌ها با بن‌بستی که در سیاست خارجی خود، مسائل منطقه و به خصوص در سوریه ایجاد شدند، سرمایه‌گذاری خود روی داعش را کاملاً مخدوش و مردود می بینند. آنها در شرایط کنونی و برای گذراندن طوفان از سر خود و برای این‌که بتوانند شکست خود را جبران کنند و مابه ازائی هم به متضررین پرداخت نکنند، چنین رویکردی در قبال ایران را آغاز کرده اند. اما دست اندرکاران سیاست خارجی باید با طمئنینه، صبر و حوصله و وقار سنجیده که مشخصه یک سیاست خارجی وزین و اینده نگر است با تحولات ، رویکرد و عملکرد این کشور برخورد نماید.
نگاهی به مقاله توماس فریدمن تحت عنوان نامه ای از پادشاهی سعودی در تاریخ یک شنبه 16 صفر 1437هـ - 29 نوامبر 2015م به نقل از العربیه فارسی منتشر گردیده است بخوبی نشان میدهد که جامعه همزمان با سیاست و حکومت در این کشور با چه چالشهائی روبرو است. اما در همین مقاله نویسنده به راحتی تمامی اقداماتی که اگر یک کشور غیر دوست غرب انجام میداد مستحق بدترین عقوبتها می بود را به دیده اغماض نگاه میکند و با اشاره به جوانگرائی و افتادن کشور به دست جوانها و اینکه آنها رهبری این جریان پرتوان به سوی اصلاحات برای هدایت جامعه را بدست گرفته اند داد سخن میدهد و از برنامه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی موج جدید جوانهای سعودی صحبت میکند. اما توجه به جمله ائی از این مقاله که به نقل از محمد بن سلمان که همچنان در غیاب سازمانهای مدنی، دولت ملی و عقلگرا و.. همه کاره این روزهای سعودی است خیلی ابعاد و پنجره ها را جلوی ما از جامعه و حکومت و سیاست در سعودی باز میگذارد: "اگر دولت جزئی از جامعه نباشد و مردم را نمایندگی نکند، پایدار نخواهد بود. ما این را در بهار عربی می بینیم. فقط دولتهایی باقی مانده اند که با مردم ارتباط دارند. خیلی ها پادشاهی ما را اشتباه فهمیده اند. اینجا مانند اروپا نیست. این پادشاهی قبیله ای است، که قبایل و طایفه های بسیاری در مناطق به راس هرم متصل هستند. خواسته ها و سلیقه آنها را باید در نظر گرفت. پادشاه نمی تواند از خواب پا شود و فرمان صادر کند".
انتخاب سفیر، نقل جملات زیبا و محبت آمیز در مورد تمدن ایران در تویتر وزیر خارجه عربستان و ملاقات دادن به سفیر ایران در عربستان نه اشاراتی محکم دال بر تغییر مواضع و اراده حکومت سعودی از دست برداشتن از خصومت است، نه بهائی برای چهار سال مقابله با سیاست خارجی ایران و نابود کردن زیر ساختهای سوریه و تشدید آلام مردم این کشور و نه تضعیف جایگاه مقاومت در مقابل سلطه گری و اشغال رژیم صهیونیستی. بلکه نقش تخریبی عربستان در تحولات منطقه ائی و راه اندازی و تشدید جنگهای طائفی به تشدید خشونت و تندروی منجر شده. آخرین اقدام عربستان در ایجاد ائتلاف کاغذی، فرصت طلبانه و تطمیع گرانه 34 کشور مسلمان برای مبارزه با تروریسم و آشوب در خاورمیانه خود خط بطلانی بر این خوشبینی ها ست!
منبع: روزنامه روزان شماره 3263 چهارشنبه 26.9.94  



پنجشنبه 26 آذر 1394 - 17:30:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن