واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تهرانیها سخت نفس میکشند
هوای ناسالم تا پایان هفته میهمان پایتخت خواهد بود. هوای تهران که از ابتدای هفته جاری، آسمان را تیره و تار و تنفس را برای پایتختنشینان سخت کرده بود، تا پایان هفته غبارآلود و ناسالم باقی خواهد ماند. سازمان هواشناسی کشور پیشبینی کرده است که تهران آخر هفتهای نیمهابری و ابری همراه با غبار را تجربه خواهد کرد.
روز نو : هوای ناسالم تا پایان هفته میهمان پایتخت خواهد بود. هوای تهران که از ابتدای هفته جاری، آسمان را تیره و تار و تنفس را برای پایتختنشینان سخت کرده بود، تا پایان هفته غبارآلود و ناسالم باقی خواهد ماند. سازمان هواشناسی کشور پیشبینی کرده است که تهران آخر هفتهای نیمهابری و ابری همراه با غبار را تجربه خواهد کرد.
غبار درحالی قرار است امروز (پنجشنبه) و فردا آسمان تهران را تحتتاثیر قرار دهد که سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوا با اشاره به اینکه كيفيت هواي تهران با شاخص عددي ١١٠ همچنان در شرايط ناسالم براي گروههاي حساس جامعه قرار دارد، میگوید: «بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران میزان غلظت آلایندهها نسبت به روز گذشته در همین ساعت کاهش داشته اما به دلیل انباشت آلایندهها در چند روز گذشته و شرایط جوی پایداری که از ظهر سهشنبه در شهر تهران حاکم شده هنوز به شرایط سالم نرسیدهایم و همچنان کیفیت هوای این کلانشهر با شاخص عددی١١٠ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار دارد.»
ليلا نظري ادامه میدهد: «بیشترین میزان آلودگی به لحاظ ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون مربوط به ایستگاه پارک شکوفه با عدد ١٣٧ و کمترین میزان آلایندگی مربوط به ایستگاه پاسداران با شاخص ٧٤ است. البته اين موضوع در طول روزهاي مختلف هفته متغير و بهطور نسبي است، يعني ممكن است منطقهاي در تهران يك روز هواي سالم و در روزهاي ديگر هواي بسيار ناسالم داشته باشد.» او با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی میگوید: «پیشبینیها حاکی از آسمانی صاف در پارهای نقاط غبار محلی است که با توجه به افزایش تردد وسایل نقلیه در سطح شهر و پایداری هوا انتظار افزایش آلایندهها را خواهیم داشت.»
تردد خودروها این روزها به سدی بزرگ برای بهبود هوای پایتخت تبدیل شده است، خودروهایی که به گفته مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران، ٨٠درصد آنها معاینه فنی ندارند و روبهرو شدن با وضع بحرانی آلودگی هوا غیرقابل پیشبینی نیست. به گزارش خبرآنلاین، ولی آذروش با اشاره به تردد خودروها بدون معاینه فنی ادامه میدهد: «این خودروها آزادانه بدون هیچ اهرم نظارتی و کنترلی از لحاظ وضع آلایندگی و سلامت ایمنی در شهر تهران تردد میکنند که با این شرایط روبهرو شدن با این وضع قرمز و بحرانی آلودگی هوا غیرقابل پیشبینی نیست.» او با اشاره به آمار اعلامی کاهش روزهای ناسالم برای گروههای حساس و افراد جامعه نسبت به سالهای گذشته یادآوری میکند: «بدون تردید این کاهش نتیجه اقدامات دستگاههای اجرایی یا شهروندان نبوده و تنها باد و باران و شرایط جوی به کمک مردم آماده است. از آنجایی که در شرایطی پایداری هوا در زمستان تنها یک روز کافی است که هوای شهر به وضع ناسالم و غیرقابل تنفس تغییر یابد، این نشاندهنده این مسأله است که هیچ کاری برای کاهش آلودگی هوا در تهران انجام نشده است.»
مدیر عامل ستاد معاینه فنی ادامه میدهد: «از سال ۷۹ به صورت مداوم و مستمر درخصوص اثرات مثبت انجام معاینه فنی در کاهش آلودگی هوا و تصادفات و تاثیر حداقل ۲۳درصدی آن در کاهش آلودگیها اطلاعرسانی شده است و متاسفانه با وجود این همه تلاش مدیریت شهری در ایجاد مراکز و توسعه کمی و کیفی آن تنها از ابتدای سال از حدود ۳میلیون خودرو مشمول، ۲۷۰هزار دستگاه خودرو به مراکز شهر تهران مراجعه کردهاند.»
او تاکید میکند که «در رابطه با موتورسیکلتها این وضع به مراتب بغرنجتر است. موتورسیکلتها به واسطه تکنولوژی پایین و عدم رعایت استانداردهای جهانی حداقل ۶ برابر خودرو یورو ۲ آلایندگی تولید میکنند و براساس آمار اعلامی ۲۴ درصد آلودگی هوا مربوط به آنهاست. از ابتدای سال از ۳.۵میلیون دستگاه موتورسیکلت درحال تردد تنها ۱۲۸ دستگاه به مراکز شهر تهران مراجعه کردهاند.»
آلودگی هوا نه تنها تا پایان هفته، بلکه روزهای نخست هفته آینده هم در تهران خواهد ماند. در
این باره مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان تهران از بازگشت پدیده وارونگی دما و آلودگی هوای تهران در روزهای انتهایی آذر جاری خبر داده و می گوید: «ساکنان کلانشهر تهران شنبه و یکشنبه آلودهای را در هفته آینده تجربه خواهند کرد و در حال حاضر نیز به دنبال تمهیدات لازم برای این منظور هستیم.» محمدهادی حیدرزاده علت آلودگی شدید روزهای ابتدایی هفته را پدیده وارونگی دما می داند و می گوید: «چنین وضعیتی همیشه در فصلهای پاییز و زمستان اتفاق میافتد و طبیعی است.» او با اشاره به جلسه کمیته کاهش آلودگی هوا ادامه می دهد: «یکی از موضوعاتی که در این کمیته مدنظر است بحث تغییر آییننامه است و به دنبال تغییراتی در آن هستیم. طبق آییننامه در شرایط هشدار تعطیلی مدارس انجام نمیگیرد و تعطیلی فقط در صورت شرایط اضطرار است. اما به دنبال این خواهیم بود تا با تغییر در آییننامه در شرایط هشدار نیز اعمال قانون کرده و شرایطی همچون تعطیلی مدارس انجام دهیم.»
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]