تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شيعيان ما كسانى‏اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى‏كنند، در راه دوستى ما به يكديگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837657486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسیر آینده داعش


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مسیر آینده داعش بین الملل > خاورمیانه - به طور کلی می توان کشورهای حاضر در درگیری های سوریه و عراق را به سه قسمت تقسیم کرد:

مانی محرابی: به طور کلی می توان کشورهای حاضر در درگیری های سوریه و عراق را به سه قسمت تقسیم کرد:

گروه اول شامل ایران، روسیه، حزب الله لبنان و ارتش سوریه، گروه دوم شامل ایالات متحده، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا، کانادا، استرالیا و هلند، و گروه سوم شامل عربستان، اردن، بحرین، امارت و قطر. ارتش عراق هم در این بین گاه به سوی گروه اول و گاه به سوی گروه دوم دارای گرایش است. سه گروهی که دارای اهداف مشترک نیستند ولی در مواقعی اهدافشان در جهت مشترک است.
داعش ائتلافی غیر رسمی متشکل از گروه اول و دوم را در برابر خود می بیند که با وجود اختلاف های سیاسی، در مواقع لزوم به یاری هم می شتابند. این مسئله عرصه را بر داعش تنگ کرده و آن را وارد فاز دوم سیاست گذاری خود کرده است. فاز اول سیاست های داعش حمله به مناطق هم مرز مناطق تحت کنترل و تاراج منابع آن بود که حضور نیروها و مستشاران کشورهای دیگر عملا پیشروی در این مورد را با مشکلات عدیده مواجه کرده است. فاز دوم سیاست های داعش، دفع نیروها و مستشاران خارجی از سوریه و عراق است و برای این کار باید میدان نبرد را تغییر دهد.
عملیات تروریستی 31 اکتبر علیه روسیه در آسمان مصر و عملیات های تروریستی 13 نوامبر در پاریس نمونه ای از تلاش داعش برای کشاندن درگیری به خاک دیگر کشورها در جهت کم کردن فشار نیروهای خارجی در خاک سوریه و عراق است.
می توان با بررسی عوامل دخیل در جنگ علیه داعش، علت تصمیم گیری داعش برای تغییر سیاست ها و ورود به فاز دوم سیاست گذاری خود را کشف کرد که تنها عامل متغییر در این مسئله ورود روسیه به درگیری ها بوده است.
داعش به خوبی فصل انتهایی داستان درگیری های سوریه و عراق را حدس زده و از اکنون به دنبال تلاش برای تغییر آن است. فصلی که در آن، تنها نیروهای مورد حمایت حکومت های سوریه و عراق و نیروهای داعش در صحنه نبرد حضور دارند و در این صورت به دلیل مشروعیت نیروهای حکومتی این دو کشور، جنگ علیه داعش با تمام قوای حامیان سوریه و عراق دارای توجیه جهانی بوده و امکان پذیر است.
شاید در ابتدای شکل گیری داعش، سیاست شکل دهنده آن قرار بود به نوعی ابزار توجیه سیاست های خارجی ایالات متحده محسوب شود ولی بحران سیاست داخلی عراق، آن را از دست سیاست مدران ایالات متحده خارج و به گروهی خودمختار تبدیل کرد که تلاش های عربستان سعودی در جهت جلوگیری از نفوذ ایران در عراق و به تبع آن کمک هایش به داعش در وقوع این واقعه بی تاثیر نبود.
به همین دلیل نیروهای حاضر در جبهه های ایالات متحده و عربستان نه به فکر از بین بردن داعش که در تلاش برای استفاده هدفمند از آن هستند. ایالات متحده میداند با سرکوب و انحطاط کامل داعش، احتمال بازگشت کامل نیروهای آمریکایی و اروپایی داعش به کشورهایشان وجود دارد و این یعنی دعوت رسمی از داعش به خاک اروپا و آمریکا. از سوی دیگر با انحطاط کامل داعش، ایالات متحده ابزار توجیه خود برای حضور در خاورمیانه را به طور کامل از دست خواهد داد که این اتفاق یعنی طی کردن روندی دوباره برای ایجاد ابزار توجیه مجدد در منطقه که از هر سوی دارای پیامدهای منفی متعدد برای ایالات متحده می باشد.
عربستان سعودی نیز بعد از انقراض داعش ابزاری برای مقابله با ایران و اسلام شیعی در عراق و سوریه نداشته و به طور رسمی بیش از نیمی از کشورهای استراتژیک خاورمیانه را زیر سایه سیاست های ایران خواهد دید، لبنان، سوریه، عراق و یمن. و البته پر واضح است که در صورت وقوع این واقعه و تثبیت آن، کشورهای دیگر نیز به سمت سیاست های ایران متمایل خواهند شد. پس ادعاهای مبتنی بر حمایت پنهان عربستان سعودی از داعش، غیرمنطقی نیست.
به دلیل تضاد در جزئیات سیاست های حمایتی ایالات متحده و عربستان در حمایت پنهان از داعش، احتمال درگیری سیاسی این دو کشور در مسئله سوریه و عراق نیز به دور از انتظار نیست. به هر روی تنها گروهی که دارای سیاست مشخص و ثابت در قبال سوریه و عراق می باشد، گروه ایران و روسیه است و به همین دلیل اگر قرار باشد انعطاف پذیری ای از سوی گروه های خارجی درگیر در سوریه و عراق صورت گیرد، این انعطاف قطعا به سمت و نفع ایران و روسیه خواهد بود.
حال داعش در این حین چه می تواند انجام دهد؟
گزینه اول داعش کشف و ایجاد مکانی برای کوچ نیروهایش است تا در صورت از دست دادن کامل مواضع خود در عراق و سوریه، به طور کامل منحل نشود. افغانستان یکی از این مکان ها است و با حضور نیروهای طالبان و القاعده که از حمایت سعودی ها برخوردارند این اتفاق در حال شکل گیری ست.
گزینه دوم استفاده از مسلمانان کشورهای غربی ست که عموما مهاجران آفریقایی تبار بوده، اسلام شان از جنسی متفاوت با اسلام خاورمیانه ای است، قوانین درون سازمانی شان بیشتر به گروه های گنگ آمریکایی شباهت داشته و ذاتا در مقابل دولت های میزبان شان در حال جبهه گرفتن و مخالفت هستند. این گروه ها حمله به خاک کشورهای طرف درگیر داعش در اروپا را همانند واقعه 13 نوامبر پاریس بر عهده خواهند گرفت.
گزینه سوم داعش کمک به نیروهای مخالف حکومت های عراق و سوریه در خاک این کشورها است که به نوعی نقش تروریست خوب را بازی کرده و مورد حمایت رسمی و علنی ایالات متحده و عربستان بوده و توجیه حضور آنها در عراق و سوریه هستند. با این عمل این نیروها همچنان به حضور در عراق و سوریه ادامه داده و ضامن حضور داعش البته به نوعی که به نفع خودشان باشد خواهند بود.
البته نقش ترکیه را نباید نادیده گرفت که ممکن است تمام احتمالات را در لحظات آخر بر هم زده و دست به حمایت علنی و آشکار از داعش بزند. ترکیه حاضر است انگ حمایت از داعش را بپذیرد ولی از تشکیل یک دولت کرد در مرز خود جلوگیری کند. 4949



پنجشنبه 26 آذر 1394 - 11:51:13





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن