واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نظر «آمانو» درباره زمان رفع تحریمهای ایران/ استقرار موشکهای ناتو در ترکیه علیه روسیه
دیدگاه مدیرکل آژانس درباره احتمال برداشته شدن تحریم های ایران تا پایان ژانویه، اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ارسال اورانیوم به روسیه، افزایش ابهامات درباره ائتلاف جدید تحت رهبری عربستان، تصمیم ناتو برای استقرار سامانه دفاع موشکی در ترکیه و وضع تحریم هایی در آمریکا علیه حزب الله، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۵۴۵۵۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ - 17 December 2015
دیدگاه مدیرکل آژانس درباره احتمال برداشته شدن تحریم های ایران تا پایان ژانویه، اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره ارسال اورانیوم به روسیه، افزایش ابهامات درباره ائتلاف جدید تحت رهبری عربستان، تصمیم ناتو برای استقرار سامانه دفاع موشکی در ترکیه و وضع تحریم هایی در آمریکا علیه حزب الله، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، بخشی از مهمترین مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی، به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. خبرگزاری «رویترز» اظهارات مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را بازتاب داده که از احتمال برداشته شدن تحریم های ایران تا پایان ماه ژانویه سخن گفته است. یوکیا آمانو گفته هدف ایران برای اینکه تحریم های اعمال شده علیه این کشور، بر اساس توافق هسته ای تا آخر ماه ژانویه برداشته شود «غیرممکن نیست». آمانو در یک مصاحبه و در پاسخ به این سوال که آیا روز اجرای برجام که در آن قرار است عملیات راستی آزمایی آژانس و برداشته شدن تحریم ها هر دو باهم روی دهند، می تواند تا آخر ژانویه شکل بگیرد یا خیر، گفت: «اگر همه چیز خوب پیش برود، این امر غیر ممکن نیست». آمانو روز چهارشنبه تائید کرد که ایران سریعاً در حال اجرای تعهدات خود بر اساس توافق هسته ای با 1+5 است.
*****
در همین حال، خبرگزاری «ایتارتاس» اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را بازتاب داده که از ارسال نه تن اورانیوم غنی شده ایران به روسیه خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه گفت کشورش بر اساس برجام، نه تن اورانیوم غنی شده به روسیه فرستاده است. وی گفت در نخستین گام برای ارسال اورانیوم غنی شده به خارج از کشور، ایران تصمیم گرفت نه تن از این مواد را در ازای کیک زرد (نوعی از پودر اورانیوم تغلیظ شده که مرحله ای پیش از غنی سازی است) به روسیه ارسال کند. این خبر پس از آن اعلام می شود که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پانزدهم دسامبر در وین قطعنامه ای را تصویب کرد که پرونده ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران را می بندد.
*****
گزارش ها و تحلیل های مربوط به ائتلاف تازه تشکیل شده تحت رهبری عربستان سعودی برای به اصطلاح مبارزه با تروریسم، از جمله دیگر موضوعات مهم روز است. شبکه خبری «المیادین» در گزارشی به این موضوع پرداخته و اشاره می کند که این ائتلاف با ابهامات و سوالات زیادی روبروست. اقدام سعودی ها در تشکیل این ائتلاف، همزمان با آغاز گفت و گوهای گروه های یمنی در سوئیس و ایجاد آتش بس در یمن و پس از گذشت چهار سال از بحران سوریه و ورود هزاران تروریست به این کشور و حضور داعش در عراق صورت می گیرد. در این گزارش اشاره شده که حاکم الزاملی، رئیس کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت این ائتلاف طایفه ای است و نماینده اسلام نیست؛ اگر این ائتلاف اسلامی است باید فلسطین را در اولویت های خود قرار دهد و به سوی آن حرکت کند.
*****
در میان دیگر موضوعات، روزنامه «دیلی استار» لبنان به استمرار تنش ها میان روسیه و ترکیه پرداخته و از تصمیم سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای استقرار سامانه دفاع موشکی در ترکیه خبر داده است. به نوشته این روزنامه، منابعی بلندپایه در ناتو می گویند این سازمان به دلایلی از جمله کاهش احتمال تکرار حادثه سرنگونی هواپیمای روسیه توسط جنگنده ترکیه، قصد دارد سامانه های پدافند هوایی در ترکیه مستقر کند. مقدمات این مأموریت که پیش بینی می شود در نشست روز جمعه ناتو مورد توافق اعضا قرار بگیرد، از حدود 10 ماه پیش و مدتی طولانی پیش از حادثه سرنگونی هواپیمای روسیه در حال فراهم شدن بوده است. برخی منابع در ناتو می گویند سرنگونی هواپیمای روسیه انگیزه ای برای همپیمانان به وجود آورد تا برای ارائه پشتیبانی بیشتر و آماده کردن این کمکها به منظور کاهش تنش بین مسکو و آنکارا اقدام کنند.
*****
اقدام کنگره آمریکا در وضع تحریم هایی جدید علیه حزب الله لبنان، موضوعی است که مورد توجه خبرگزاری فرانسه قرار گرفته است. این خبرگزاری می نویسد مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه به اتفاق آرا به تحریم های جدید علیه بانک هایی که با جنبش حزب الله لبنان روابط تجاری دارند، رأی داد. این قانون ماه پیش از تصویب سنا گذشته بود و اکنون برای امضای نهایی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به کاخ سفید می رود. در این قانون همچنین شبکه المنار، شبکه تلویزیونی حزب الله نیز هدف گرفته شده است و اپراتورهای ماهواره ای که آن را پخش می کنند قطع خواهند شد. مجلس نمایندگان آمریکا با 422 رأی موافق و بدون رأی مخالف این قانون را تأیید کرد. قوانین جدید، رئیس جمهور را به سمتی هدایت می کند که علیه موسسات بانکی مرتبط با حزب الله اقدامات تنبیهی اعمال کند.
*****
در نهایت، برخی رسانه ها، از جمله «فرانس 24» به کنفرانس بین المللی اینترنت در چین پرداخته و گزارش های را از این کنفرانس منتشر کرده اند. بر اساس گزارش این شبکه خبری، رئیس جمهور چین گفته اعمال سانسور در اینترنت و فضای مجازی حق هر کشوری است. کنفرانسی بین المللی هم اکنون درباره اینترنت در چین در حال برگزاری است و علاوه بر شرکت های اینترنتی بزرگ چینی، غول های بزرگ اینترنتی جهان از جمله مایکروسافت، اپل و آی بی ام در این کنفرانس حضور دارند. شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در سخنانی در این کنفرانس بر حق اعمال سانسور در فضای مجازی تأکید کرد و گفت اعمال سانسور برای حفظ آزادی کاربران اینترنتی لازم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]