واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اتهامزني به ايران با « قطعنامههاي در حال مرگ»
قطعنامه بسته شدن ابعاد نظامي احتمالي معروف به PMD صادر شد و قرار است آنطوري كه رئيس سازمان انرژي اتمي گفته، ظرف روزهاي آينده اورانيوم غني شده از بوشهر بار كشتي روس شده و به اين كشور منتقل شود.
قطعنامه بسته شدن ابعاد نظامي احتمالي معروف به PMD صادر شد و قرار است آنطوري كه رئيس سازمان انرژي اتمي گفته، ظرف روزهاي آينده اورانيوم غني شده از بوشهر بار كشتي روس شده و به اين كشور منتقل شود ولي جناح غربي 1+5 درست يك روز بعد از صدور قطعنامه PMD، ايران را به نقض قطعنامههاي قبلي شوراي امنيت متهم كرد؛ قطعنامههايي كه به زودي با اجرايي شدن قطعنامه 2231، قرار است در تاريخ بايگاني شود.
نمايندگان امريكا، انگليس و فرانسه ديروز ساعاتي پس از بسته شدن پرونده PMD در شوراي حكام، در نشست كميته نظارت بر اجراي تحريمهاي ايران، تهران را به نقض قطعنامههاي شوراي امنيت متهم كردند. كميته نظارت بر اجراي تحريمهاي بينالمللي عليه ايران براساس قطعنامه شماره ١٧٣٧ مصوب شوراي امنيت در دسامبر سال ٢٠٠٦ تشكيل شده و بر اجراي كامل تحريمهاي بينالمللي عليه ايران و تخلف احتمالي كشورهاي عضو سازمان ملل از اجراي اين مصوبه نظارت ميكند. با تصويب قطعنامههاي ديگر شوراي امنيت براي تحريم ايران در سالهاي ٢٠٠٧، ٢٠٠٨ و ٢٠١٠ اين كميته مسئول نظارت بر اجراي اين مصوبات نيز شد. در جلسهاي كه چهارشنبه در شوراي امنيت براي بررسي گزارش كميته نظارت برگزار شد، نماينده انگليس در اين نشست، ايران را به نقض بند 9 قطعنامه 1929 متهم كرد و خواستار واكنش شوراي امنيت به اين موضوع شد. ديپلمات انگليسي، واكنش به نقض ادعايي قطعنامه ياد شده را با توجه به اجراي برجام مهم خواند. نماينده فرانسه در شوراي امنيت نيز از كميته تحريمهاي شوراي امنيت خواست به اقدام ايران در آزمايش موشكي كه به گفته او نقض قطعنامه 1929 است، واكنش نشان دهد. همچنين سامانتا پاور، نماينده امريكا در سازمان ملل هر چند از پايبندي ايران به تعهداتش در اجراي برجام استقبال كرد ولي ايران را به نقض قطعنامههاي شوراي امنيت متهم و از اهمال اين نهاد بينالمللي در آنچه به گفته وي پاسخ قاطع به تهران بود انتقاد كرد. اين موضعگيريها در حالي انجام ميشود كه با اجرايي شدن قطعنامه 2231، چهار قطعنامه قبلي آنها، ملغي خواهد شد. در ماده 7 اين قطعنامه آمده است: « شروط قطعنامههاي 1696(سال 2006)، 1737(سال 2006)، 1747(سال 2007)، 1803(سال 2008)، 1835(سال 2008) و 1929(سال 2010) و 2224(سال 2015) را پايان دهد.» همين قطعنامه از ايران خواسته «تا هيچ فعاليتي مرتبط با موشكهاي بالستيك طراحي شده با قابليت حمل تسليحات هستهاي صورت ندهد، از جمله شليك هرگونه موشك با استفاده از چنين فناوريهاي مربوط به موشكهاي بالستيك، تا زمان هشت سال پس از «روز پذيرش برجام» يا تا زماني كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي گزارشي ارائه دهد كه «جمعبندي مبسوط» را تأييد كند»؛ موضوعي كه مقامهاي ايراني گفتهاند براي ايران تعهدآور نيست.
محموله كيك زرد در راه روسيه
رئيس سازمان انرژي اتمي ميگويد، خشتهايي كه روحاني، لاريجاني، جليلي، شمخاني و ظريف روي هم گذاشتند و پرونده ساختگياي كه بسته شد. علياكبر صالحي طي سخناني در دانشكده خبر با اشاره به بسته شدن موضوع PMD گفت: ديروز روز سرنوشتسازي بود و پس از 12 سال پرونده ساخته شده هستهاي كشورمان بسته شد. علي اكبر صالحي همچنين در جمع خبرنگاران در حاشيه سخنراني خود در دانشكده خبر، گفته كه محموله كيك زرد وارد شده و در اصفهان است و ظرف روزهاي آينده اورانيوم غني شده از بوشهر بار كشتي روس شده و به اين كشور منتقل ميشود. به گزارش فارس، وي در خصوص انتقال سوخت به روسيه گفت: قرار بود اورانيوم غني شده ايران كه 9تن است به روسها داده شود و در ازاي آن كيك زرد دريافت كنيم. ما هر سال بيش از 300 كيلوگرم اورانيوم غني شده را نميتوانيم در اختيار داشته باشيم يا بايد آن را بفروشيم يا رقيق كنيم كه در اين راستا با طرفهاي روس و ساير كشورها در حال مذاكره هستيم كه آنها را به مجتمعهاي سوخت تبديل كنيم. رئيس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به اين سؤال كه خروج قلب رآكتور اراك چه زماني انجام خواهد شد؟ گفت: پس از آنكه همه مراحل مورد نظر ما دنبال و انجام شد، مانند بسته شدن PMD و همچنين مرحله بعدي كه ظرف يكي دو روز آينده انجام ميشود، شوراي عالي امنيت ملي و هيئت نظارت بر اجراي برجام تصميم ميگيرند كه آيا اين مراحل براي خروج قلب رآكتور كفايت ميكند يا نه. صالحي درباره جمعآوري سانتريفيوژهاي فعال در نطنز و فردو نيز عنوان كرد: پس از بسته شدن PMD روند جمعآوري آنها نيز آغاز شده است.
اروپا طرح كنگره را نقض برجام ميداند
مقامات اروپايي ميگويند طرح كنگره امريكا براي تغيير قوانين رواديد كه به نحوي تجارت و رابطه با ايران را تحت تأثير قرار ميدهد، ميتواند ناقض توافق هستهاي باشد. فايننشال تايمز در گزارشي با موضوع طرح كنگره امريكا براي اصلاح قوانين رواديد، نوشته است: مقامات اتحاديه اروپا نگران هستند كه تصويب چنين طرحي نقض توافقي باشد كه تير ماه امسال ميان ايران و گروه 1+5 به دست آمد.
بر اساس مصوبه اخير مجلس نمايندگان امريكا كه البته بايد ابتدا در سنا و بعد توسط رئيسجمهور اين كشور تأييد شود، افرادي كه در پنج سال گذشته به يكي از كشورهاي ايران، عراق، سوريه يا سودان سفر كردهاند، بايد حتماً براي ورود به امريكا رواديد دريافت كنند، حتي اگر جزو 38 كشور «دوست» باشند كه اتباع آنها نيازي به رواديد امريكا ندارند. به نوشته فايننشال تايمز، برخي مقامات اروپايي معتقدند اين مصوبه با ملزم كردن مديراني كه به ايران سفر كردهاند، به دريافت رواديد براي سفر به امريكا، ميتواند نقض تعهد امريكا در توافق هستهاي براي خودداري از برداشتن گامهايي باشد كه به «عاديسازي» روابط اقتصادي با ايران لطمه ميزند مقام ارشد يكي از كشورهاي دخيل در مذاكرات هستهاي با ايران ميگويد: اگر مصوبه مجلس نمايندگان به قانون تبديل شود، شكايت احتمالي ايران از اين اقدام «مشروع و درست» خواهد بود. وي ميگويد: «آنها ميتوانند اينطور استدلال كنند كه اگر حضور تجار اروپايي در ايران موجب دشوار شدن سفر آنها به ايالات متحده شود، آنها نسبت به اين كار (حضور در ايران) بيميل خواهند بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]