تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860753037
![نمایش مجدد: علایی: ترکیه به دنبال درگیری با ایران نیست/ آنکارا از قدیم به بخش هایی ازخاک عراق چشم طمع داشته است refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
علایی: ترکیه به دنبال درگیری با ایران نیست/ آنکارا از قدیم به بخش هایی ازخاک عراق چشم طمع داشته است
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
![](http://images.khabaronline.ir/images/2015/12/position50/image634948834764833260.jpg)
علایی: ترکیه به دنبال درگیری با ایران نیست/ آنکارا از قدیم به بخش هایی ازخاک عراق چشم طمع داشته است بین الملل > خاورمیانه - یک کارشناس مسائل نظامی می گوید ترکیه همواره به بخشی از خاک عراق که از قضا نفت خیز است چشم طمع داشته است.
زهره نوروزپور: چند هفته پس از تنش با روسیه، این بار آنکارا با وارد کردن نظامیان خود به خاک عراق و مستقر کردن آنها در شمال موصل تنش دیگری را این بار با همسایه جنوبی خود رقم زد. برغم مخالفت صریح دولت عراق با حضور نظامیان ترکیه در خاک این کشور آنکارا بر ابقاء این نیروها در خاک عراق و افزایش آنان تأکید کرده است. در همین حال مذاکرات بارزانی و اردوغان که پیش از این بصورت محرمانه انجام شده بود، پس از مداخله نظامی ترکیه در شمال موصل جنبه رسمی و علنی پیدا کرد. پس از این حمله، بارزانی تأیید کرد که این مداخله با اطلاع او صورت گرفته است. این در حالی است که در منطقه اقلیم کردستان موضوع لشگر کشی ترکیه به خاک عراق موجب دو دستگی احزاب سیاسی شده است در این باره با دكتر حسین علایی گفتگو کرده ایم که از نظر می گذرانید: ارزیابی شما از حضور نیروی نظامی ترکیه در خاک عراق چییست؟
از سالها قبل و زمان حاکمیت حزب بعث در عراق، ترکیه هر از چند گاهی نیروهایش را به بهانه های مختلف وارد خاک عراق می کرد، حتی در زمان جنگ عراق با ایران ما این تحرکات را از ترکیه به بهانه مقابله با گروه مسلح پ.ک.ک شاهد بودیم. از دوران صدام حسين هر از چند گاهي تركيه در شمال عراق عملیاتی انجام می داد و بسیاری از مواقع هم با نیروی هوایی به مراکز مورد نظر به ويزه مراكز پ ك ك حمله می کرد. تصور ترکیه از اوضاع خاورميانه و شرایط فعلی این است که دولت مركزي در حاكميت عراق تضعیف شده است، بنابراین برای هرنوع اقدامی در داخل خاك عراق نیازي به هیچ نوع هماهنگی با دولت مرکزی این کشور ندارد. بنابراين حتی دست به عملیات نظامی در شمال عراق می زند و نيروهاي زميني خود را وارد خاك كشور همسايه مي كند. برخي از تحلیلگران معتقدند دولت فعلی ترکیه بر خلاف ادعاهایی که روزهای اول روی کار امدن خود مبني بر به سمت صفر رساندن مشکلات با همسایگان داشت، امروزه اين دولت جزو بزرگترین معضلات و دردسرآفرين هاي کشورهای منطقه شده است. دولت تركيه حدود پنچ سال است كه در سوریه دخالت مستقیم کرده است و سالهاست که در خطوط مرزي و در شمال عراق عملیات نظامی انجام می دهد و شرایط را با همسایگان خويش به وضع نامطلبوبی جلو برده است. بعضي از تحليل گران هم علت ورود نيروهاي زميني تركيه به عراق را حمايت اين كشور از تروريستهاي سوريه و عراق مي دانند و دولت تركيه شايد قصد دارد به آنها اسله برساند و باعث افزايش روحيه آنها شده و از تقويت آنها در عراق حمايت كند. از سوي ديگر به نظر مي رسد كه در ارمان های دولت ترکیه بازسازی این کشور به سمت دولت عثمانی سابق دیده می شود و رگه هایی از این گرایش توسعه طلبي در دولت فعلی هم مشاهده می شود. بنابراين برخی از سياست ورزان معتقد هستند که ترکیه در پی بازسازی دولت خليفه اي عثمانی است، طبیعتا اگر چنین هدفی در ذهن دولت مردان فعلي ترکیه باشد، باید در اینده شاهد درگیری های بسیاری در منطقه خاورمیانه باشیم، امیدروارم که بلند پروازي را دولت ترکیه از برنامه عملیاتي خودش خارج کند و به همسايگان خويش كاري نداشته باشد و به موضوع حاکمیت درون مرزهای کشورش بپردازد.
واکنش عراق چگونه بود آیا راه به جایی میبرد؟
دولت عراق با شکایت به شورای امنیت سازمان ملل موضع رسمی و مخالفت خودش را اعلام کرده است و تلاش دارد تا با اقدامات ديپلماتيك نیروهای زمینی ترکیه را وادار كند تا هرچه زودتر خاک عراق را ترک کنند و ارتش تركيه علمیات نظامی خود را در ورود به خاك عراق متوقف کند. دولت عراق خودش را متعهد به حفظ تمامیت ارضی این کشورمی داند. البته معضل فعلي دولت عراق رفتارهاي ناهماهنگ دولت اقلیم کردستان است که باید در اینجا به نقش منفي آن اشاره کرد. ترکیه با استفاده از انشقاقی که در حال حاضر در حاكميت عراق وجود دارد و با هماهنگی دولت اقلیم کردستان دست به چنین اقداماتی می زند. اگر دولت اقلیم با سياست دولت تركيه مخالفت مي كرد و در مقابل اقدام نظامی ترکیه می ایستاد شاید به این سادگی دولت ترکیه نمی توانست نیروی پياده نظام خودش وارد خاک عراق کند. به هر حال با هر تحلیلی یا هر برنامه ای که دولت ترکیه دست به چنین اقدامی زده باشد، چنين تحركاتي باعث افزایش تشنج و نا آرامي در منطقه خاورمیانه خواهد شد. روابط ترکیه با ایران بعد از حوادث روسیه و عراق را چطور ارزیابی می کنید، ممکن است ترکیه در قبال ایران چه سیاستی در پیش بگیرد؟
طبیعتا ترکیه به فکر درگیری با ایران نخواهد بود و ایران هم به گونه ای رفتار نخواهد کرد که ترکیه اجازه چنین فکر هایی را به خود بدهد. ترکیه این مهم را همیشه در نظر گرفته است که با کشورهای قوی مثل جمهوري اسلامي ايران وارد درگیری و مناقشه هم از نوع نظامی آن نشود. دولت ترکیه واقف است که در شرایط فعلی ایران در اوج قدرت نظامی و سیاسی در منطقه قرار دارد و بنابراین دست به تحريك ايران نخواهد زد. از سوي ديگر دولت جمهوري اسلامي ايران هم هميشه بر حفظ روابط حسن همجواري با تركيه تاكيد كرده است و اخيرا معاون اول رياست جمهوري نيز با اردوغان ديدار كرده است تا به علاقه ايران به حفظ روابط دوستانه تاكيد كند. البته همه توجه دارند که سياست فعلي ترکیه در بهره گيري از فرصت به وجود امده در نابساماني هاي خاورميانه و دست زدن به حمله نظامی عليه دولت های ضعیف همسایه ، اقدامی بسیار خطرناک است، زیرا ممکن است در اینده درگیری های جدیدی را در منطقه ایجاد کند که خود ان باعث می شود که وضعیت فعلی بغرنج تر شود و درگیری های کوچک منطقه ایی توسعه پیدا کند و این درگیری به نوبه خود مي تواند باعث توسعه ناامنی در منطقه خاورمیانه شود.
برخی تحلیلگران می گویند این درگیری های کوچک منجر به جنگ جهانی سوم در منطقه خواهد شد.
بعید است که دنیا به سمت جنگ جهانی پیش رود. اگر درگیری های محدود نظامی در مناطق خاورمیانه تشدید شود، این درگیری ها به صلاح کشورهای منطقه حتی خود ترکیه هم نخواهد بود.
هم اكنون ترکیه با وضع نابسامانی مواجه است که ممكن ثبات آن كشور را به خطر اندازد. اگر شرایط نا امنی در کشورهای مجاور تركيه مثل عراق و سوریه ادامه پیدا کند معلوم نیست سرنوشت امنیتی ترکیه چه خواهد شد؟ ترکیه سالیان دراز است كه با پ.ک.ک در درون خاك خودش درگیربوده است و اگر شرایط بغرنج شود ممکن است همین اتفاقات دوباره رخ دهد و نا امنی ها به درون ترکیه کشیده شود. در نهایت تشدید درگیری های محدود منطقه ای با اقدام ترکیه متصور است، اما جنگ جهانی رخ نمي دهد.
پس از تحریم های اقتصادی روسیه علیه ترکیه این کشور به عراق لشگر کشی کرد، برخی تحلیلگران معتقد بودند که روسیه ممکن است از طریق کردهای سوریه، ترکیه را تحت فشار قرار دهد اگر فرض را بر این بگیریم که این تحلیل درست است، آیا ممکن است ترکیه برای پیش دستی به روس ها، به عراق نیرو اعزام کرده باشد؟
روسیه روابط نزدیکی با کردها ندارد، بنابراین امکان استفاده از ظرفیت کردها علیه ترکیه توسط روسیه خیلی بالا نیست، نه اینکه در اینده متصور نباشد، در حال حاضر این تحلیل درست نیست اما ممکن است در آینده ای نه چندان دور روسیه از این اهرم استفاده کند اما در شرایط فعلی این طور نیست. در حال حاضر روابط کردها با اروپا و امریکا نزدیک تر از روابط آنها با روسیه است، بنا براین چنین ظرفتیی برای روسیه فعلا وجود ندارد اما ممکن است در آینده روس ها به آن فكر كنند و به این موضوع نيز بپردازند.
ترکیه سالیان دراز به منطقه ای از شمال عراق چشم داشته است و شاید بتوان گفت این مساله به واقعیت نزدیکتراز این تحلیل است که بگوییم ترک ها می خواهند در قبال روس ها پیش دستی کنند.
از طرفی در حال حاضر پ.ک.ک در داخل ترکیه پایگاه هایی قوی دارد و نیازی به استفاده از ظرفیت عراق ندارد، باید توجه کرد که دولت اقلیم کردستان هم با ترکیه همکاری می کند و از طرفی هم در شرایطی نیست در شرایطی نیست که علیه بخشی از کردها به ترکیه امکان عملیات نظامی را واگذار کند.
این دو دستگی در اقلیم میان حزب بارزانی و طالبانی به همین علت است؟
در حال حاضر بين اين دو حزب درگیری سیاسی وجود دارد ، اما اینکه بارزانی ها بخواهند با ظرفیت ترکیه جریان همسو با طلبانی و پ.ک.ک را سرکوب کنند، خیلی نزدیک به واقعیت نیست.
ایا ناتو از ورود نظامیان ترکیه به عراق حمایت خواهد کرد؟
طبیعتا حمایت ناتو از ترکیه به تغییر سیاست امریکا در این منطقه بستگی دارد، ترکیه عضو ناتو است و تمام ظرفیت خودش را از نظر ژئوپلوتیک در اختیار این سازمان قرار می دهد، از طرفی پایگاه هوايي اینجرليك تركيه هم در اختیار امریکا است وبرای همین اقدامات ناتو بستگی به سیاست امریکا دارد که در این منطقه غرب آسیا چه راهبردی رامی خواهد عملی کند. اگر آمريكا چراغ سبز نشان دهد، در آن زمان ناتو به نفع تركيه وارد عمل خواهد شد، اما در شرایط حاضر ناتو نیازی به ورود نظامی به حمایت از عملیات ترکیه ندارد، چون وضعیت منطقه در حدی نیست که لازمه عملیات ناتو باشد چرا که مسائل و بحران سوریه بسیار تعیین کننده تراست، اگر راه حل های سیاسی در سوریه به سمت جلو حرکت کند وضعیت تغییر خواهد کرد، اگر سوریه به میدان جنگ ناتو و روسیه تبدیل شود اوضاع تغییر خواهد کرد و ناتو در حمایت از ترکیه وارد عمل خواهد شد، در شرایط فعلی زمنیه برای حمایت علنی از ترکیه فراهم نیست 31049
کلید واژه ها: ترکیه - عراق - ایران و ترکیه -
چهارشنبه 25 آذر 1394 - 14:28:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: ترکیه باید پاسخگوی اعمال خود در قبال سوریه و عراق باشد/ایران به هیچ
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ترکیه باید پاسخگوی اعمال خود در قبال سوریه و عراق باشد ایران به هیچ وجه دنبال تنش در منطقه نیستعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت کشورهایی مانند ترکیه در قبال مردم عراق و سوریه مسئولانه عمل نمیکنند که باید پاسخگوییادداشت/یزدانپناه نقش ژئوپلیتیک در روابط ایران و ترکیه/ آنکارا در گرداب خطاهای استراتژیک و راهبردی
یادداشت یزدانپناهنقش ژئوپلیتیک در روابط ایران و ترکیه آنکارا در گرداب خطاهای استراتژیک و راهبردیترکیه بنا به دلایل متعدد ژئوپلیتیکی نمیتواند بازیگر مستقلی باشد و این محدودیتها باعث شده تا ترکیه دست به کدهای وابسته ژئوپلیتیکی بزند نکته اساسی در اینجاست که این کدها هیچ وقت مطاراهیابی تیم ایران به مرحله یک چهارم نهایی تنیس فیوچرز ترکیه
تیم تنیس ایران با شکست رومانی راهی مرحله یک چهارم نهایی مسابقه های جهانی فیوچرز رومانی شد به گزارش ایسنا در جدول دو نفره مسابقه های تنیس فیوچرز ترکیه تیم محسن حسین زاده و انوشا شاهقلی در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف تیم رومانی رفت که با شکست حریف خود توانست به دور بعدی مسابقه هاتنیس فیوچرز ترکیه تداوم پیروزیهای شاهین ایرانی/ خالدان به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت
تنیس فیوچرز ترکیهتداوم پیروزیهای شاهین ایرانی خالدان به مرحله یک چهارم نهایی راه یافتنماینده تنیس کشورمان با عملکرد خوب خود و شکست نماینده اتریش به مرحله یک چهارم نهایی مسابقات فیوچرز ترکیه راه یافت به گزارش خبرگزاری فارس در ادامه رقابتهای تنیس فیوچرز ترکیه شاهینآمادگی ایران برای نهایی کردن سند جامع همکاری ها با افغانستان
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رییس جمهور افغانستان آمادگی ایران برای نهایی کردن سند جامع همکاری ها با افغانستان را اعلام کرد به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا در حاشیه اجلاس وزرای قلب آسیا روند استانبول "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان بالجاجت ترکیه؛ آنکارا دستِ پیش گرفته است؟
وزیر امور خارجه ترکیه در اظهارنظری عجیب گفت از روس ها خواستیم که آرامش را حفظ کنند و صبر ما هم حدی دارد به گزارش بیان نیوز دولت آنکارا درعرصه داخلی و خارجی موضعی مبتنی بر لجاجت در پیش گرفته است از یک سو روسیه را به آرامش فرامی خواند و از سوی دیگر بابت سرنگونی جنگنده روسی درابطة علوم انسانی اجتماعی با گفتمان و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت - بخش دوم و پایانی علوم انسانی و بُعد معرفت
رابطة علوم انسانی اجتماعی با گفتمان و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت - بخش دوم و پایانیعلوم انسانی و بُعد معرفتی تمدن اسلامیتوجه به مسئلة پیشرفت جامعه یکی از علقه های نظری برای متفکران ایرانی به ویژه پس از دورة قاجار بوده و پس از انقلاب اسلامی ایران این مسئله به یکی از مهم ترین ضربارزانی در ترکیه به دنبال چیست؟
مسعود بارزانی رییس حزب دمکرات کردستان عراق در حالی امروز چهارشنبه عازم ترکیه شد که کارشناسان هنوز به درستی نمی دانند این شخصیت سیاسی جنجال ساز کرد به دنبال میانجی گری و تنش زدایی بین بغداد و آنکارا است یا آنگونه که برخی کارشناسان عقیده دارند به دنبال ماهی گیری از آب گل آلودانتشارجستارهایی در تاریخ نگاری معاصر ایران
کتاب جستارهایی در تاریخ نگاری معاصر ایران اثر یعقوب توکلی از سوی دفر نشر معارف روانه بازار کتاب شد به گزارش ایران اسلامی به نقل از خبرگزاری فارس کتاب جستارهایی در تاریخ نگاری معاصر ایران اثر یعقوب توکلی عضو هیأت علمی دانشگاه معارف اسلامی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد این کامیرعبداللهیان: تهران و مسکو درباره سوریه اختلافی ندارند/ مستشاران ایرانی اقدامات خود در سوریه را بدون وقفه دن
امیرعبداللهیان تهران و مسکو درباره سوریه اختلافی ندارند مستشاران ایرانی اقدامات خود در سوریه را بدون وقفه دنبال میکنندمعاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه گفت هیچ اختلافی بین ایران و روسیه در خصوص سوریه وجود ندارد حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت-
گوناگون
پربازدیدترینها