واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دوازدهمین نمایشگاه کتاب مازندران در ایستگاه بینالملل/5
نقد «چشم لشگر» به رونمایی از «سیب سرخ سید و سیب خاتم» انجامید
در نشست نقد و بررسی کتاب چشم لشگر از دو کتاب سیب سرخ سید و سیب خاتم رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، عصر امروز کتاب چشم لشگر در بخش جانبی دوازدهمین نمایشگاه سراسری و بینالمللی کتاب مازندران مورد نقد و بررسی قرار گرفت. چشم لشگر خاطرات سردار علیاکبر پاشاست و مصاحبه این کتاب توسط احمدعلی بکایی و تدوین توسط حدیثه صالحی صورت گرفته است. ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران ناشر این کتاب است که در 2 هزار نسخه منتشر شده است. در این نشست مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران اظهار کرد: 11 یگان مازندران در پشتیبانی دفاع مقدس حضور داشت و نقش تیپ مالک و ظفر در عملیات رمضان هم روشن است. سردار عبدالله ملکی با بیان اینکه لشکر 25 کربلای مازندران در بیش از 27 عملیات بزرگ شرکت کرده است، افزود: با توجه به نقش مردم مازندران در دفاع مقدس، این موضوع باید به درستی تدوین شود. وی با اشاره به نقش مردم مازندران در حماسه جنگل، گفت: بیش از 600 ساعت مصاحبه از فرماندهان حماسه جنگل ثبت و ضبط کردیم و این تاریخ شفاهی بهزودی منتشر میشود. این مسئول با بیان اینکه پنجم بهمنماه امسال همایش 500 نفره با حضور پیشکسوتان حماسه جنگل در آمل برگزار میشود، تصریح کرد: موزه مشاهیر و حماسه جنگل در یکی از پارکهای آمل کلنگزنی میشود و امیدواریم شهرداری آمل نسبت به احداث این موزه اقدام کند.
در ادامه این نشست یکی از آزادگان دوران دفاع مقدس اظهار کرد: لشکر 25 کربلا از مهمترین لشکرهای کشور است که در جبران نقیصه کمبود اطلاعات در دوران جنگ، فعالیتهای گستردهای انجام داد. میکائیل فرجپور با بیان اینکه در دشت خوزستان زمانی که هیچ مانعی جلوی ما نبود کسب اطلاعات از وضعیت دشمن برای اجرای عملیات صورت میگرفت، افزود: حساسیت گزارشنویسی سردار پاشا در اسناد و مدارک دفاع مقدس موجود است و سعی میکردند افرادی را برای این حوزه استفاده کنند که از بازدهی مناسب و قدرت کسب اطلاعات برخوردار باشند. وی با اشاره به اینکه توانمندی سردار پاشا در کسب اطلاعات، زبانزد بود، گفت: خداوند توفیق دهد و دوستان جوان با مطالعه این کتاب و بهرهمندی از دستاوردهای سردار پاشا، گامی برای پیوستگی با شهدا و ارزشهای دفاع مقدس برداریم. *طرح جلد خیلی همسویی با نام کتاب ندارد یک پژوهشگر حوزه دفاع مقدس نیز در این نشست اظهار کرد: رهاورد چشمگیر کتاب را با سیل کتابها حوزه دفاع مقدس شاهد هستیم. جواد صحرایی با بیان اینکه کتاب تمام عوامل پدیدآورنده اثر اگر مورد نقد و بررسی قرار میگیرد این سعه صدر را داشته باشند که به تزکیه نفس منجر شود، افزود: نویسنده کتاب هوشمندی به کار برده و اسم مناسب «چشم لشگر» را انتخاب کرده است. وی با اشاره به اینکه خوشسلیقگی در انتخاب نام کتاب صورت گرفته است، گفت: این امر را طرح جلد کتاب میتوانست تکمیل کند و تلقیام این است طرح جلد خیلی همسویی با نام کتاب ندارد. این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه در فرصتهای بعدی همسویی بین عنوان و طرح جلد انجام شود، تصریح کرد: این کتاب تنها کتابی است که در مازندران در صفحهآرایی حرفی برای گفتن دارد و امیدوارم بتوانیم در راستای استانداردسازی و کیفی شدن از حیث محتوا و شکل پیش رویم. صحرایی با اشاره به اینکه بار مالی هر یک از این کتابها با تیراژ اسمی هزار جلد، با این تعداد صفحات، بار مالی زیادی به وجود میآورد، ادامه داد: با این وجود وقتی کتاب چشم لشگر در دستور کار انتشار و اولویت کارفرما قرار میگیرد مبنی بر کیفی بودن این کتاب است. این نویسنده با بیان اینکه در خلق اثر چشم لشگر، مثل بسیاری کتابهای تاریخ شفاهی باید مدلی ارائه دهیم که ناظر بر عوامل ماهیتدهنده کتاب است، خاطرنشان کرد: کلمات پرسشی سهم عمدهای در نگارش این کتاب ایفا کردند و در کنار این نقد مثبت به نوع و روند مصاحبه، این نقد وارد است که درباره کلمه "چطور" که ناظر بر چیستی سوال است سهم کمی از سایر کلمات پرسشی دارد. وی با اشاره به اینکه مصاحبهکننده اثر از پیشکسوتان جنگ است و مصاحبهگر عنصر دورافتاده از متن اصلی جنگ نیست، اظهار کرد: این پیوند وسیع بین راوی و مصاحبهگر به فراوانی در کتاب قابل مشاهده است و راوی میداند با عنصر آگاهی مواجه است که نسبت به جنگ اشراف دارد. صحرایی با بیان اینکه راوی اثر از جهت رعایت جنبههای روانشناختی اثر بسیار هوشمند دیدم، افزود: یکی از کارهایی که در هر کتاب به ویژه تاریخ شفاهی مواجه هستیم اقدامات اعتمادساز است و اگر این کار صورت نگیرد اهداف راوی برای بیان رویکردهای جنگ، کامل نیست. وی با اشاره به اینکه در طول کتاب، نقش خانواده سرداران در کنار آنها دیده نشده است، گفت: با وجود اینکه خانواده سردار پاشا در دوران دفاع مقدس حضور داشتند فقط دو و نیم صفحه در این باره گفته شده و ایجاز در روایت، جفا در تاریخ دفاع مقدس است.
صحرایی با بیان اینکه کشورهای بلوک غرب از اندک ظرفیتهای خود استفاده میکنند، تصریح کرد: اما در تاریخنگاری ما نقش خانوادههای رزمندگان، عنصر مفقوده است. وی با اشاره به اینکه پارادوکس زن و جنگ در اثر، سبب غنای اثر است، ادامه داد: اگر اثر «داع» جلوهگری میکند به دلیل همین تقابل است و اگر رهبری به نویسنده کتاب «نورالدین پسر ایران» گلایه میکنند که نقش همسر خود را ننوشته است در این زمینه است. به گزارش فارس در این مراسم کتاب سیب سرخ سید در رثای سردار شهید سید علی دوامی و سیب خاتم جستاری تحلیلی پیرامون سیره سردار شهید طوسی رونمایی شد. مادر شهید دوامی و دختر شهید طوسی در این مراسم حضور داشتند. انتهای پیام/86007/ش40
http://fna.ir/YLMRNE
94/09/24 - 18:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]