واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
شکایت مدیر بلندپایه امنیتی لبنان از «سعد حریری» بررسی میشود
مدیر کل سابق دستگاه امنیت عمومی لبنان، موضوع شکایت از نخست وزیر سابق این کشور به اتهام دست داشتن در پرونده «شاهدان دروغین» را در دست بررسی دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، سرلشگر «جمیل السید» مدیر کل سابق دستگاه امنیت عمومی لبنان اعلام کرد که وکلای مدافعش در حال بررسی شکایت از «سعد حریری» نخست وزیر اسبق این کشور هستند. به گزارش روزنامه «السفیر»، سرلشگر السید با صدور بیانیهای اعلام کرد: وکلای مدافع من در دمشق از دستگاه قضایی این کشور خواستند، شکایت شخصی و قرار بازداشت سرتیپ «وسام الحسن» از مقامات امنیتی سابق لبنان را به علت وفات لغو کنند. این قرار بازداشت در سال 2010 برای وی و شمار دیگری که در پرونده «شاهدان دروغین» در سال 2005 دست داشتند، صادر شده بود. وی تاکید کرد که وکلای مدافعش شکایت شخصی و قرار بازداشت برخی دیگر از متهمان در آن توطئه را همچنان پا بر جا نگه داشتند. در ادامه این بیانیه آمده است که «وکلای مدافع سرلشگر السید در حال بررسی قانونی امکان شکایت از سعد حریری رئیس جریان "المستقبل" و نخست وزیر اسبق لبنان به اتهام دست داشتن در توطئه شاهدان دروغین هستند». بر اساس بیانیه السید، ثابت شده است که سعد حریری در تاریخ 27 سپتامبر 2005 یعنی یک ماه بعد از دستگیری چهار افسر پرونده مذکور، با وسام الحسن و «محمد زهیر الصدیق» شاهد دورغین پرونده و افراد دیگری در پاریس جلسه داشته است و این شاهد دروغین بنا به درخواست حاضران در آن جلسه، شهادت دروغش را تعدیل کرد. دادگاه سیاسی حریری که در سال 2009 میلادی یعنی بعد از گذشت سه سال از ترور رفیق حریری تشکیل شد، ابتدا سوریه را به دست داشتن در ترور رفیق حریری متهم کرد و بعد از اعتراف سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان و فرزند رفیق حریری مبنی بر بی گناهی سوریه و وجود شاهدان دروغین، حزب الله را نشانه گرفت.
شاهدان دروغین افرادی بودند که با دادن شهادت دروغ به دادگاه باعث شدند دادگاه چند سال از مسیر اصلی خود منحرف شود. سعد حریری خود به این امر اعتراف و از سوریه عذرخواهی کرده بود.
جمیل السید رئیس سابق امنیت عمومی، ریمون عازار رئیس سابق سرویسهای اطلاعاتی ارتش لبنان، علی الحاج فرمانده سابق نیروهای امنیت داخلی و مصطفی حمدان رئیس گارد ریاست جمهوری لبنان چهار افسر بازداشت شده به وسیله این دادگاه بودند که از سپتامبر 2005 در زندان رومیه در شمال شرق بیروت به سر بردند و سرانجام پس از 45 ماه بازداشت، سال گذشته آزاد شدند.
این چهار تن در حالی در آگوست 2005 به دستور «دتلف مهلیس» قاضی آلمانی پرونده ترور رفیق حریری بازداشت شدند که مبنای اتهامی آنها شهادت شاهدان ساختگی و دروغین از جمله زهیر صدیق (مشهور به شاه کلید پرونده ترور حریری) بود که حتی در همان سال بسیاری از وکلای مدافع و حتی قضات تحقیق پرونده در صحت و سقم شهادت وی به طور جدی تردید کرده بودند، امری که پس از گذشت حدود چهار سال به اثبات رسید.
حزبالله لبنان بارها خواستار مجازات شاهدان دروغین و کسانی که آنها را ساخته و پرداخته کردهاند شده است.
دادگاه قضایی سوریه تقریبا پنج سال گذشته قرار بازداشت 33 نفر از شخصیتهای لبنانی، عربی و بینالمللی را که متهم به حمایت از شاهدان دروغین هستند، صادر کرده بود. انتهای پیام/ص
http://fna.ir/HDCIUK
94/09/24 - 15:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]