واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ابتکار سعودیها به بن بست خورد بین الملل > خاورمیانه - ریاض به رغم ابتکار اخیرش در برگزاری نشست، به مرکز محور جدید تبدیل نمی شود ولی سعی می کند با طرح ابتکارات و گزینه های جدید جلوی روند وین و حل و فصل مناقشه سوریه را بگیرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه نزاویسیمایا گازتا در تحلیلی تحولات پیچیده در خاور میانه و پیرامون آن را مورد بررسی قرار داده است. نویسنده معتقد است مخالفان سوری در ملاقات خود در عربستان سعودی درباره تشکیل هیأت اعزامی برای مذاکرات در دمشق با بشار اسد و درخواست استعفای وی در آغاز مرحله انتقالی توافق کرده اند. به تعبیر نگارنده، این سند دربر گیرنده درخواست های ضد ایرانی و ضد روسی است. در این شرایط ایران، روسیه و حتی ابو محمد الجولانی رهبر جبهه النصره که از این روند برکنار شد، از این مذاکرات انتقاد کردند. تهران اعلام کرده است که گروههای مرتبط با داعش در مذاکرات شرکت کردند در حالی که وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه به فقدان نمایندگی کامل مخالفان سوری و حضور گروههای جیش الاسلام و احرار الشام که در گلوله باران سفارت روسیه در دمشق دست داشتند، اشاره کرد. الکساندر ایگناتنکو رئیس انستیتوی دین و سیاست به روزنامۀ نزاویسیمایا گازتا گفت که ریاض با طراحی متن یادداشت تفاهم مخالفان، بحران سوریه را به بن بست می برد. چرا که اولاً این سند دربرگیرنده درخواست نه تنها استعفای اسد بلکه مبارزه با همه گروههای تروریستی و مسلح حاضر در میدان سوریه می باشد. ثانیاً، بر اخراج همه نیروهای خارجی تأکید شده است. ثالثاً، از روسیه خواسته اند که از بمباران غیر نظامیان و مخالفان سوری خودداری کند. نویسنده در بخش دیگری، نقطه نظر یک کارشناس آمریکایی به نام شهیر شهید ثالث را می آورد که به عقیده وی، ایران می تواند در جنگ با داعش متحد آمریکا شود چرا که دو کشور از تجربه مقابله مشترک با طالبان افغانستان برخوردارند. ولادیمیر ساژین از انستیتوی خاورشناسی روسیه تشکیل ائتلاف آمریکایی - ایرانی را به دلایل عقیدتی و سیاسی غیر ممکن می داند ولی امکان هماهنگی تلاشهای آنها را نفی نمی کند. به عقیده وی ایرانیان از بغداد در برابر تهاجم افراطیون دفاع کردند و ژنرال ها و افسران ایرانی عملیات دفاعی را اداره می کردند. از نگاه ساژین، واشنگتن و تهران می توانند به طور غیررسمی، در میدان نبرد فعالیت های خود را هماهنگ بکنند.
این در حالیست که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در گفتگوی تلفنی با ابراهیم الجعفری همتای عراقی خود بر حمایت روسیه از تمامیت ارضی و حق حاکمیت عراق تأکید کرد. در همین حال اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز راهی عربستان سعودی شد. به گفته ایگناتنکو، این سفر به معنی تشکیل یک بلوک یا محور نیست زیرا اوضاع منطقه از بلوک سازی عادی پیچیده تر است. در این منطقه دو بلوک تشکیل شده اند که یکی از آنها شامل عربستان سعودی، قطر و ترکیه است و دیگری روسیه، ایران و نیروهای دولتی سوریه. ریاض به مرکز محور جدید تبدیل نمی شود ولی سعی می کند با طرح ابتکارات و گزینه های جدید جلوی روند وین و حل و فصل مناقشه سوریه را بگیرد. 4952
کلید واژه ها: سوریه -
سه شنبه 24 آذر 1394 - 09:19:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]