واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: روایت اولین روز جمعآوری زنان کارتن خواب/شرح وظایف مددکاران اجتماعی
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: متاسفانه خلاء مددکاری اجتماعی در کشور بسیار نگران کننده است و همین امر موجب افزایش آسیبهای اجتماعی همانند زنان کارتن خواب میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در نشست خبری که امروز (دوشنبه)در تالار آسمان ایوان شهر برگزار شد با بیان اینکه در آستانه رونمایی از کتاب نهال ملی کودک هستیم، اظهارداشت: یکی از موضوعات مهمی که در چند روز اخیر شهرداری پیگیر میکند، ساماندهی زنان کارتن خواب است که در سه هفته گذشته این زنان کارتن خواب با مشارکت نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و درمان و دادستانی در مرکز شفق جمع آوری و نگهداری میشوند.
وی با اشاره به وظیفه هر دستگاه در قبال زنان کارتن خواب تصریح کرد: نیروی انتظامی در جمع آوری و تحویل زنان کارتن خواب وظیفه دارد و بازسازی مرکز شفق به منظور نگهداری زنان کارتن خواب وظیفه شهرداری تعریف شده از سوی دیگر ستاد مبارزه با مواد مخدر وظیفه اداره این مرکز را طی یک قرارداد به بخش خصوصی واگذار کرده و بهزیستی تعهد کرده که پزشکان مورد نیاز و متادون درمانی را در این مرکز به عهده بگیرد.
دانشور با بیان اینکه زنان کارتن خواب دغدغه فرزندان خود را داشتند ،تاکید کرد: در روز اول جمع آوری زنان کارتن خواب حضور داشتم و موضوع مهمی که در میان زنان کارتن خواب به چشم میخورد، این بود که تعداد کمر از ده نفر از آنها نگرانی در مورد فرزندانشان را داشتند که تعدادی از آنها فرزندانشان را به مدرسه و تعدادی از فرزندانشان به مواد فروشان (دوستانشان بودند) سپرده شده بودند که این مسئله نگرانی این مادران را به همراه داشت.
وی با بیان اینکه متاسفانه خلاء بزرگ مرکز شفق نبود مددکار اجتماعی است، گفت: متاسفانه خلاء مددکار اجتماعی در مرکز شفق به چشم میخورد این در حالی است که مددکار اجتماعی باید در این مراکز و به منظور بررسی آسیبهای اجتماعی مددجو حضور داشته باشد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران افزود: بعد از جمع آوری زنان کارتن خواب دوبار به این مرکز مراجعه کردم اما مددکار حرفهای که موضوع مصاحبه از مددجوها را پیگیری کند ندیدم این در حالی است که مسئول ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص خلاء مددکار اجتماعی میگوید سه هفته بعد از پذیرش مددجو پرونده لازم برای مددکار تشکیل میشود اما اصل بر این است که اظهارات مددجو باید اصل بر صحت آن در نظر گرفت مگر خلاف آن صادر شود که متاسفانه در شفق مددکاران اجتماعی را برای بررسی وضعیت فرزندان آنها مشاهده نکردند.
دانشور با بیان اینکه با وضعیت نگران کنندهای برای مددکاری اجتماعی در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: بر اساس پژوهش که فرهنگستان علوم پزشکی تا سال 92 برای مددکاران اجتماعی در وزارت بهداشت،ناجا، سازمان زندانها،بهزیستی انجام داده مشخص شد که متاسفانه در وزارت بهداشت تنها 25 درصد از افرادی که در شغل مددکاری اجتماعی هستند تحصیلات مرتبط دارند و 75 درصد تحصیلات غیر منطبق دارند این در حالی است که وزیر بهداشت میگوید در قبال فروش کودک وظیفهای ندارد اما من میگویم که اگر مددکاران اجتماعی حرفهای در بیمارستان حضور داشته باشند فرزندانی که از زنان معتاد به دنیا میآیند را مجدد به آنها تحویل نمیدهند تا شاهد رها شدن آنها در خیابانها و پارکها باشیم.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اهمیت تشکیل مددکار اجتماعی تاکید کرد: مددکاری اجتماعی 24 واحد کارورزی دارد که در این واحدها با آسیبهای اجتماعی آشنا میشوند و دیگر سلیقهای برخورد نمیکنند.
وی اضافه کرد: متاسفانه فاجعه در جایی آشکار میشود که متاسفانه وزارت بهداشت و شهرهایی مثل بابل،قزوین،شاهرود،رفسنجان، گناباد، شهرکرد،خراسان شمالی، اراک، ایلام،بوشهر،زنجان،مددکار اجتماعی ندارد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه پژوهشهایی که فرهنگستان علوم تا پایان پاییز 92در انجمن حمایت از زندانیها انجام داده نشان میدهد که تنها 6 درصد از مددکاران اجتماعی شاغل تحصیلات مرتبط دارند،گفت: این در حالی است که بر اساس استانداردها برای هر 5 پرونده و 20 پرونده غیر فعال باید یک مددکار اجتماعی بر اساس استاندارد جهانی به کار گرفته شود اما این آمار در کشور ما یک به 300 است به معنای آن که هر 300 پرونده یک مددکار اجتماعی دارد.
وی با اشاره به شرح وظایف مددکار اجتماعی تاکید کرد: مددکار اجتماعی درس مشاوره و بازدید از منزل وخانواده زندانیان را بر عهده دارد و باید به بررسی معیشت همسر ، فرزندان و کسانی که در بند هستند ،بپردازد و در این امر مداخله کند چرا که عدم حمایت از همسر و فرزندان زندانیان موجب ایجاد زنان کارتن خواب میشود که برای تامین معیشت خود و فرزندانشان و عدم توانایی درتامین دچار آسیب کارتن خوابی شده اند و در این صورت مددکار باید مداخله کند و وضعیت آنها را بهبود ببخشد.
دانشور افزود: انجمن حمایت از زندانیان یک ردیف بودجه از دولت داشتند که باید صرف حمایت از زندانیان میشد اما در سال 77 آن را به کمیته امداد دادند و متاسفانه دستور العمل کمیته امداد برای حمایت از خانواده زندانیان یک سال پس از حبس همسر تعریف میشود و این موضوع را چه کسی باید پاسخ دهد که خانواده زندانیان در این یک سال چگونه امرار معاش میکنند؟ چه کسی جوابگوی خانواده زندانیان است؟
وی تاکید کرد: جالبتر آن است که 34 درصد از افرادی که در پستهای مددکاری انجمن حمایت از زندانیان مشغول به کار هستند تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم دارند و متاسفانه حتی مکان و یا اتاقی برای مصاحبه فردی و بررسی وضعیت آنها وجود ندارد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: آمارها نشان میدهد در سال 80 تنها 5 درصد برای زندانیان پرونده مددکاری اجتماعی تشکیل شده است که همین موضوع موجب رها شدن خانواده زندانیان و افزایش پدیده کارتن خوابی زنان میشود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
در حال تکمیل........
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
طبیبی : راه اندازی شبکه الکترونیکی پایش و عملکرد تاکسیرانان
تاثیر فضای مجازی در پیشبرد اهداف توسعهای کشور
سرانجام تجمع آتشنشانها به کجا رسید؟/عبدالهی: درخواست آتشنشانها از عهده شهرداری خارج است
سرآبادانی: توسعه بازار روزهای محلهای در شهر جدید اندیشه
بودجه 117 میلیارد تومانی بوستان "یاس فاطمی" تصویب شد
کولیوند: اولویت گذاری مدیریت شهری قدس برای تحقق نهضت همگانی رفاهی
اسناد 12.5 درصد سهام شهرداری تهران در تله کابین توچال موجود است
حل مشکلات کمپ شفق / آغاز جمع آوری مردان کارتن خواب
۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]