واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چگونه از شر بدهیها خلاص شویم؟
اگر شما نیز از آن گونه افرادی هستید که مدام بر حجم بدی های خود می افزایید و رفته رفته درباره بازگشت آنها نگران شده اید، اکنون زمان آن فرا رسیده تا به طور جدی در رویه خود تغییر ایجاد کنید.
ماهنامه معیشت: اگر شما نیز از آن گونه افرادی هستید که مدام بر حجم بدی های خود می افزایید و رفته رفته درباره بازگشت آنها نگران شده اید، اکنون زمان آن فرا رسیده تا به طور جدی در رویه خود تغییر ایجاد کنید.
بدهی ها باعث کاسته شدن از منابع مالی شما می شوند و به مانند یک بیماری، آرام آرام پول های ارزشمندی که برای کسب آنها زحمت کشیده اید را به باد می دهند. راه حل این مشکل در برنامه ریزی دقیق و تدوین استراتژی مشخصی برای خروج از بحران است. گام های زیر به شما خواهند کرد تا رفته رفته خود را از زیر بار بدهی رها سازید و زندگی مالی آرام و مطمئنی را در پیش بگیرید.
1- بودجه بندی کنید
نخستین گام برای غلبه بر بحران بدهی بدون شک بودجه بندی است. امروزه ابزارهای گوناگونی وجود دارند که به شما در فرآیند تدوین بودجه ای واقع بینانه کمک می کنند. از طریق بودجه بندی و وفاداری در اجرای آن نه تنها مانع بروز بدهی های جدید می شوید، بلکه می توانید گام هایی آرام و دقیق را برای بازپرداخت بدهی های قبلی بردارید.
2- بدهی های گران تر را زودتر بازگردانید
در گام بعد باید بدهی ها را اولویت بندی کنید و آنها را به نسبت نرخ بهره، میزان تعویق و حجم کلی مرتب سازید. آنگاه بدهی های گران تر را انتخاب نموده و پیش از سایرین آنها را بازگردانید. با این روش، ضمن جلوگیری از هدر رفتن منابع، فضای مانور بودجه را افزایش داده و می توانید سایر بدهی ها را با سرعت بیشتری پرداخت نمایید.
3- خرید اعتباری را متوقف کنید
یکی از زمینه های اصلی در ظهور بدهی های جدید خریدهای اعتباری، چکی و یا اخذ وام های بانکی است. اگر به استفاده از این روش ها ادامه دهید، تمام تلاش هایتان برای رهایی از بدهی ها ناکام خواهد ماند. سعی کنید خود را به خرید نقد عادت دهید و در برابر خرید اعتباری مقاومت کنید. اگر انجام این کار برای تان مشکل است، از طریق بودجه بندی و تعیین دقیق حد و حدود هزینه ماهانه اراده خود را تقویت کنید. به علاوه می توانید با همراه نبردن دسته چک یا دیگر ابزارهای خرید اعتباری، صرفا در چارچوب پول موجود عمل کنید.
4- دریافتی های پیش بینی نشده را به بازپرداخت اختصاص دهید
ممکن است در بانک برنده جایزه شوید، اضافه حقوق پیدا کنید و یا به سبب کیفیت کارتان پاداشی را دریافت نمایید. این پول های پیش بینی نشده بهترین ابزار برای غلبه بر بدهی ها است. به محض دریافت چنین مبالغی، براساس اولویت های تدوین شده بخشی از بدهی های خود را بازگردانید. با این کار می توانید بدون فشار اضافی بر بودجه، میزان قابل توجهی از وام ها را بازگردانید و از برنامه خود چند گام جلوتر حرکت کنید.
5- وسایل بلااستفاده را بفروشید
این اقدام نیز می تواند بخشی از پول نقد مورد نیاز برای بازگرداندن بدهی ها را تامین کند. در خانه هر یک از ما اقلام و وسائل بلامصرف زیادی وجود دارد که حتی در طول یک سال نیز مورد کاربرد قرار نمی گیرند. فروش این گونه کالا در کنار ایجاد فضای آزادتر در خانه، به شما کمک خواهد کرد تا بدهی ها را بازگردانده و با استفاده از بودجه اضافی، سایر اقلام ضروری را برای خانواده تهیه کنید.
6- عادت های خود را تغییر دهید
بدهی زمانی ظهور می یابد که فرد نمی تواند خود را به پول نقد محدود کند. این مساله طبیعتا ناشی از عادات خرید و هزینه نادرست است. از این رو اگر عادات خرید خود را تغییر دهید، از تجمل پرهیز کنید و صرفا بر موارد ضروری متمرکز بمانید، می توانید آرام آرام از گسترش بدهی جلوگیری نموده و موارد موجود را نیز بازگردانید.
این عادات موارد متعددی، از جمله خریدهای بیهوده یا بیش از حد نیاز، خرید کالاهایی که صرفا ارزش تجملی و نمایشی دارند، غذا خوردن بیرون از خانه و موارد بسیار دیگری را در بر می گیرد. پرهیز از این گونه اتلاف پول، منابع شما را تقویت کرده و بر سرعت بازگشت بدهی ها می افزاید.
7- به خودتان جایزه بدهید
اگر موفق شدید گام های پیشین را با موفقیت بردارید و در مسیر محدود ساختن بدهی جدید و بازپرداخت بدهی های پیشین کامیاب شوید، تشویق خودتان را از یاد نبرید. تغییر الگوهای رفتاری و حرکت در مسیری جدید نیازمند انرژی روانی بسیار زیاد است که در طول زمان کاهش یافته و احتمال بازگشت به روش های قبلی و خطا را بالا می برد. از این رو ایجاد انگیزه و تقویت روحیه بخشی ضروری از هر برنامه تغییر است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید.
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]