واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نجات برنامه توسط مجري
تلويزيون- اميرحسين مدرس، مجري بسياري از برنامههاي مناسبتي معتقد است كه انتخاب مجري براي برنامههاي مناسبتي خيلي مهم است، چرا كه او حتما بايد در اين حوزه تخصص داشته و حداقل اينكه با تاريخ و مذهب آشنايي داشته باشد.
هر چقدر اين مطالعه و آشنايي بيشتر باشد مخاطب هم احساس همدلي بيشتري با او و برنامهاش ميكند. او سواد مجري را در اينگونه برنامهها تاحدي ميداند كه اگر نويسنده هم دچار خطا شده باشد مجري بتواند آن را اصلاح كند و بپوشاند و اگر مطلب رسا نبود او بتواند با انتخاب لحن و رفتار مناسب آن را تفهيم كند.
او كه خيلي با تقسيمبندي مجريان براي حيطههاي مختلف برنامهسازي موافق نيست، معتقد است: «اگر مجرياي توانايي حضور در چندين برنامه با موضوعات مختلف را داشته باشد هيچ مشكلي به وجود نميآيد. چه بسا مجرياي كه به ادبيات واقف است بتواند بهتر يك برنامه مناسبتي و عزاداري را اجرا كند تا كسي كه مطالعات ديني دارد اما نميتواند يك بيت شعر را درست بخواند. به نظر او بايد تقسيمبندي مجريان براي حضور در برنامههاي مختلف براساس تواناييهاي آنها سنجيده شود.»
اما مدرس به نكته ديگري هم در اين باره اشاره ميكند و آن وجود يك شوراي معارف در صدا و سيماست كه سالهاست تركيبش تغيير نكرده است.
اين شورا با تصويب قوانيني براي ساخت برنامههاي مناسبتي تاحدي دست تهيهكنندهها را براي خلاقيت و نوآوري بسته است و به اين ترتيب يك مجري مجبور است گاه متنهاي بسيار ضعيف، شتابزده و كم عمق را بخواند؛ متنهايي كه حتي حالت چالشي ندارند و بحثهاي معارفي را ايجاد نميكنند. آن وقت چطور ميشود انتظار داشت كه تعداد مخاطبان برنامههاي مناسبتي هر روزافزايش يابد.»
در ادامه، مدرس به حضور مهمانان برنامههاي مناسبتي اشاره ميكند و معتقد است كه در دعوت از مهمانان حتما بايد اصول زيباشناسي رعايت شود و بيان شيوا، ظاهر آراسته، ادب، مخاطبشناسي و حتي داشتن اطلاعات تازه و به روز براي يك مهمان بسيار مهم است در حالي كه مديران گروه حتي به اين مسئله نه اشراف دارند و نه معتقد به انجام آن هستند.
مدرس در پايان به برنامه راديويي «اينجا چراغي روشن است» كه در ماه مبارك رمضان سال گذشته از راديو جوان پخش ميشد اشاره ميكند و ميگويد: « اين برنامه ثابت كرد كه ميتوان با بهرهگيري از متون ادبي و غنا بخشيدن به بيان يك مجري راز و نيازي را با خدا داشت كه اشك مخاطب را دربياورد و او را چند درجه روحانيتر كند. حتي اگر يك برنامه معارفي و مناسبتي در تلويزيون فقط بتواند براي لحظهاي مخاطب را درگير كند و قلب او را بلرزاند ثواب آن بيش از ساخت چندين برنامه مناسبتي كم محتوا اما پرهزينه و آنتن پركن است.»
تاريخ درج: 12 خرداد 1387 ساعت 08:55 تاريخ تاييد: 12 خرداد 1387 ساعت 12:31 تاريخ به روز رساني: 12 خرداد 1387 ساعت 12:26
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]