تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود، آمرزي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854074929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لزوم استفاده از روش‌ سازگار با محیط زیست برای مقابله با یخبندان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زمستان‌های شور قم و تهدید سفره‌های زیرزمینی؛
لزوم استفاده از روش‌ سازگار با محیط زیست برای مقابله با یخبندان

نمک پاشی و مقابله با یخبندان


شناسهٔ خبر: 2995149 - چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
استانها > قم

قم - استفاده از نمک، شن و ماسه در فصل زمستان از اقداماتی است که به اقتصاد ضربه می‌زند و برای محیط زیست نیز مضر است، در حالی‌که روش‌های بهتری برای جلوگیری از یخبندان وجود دارد. خبرگزاری مهر - گروه‌ استان‌ها: مردم قم صبح دوشنبه چشمانشان را به روی چهره سپید شهر باز کردند. هر چند هواشناسی از بارش برف در هفته جاری خبر داده بود اما باز هم آمدن این مهمان سپیدپوش با خود شور و شوقی به همراه داشت. در کنار این شور و شوق البته دردسر همیشگی عبور و مرور در خیابان‌ها و جاده‌های برف گرفته چیزی نیست که کسی بتواند از آن فرار کند. شهرداری و راهداری هم این روزها در تلاش‌ بودند تا وضعیت راه‌ها و خیابان‌ها بحرانی نشود منتهی این تلاش اما و اگرهایی هم با خود دارد. همواره با شروع فصل زمستان، بارش برف و یخبندان اختلاف نظر میان کارشناسان محیط زیست و مسئولان شهرداری‌ها و راهداری‌ها را به اوج می‌رساند. چند سالی هست که کارشناسان محیط زیست در فصل سرما از ضرورت جایگزین کردن روش‌هایی به جای نمک‌پاشی و شن‌پاشی برای مقابله با یخبندان سخن می‌گویند اما هر بار با وقوع برف و یخبندان و وقوع شرایط اضطراری این نگرانی‌ها به فراموشی سپرده شده و نمک‌پاشی و ماسه و شن‌پاشی به‌عنوان تنها راه‌های پیش‌رو برای مقابله با یخبندان انتخاب می‌شود.

رئیس کمیته بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر قم معتقد است در شرایط کنونی تکنولوژی‌های جایگزین خوبی برای این موضوع وجود دارد و نباید شهرداری‌ها و راهداری‌ها خود را در روش‌های سنتی محدود کنند. حسن بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، آثار مخرب نمک‌پاشی و شن‌پاشی در فصل زمستان را در دو حوزه اقتصادی و زیست محیطی می‌داند. در جنبه اقتصادی پاشیدن نمک، ماسه و شن روی خیابان‌ها و جاده‌ها موجب از بین رفتن آسفالت می‌شود. خسارت‌های اقتصادی و زیست محیطی به گفته رئیس کمیته بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر قم، پس از برف‌ها و یخبندان سال ۸۶ که حجم بسیاری نمک در معابر شهر قم پاشیده شد، آسفالت خیابان‌ها دچار شرایط نامناسبی شد و این موضوع خسارت زیادی به دوش شهر گذاشت. وی افزود: از نظر زیست محیطی هم پاشیدن نمک موجب شور شدن آب‌های سطحی و زیرزمینی شده و خساراتی به بار می‌آورد که جبرانش آسان نیست.

بختیاری اظهار داشت: نمك موجود در برف و یخ‌ها وقتي وارد جنگل‌ها و مراتع شود ریشه‌ها را می‌خشکاند و امکان حیات را می‌گیرد. سديم براي گیاهان سمی است و ریشه را خفه می‌کند. رئیس شورای اسلامی استان قم ادامه داد: از طرفی نمکی که برف را آب می‌کند با آب‌های سطحی همراه شده و مخازن زیرزمینی را شور می‌کند. حتی موجب آسیب به آسفالت و خودروها می‌شود. آب‌های آلوده به نمک در تماس با خودروها حاوی مواد شیمیایی می‌شوند که در طبیعت مضر بوده و اگر به طریقی وارد محصولات کشاورزی و بعد بدن انسان شود سرطان‌زا خواهد بود... پس از برف‌ها و یخبندان سال ۸۶ که حجم بسیاری نمک در معابر شهر قم پاشیده شد، آسفالت خیابان‌ها دچار شرایط نامناسبی شد وی افزود: در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از ایجاد لایه یخ روی معابر، مواد ضد یخ استفاده می‌شود که جایگزین مناسبی از برای ماسه و نمک است. بختیاری گفت: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که استفاده از نمک در دمای سردتر از منفی ۶ درجه پاسخگو نخواهد بود؛ یعنی با وجود مضرات استفاده از حجم بالایی از نمک، باز هم در دماهای پایین این روش کارایی خاصی ندارد. موضوع دیگری که وی به آن اشاره می‌کند، مربوط به لزوم تغییر رفتار مردم در شرایط برف و یخبندان است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم معتقد است باید به جای مصرف کردن حجم وسیعی نمک و ماسه در خیابان‌ها و جاده‌ها به مردم بیاموزیم که در هنگام برف و یخبندان از زنجیر چرخ استفاده کرده و تردد بی‌مورد در شهر نداشته باشند. لزوم رفتارسازی در مردم وی تأکید کرد: با آموزش به مردم و رفتارسازی در میان آن‌ها می‌توان فضایی ایجاد کرد که شهرداری‌ها و راهداری‌ها نیاز کمتری به نمک‌پاشی در شهرهای و جاده‌ها داشته باشند و آسیب‌ کمتری متوجه محیط زیست شود. بختیاری افزود: برف برای ما که در منطقه خشکی زندگی می‌کنیم و با بحران آب دست به گریبان هستیم، یک نعمت است اما نمک‌باران کردن شهر در واقع کفرانی به این نعمت محسوب می‌شود و موجب از دست رفتن فرصتی خواهد شد که برف در اختیار ما قرار داده است. همواره یکی از چالش‌های استفاده از روش‌های بهتر در مسائلی که به نوعی به محیط زیست مربوط می‌شوند، هزینه تمام شده آن اقدام است. در این مورد هم هزینه تمام شده آنتی‌آسین‌ها یا همان ضد یخ‌ها که به صورت محلول روی آسفالت استفاده می‌شوند، بیش از نمک و ماسه‌ای است که فراوان و ارزان‌اند. همین موضوع موجب می‌شود در مقابل استفاده از این روش‌ها مقاومت وجود داشته باشد. بختیاری می‌گوید در این زمینه باید تعریف درست‌تری از هزینه داشته باشیم.

به گفته وی خسارتی که نمک و ماسه به زیرساخت‌های شهری و جاده‌ای می‌زند، کم از هزینه استفاده از روش‌های جدید نیست. ضمن اینکه این روش‌ها مضرات زیست محیطی را به حداقل می‌رسانند. سالانه ۲۰ میلیون تن نمک در جاده‌ها و شهرها پاشیده می‌شود که یکی از عوامل شوری آب‌های سطحی و سفره‌های زیرزمینی است این عضو شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: وقتی می‌توانیم در این زمینه تصمیم درستی بگیریم که تعریف صحیحی از هزینه داشته و خسارات ناشی از روش‌های فعلی را در محاسباتمان وارد کنیم. کشور ما کشور سردی نیست و بیشتر مناطق کشور آب و هوای نسبتاً گرم و خشک دارند. با این حال در کشور ما سالانه ۲۰ میلیون تن نمک در جاده‌ها و شهرها پاشیده می‌شود که ۱۳ برابر استفاده عادی مردم و یکی از عوامل شوری آب‌های سطحی و سفره‌های زیرزمینی است. معضلی که این نمک‌ها برای محیط زیست به وجود می‌آورند لاینحل نیست و چاره این مشکل قبلاً پیدا شده اما اهتمامی در مجموعه‌ها برای پیگیری این مطلب و استفاده از این راه‌حل دیده نمی‌شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن