تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827340986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نجات محوطه هزاره پنجم پیش از میلاد از خطرنابودی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1394/09/17-به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری عباس مقدم سرپرست هیات باستان شناسی تل چگاسفلی این مطلب را در نشست گزارش به همکار که به همت پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد مطرح کرد .
این باستان شناس،محوطه باستانی تل چگاسفلی در دشت زیدون و در حاشیه جنوبی رودخانه زهره را یکی از وسیع ترین محوطه های پیش از تاریخی در جنوب غربی ایران اعلام کردکه در نیم قرن اخیر همواره مورد تعرض قرار گرفته است .
او با بیان اینکه با توجه به روند بسیار سریع تخریب محوطه تل چگاسفلی، برنامه تعیین عرصه محوطه در دستور کار قرار گرفت تصریح کرد که این برنامه در دومرحله مطالعات پیش میدانی و میدانی انجام گرفت.
مقدم اهداف و راهبرد برنامه میدانی را شامل تفسیر عکس های هوایی و ماهواره ای ، نقشه برداری دقیق با روش های روز آمد ، مستند سازی درون و بیرون محوطه شامل آسیب شناسی ، بررسی ژئومغناطیس و بررسی پراکندگی آثار ، گمانه زنی برای درک نهشته های طبیعی و فرهنگی ، توضیح اهمیت تل چگاسفلی و محوزه های پیرامون آن برای اهالی اعلام کرد .
او گفت :در بخش مطالعات میدانی برنامه، هیات باستان شناسی ابتدا شروع به مستند سازی وضع موجود محوطه پرداخت و تمامی تغییرات طبیعی و انسانی ایجاد شده در عرصه و پیرامون محوطه را به دقت ثبت کرد.
مقدم با اشاره به شناسایی گورستان های باستانی توسط هیات باستان شناسی در این محوطه افزود: این گورستان ها که برخی از آنها برمبنای تغییرات سطحی نمایان شده بودند شواهدی را ارایه کردند که تاریخی برابر با اواخر هزاره پنجم پیش از میلاد را نشان می دهد.
به گفته وی گروه باستان شناسی توانست با بررسی های صورت گرفته و بدون انجام هرگونه کاوش در محوطه، شناخت کاملی از شکل و پراکندگی گورها بدست آورد .
این باستان شناس با اشاره به آب بند هایی که در سطح محوطه وجود دارد گفت :وجود این آب بند ها باعث شده بیشتر آثار تاریخی بدون نیاز به کاوش به وضوح دیده شوند .
او با اشاره به دخل و تصرف های صورت گرفته در محوطه،ساخت خانه های روستایی ، ایجاد کارخانه سنگ شکن، وجود منبع بتنی آب ، قرار گیری محل شستشوی احشام را از عوامل آسیب رسان به این محوطه تاریخی اعلام کرد .
مقدم ساخت زمین فوتبال ، تسطیح بخش میانی محوطه ، گورستان اطفال،ایجاد دیوار ، مرزبندی مالکین ، تسطیح و شخم زنی، انباشت نخاله و زباله، ساخت وساز و رفت و آمد ماشین آلات را از دیگر دخل وتصرف های این محوطه تاریخی دانست .
بررسی بخش هایی ازدشت زهره به سرپرستی هانس نیس از موسسه شرقی دانشگاه شیکاگو درسالهای اولیه دهه 1970میلادی ، دیتمن سال1984مونوگراف، دیتمن سال 1986پروژه دکترا، ارزیابی دستاورهای پیشین و ارایه طرح پژوهشی بلند مدت برای دشت زهره توسط عباس مقدم زمستان 1385،بررسی محدوده توسط هیأتی به سرپرستی کامیار عبدی سال 1388، ثبت در فهرست آثار ملی سال 1388و ارزیابی محوطه توسط عباس مقدم در بهار سال 1394 به عنوان سوابق پژوهشی این محوطه عنوان شد.
در ادامه این نشست کوروش محمد خانی با اشاره به گوشه ای از بررسی های ژئومغناطیسی در بخش هایی از محوطه تل چگاسفلی تصریح کرد که با استفاده از علوم میان رشته ای، بخش هایی از سطح تپه و گورستان توسط متخصصین و ابزارهای روزآمد ژئو مغناطیس بررسی شد.
این باستان شناس افزود: در بررسی های ژئومغناطیسی به آنومالی های خطی که نشان از سازه های معماری باشد نرسیدیم ولی آنومالی های نقطه بزرگی پیدا کردیم که حدس می زنیم بقایای آواری از دیوارهای آجری یا کوره باشند .
محمد خانی گفت :تمامی بخش های محوطه که امکان بررسی با تکنیک ژئومغناطیس در آن وجود داشت مورد تحقیق قرار گرفت .
نجات محوطه هزاره پنجم پیش از میلاد از خطرنابودی

نجات محوطه هزاره پنجم پیش از میلاد از خطرنابودی

نجات محوطه هزاره پنجم پیش از میلاد از خطرنابودی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن