واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جمعیت رهپویان، ضلع جدید اختلاف اصولگرایان
روز نو : پیچ و خمهای رسیدن به وحدت هر روز برای اصولگرایان بیشتر میشود. تا دیروز فقط بحث ائتلاف پایداریها مطرح بود، اما این روزها، صحبت از سختی ائتلاف با رهپویان هم به گوش میرسد. چراکه روز گذشته یک فعال سیاسی اصولگرا طی گفتوگویی با فرارو گفت: «وحدت با موتلفه خیلی مشکل نیست اما با پایداری و رهپویان چنین وحدتی سخت است. علت این سختی این است که مسایلی که آنها مطرح میکنند بسیار افراطی است و اصلا طیف آقای لاریجانی قابل جمع با این مجموعهها نیست.» واقعیت این است که طی سالهای گذشته اصولگرایان سعی کردهاند در انتخابات مختلف ذیل جامعتین حرکت کنند؛ اگرچه در انتخابات سال92 جامعتین و بزرگانی چون مرحوم آیتالله مهدویکنی نیز نتوانستند اصولگرایان را به وحدت برسانند و بهنظر میرسد در این انتخابات هم احتمال ناکام بودن اصولگرایان زیاد است چراکه سال92 با وجود فردی چون آیتالله مهدویکنی، اصولگرایان در رسیدن وحدت ناکام ماندند هرچند که توانستند کرسیهای زیادی را در مجلس کسب کنند.
اکنون غلامرضا مصباحیمقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از بینتیجه ماندن جلسات میان این حضرات گفته و اینکه این جلسات دیگر ادامه نخواهد یافت. بهگفته مصباحیمقدم قرار است دبیرکل جامعه روحانیت مبارز برای حضور در یک نشست از همه سران اصولگرایان و چهرههای تاثیرگذار این جریان دعوت کند تا در جلسهای در روز شنبه شرکت کنند. در واقع این جلسه برای تعیین تکلیف همگرایی و وحدت اصولگرایان خواهد بود.
مصباحیمقدم همچنین تشکیل جلسات هشت نفره با حضور حداد عادل، زاکانی، فدایی، بادامچیان، حبیبی، آقاتهرانی، محصولی و باهنر را تلاشی فردی از سوی حدادعادل عنوان کرده که قصد داشتند بقیه مجموعههای اصولگرا هم به آن بپیوندند که البته این جلسات هم بدون دستیابی به نتیجهای پایان یافته است.
با این حال اما دیروز حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه از تذکر آیتالله موحدی به مصباحیمقدم خبر داد و گفت که آقای موحدیکرمانی از آن مصاحبه دلخور بودند چراکه آن مصاحبه نادرست و اختلافی بود؛ مسیر وحدت اصولگرایان ذیل شورای فقها روندی امیدوارکننده دارد و قرار است هروقت که لازم شد آیات مصباح، موحدی و یزدی تشکیل جلسه دهند و اینکه این جلسات ادامه نخواهد داشت، درست نیست. بهنظر میرسد اصولگرایان این روزها حتی در اطلاعرسانی هم دچار ناهماهنگی هستند و میخواهند به هر ترتیبی، روند رسیدن به وحدت و اختلافاتشان را پنهان کنند. بنابراین با این رویکرد همچنان پروژه سخت رسیدن به وحدت در جناح اصولگرا ادامه دارد.
اختلاف بر سر حضور مصباحیزدی
بحث جدید اصولگرایان بعد از صحبتهای مصباحیمقدم پیرامون وحدت، حضور مصباح است. احمد کریمیاصفهانی، دبیرکل جامعه اصناف و بازار گفته است که در 20سال گذشته اصولگرایان محوریت جامعتین را رعایت میکردند و اینبار هم بنا بر این نبود که آقای مصباحیزدی حضور داشته باشند، اما برخی دوستان اصرار کردند و ما هم مخالفتی نکردیم؛ چراکه ایشان هم از جامعه مدرسین هستند. او به فرارو گفته است: «اما به هر حال شرایط بهصورتی پیش رفت که قرار شد جامعه روحانیت محوریت را برعهده بگیرد؛ هرچند برای ما فرقی میان جامعه روحانیت و جامعه مدرسین نیست.»
وی افزود: «اگرچه برخی تشکلها نسبت به این موضوع حساسیت دارند اما مجموع تشکلهای اصولگرا این موضوع را قبول کردند و قرار شده جامعه روحانیت همه تشکلهای اصولگرا را دعوت کند تا با لیستی واحد وارد انتخابات شوند.»
این عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره ائتلاف موتلفه با جبهه پایداری و ایثارگران گفت: «اساسا ائتلافی میان موتلفه، جبهه پایداری و ایثارگران وجود نداشته و اگر کسی چنین چیزی گفته، خلاف گفته است. صرفا جلسات مشورتی میان این سه تشکل برگزار شده و موتلفه هم هیچ ماموریتی از سوی جمع نداشته و تنها بهعنوان یک تشکل نشستهایی با آنها برگزار کرده تا بخشی از راه را طی کنند.»
کریمی در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پایداری، ایثارگران و موتلفه قبول کردهاند ذیل جامعه روحانیت عمل کنند و هرچه جامعه روحانیت حکم کرد بپذیرند؟ گفت: «این سوال را باید خود این سه تشکل پاسخ دهند؛ اما آنچه مسلم است موتلفه پذیرای این موضوع است.»
وی در پاسخ به این سوال که طیف آقای لاریجانی نیز وارد سازوکار جامعه روحانیت خواهد شد؟ گفت: «به هر حال قرار است جامعه روحانیت از همه طیفها دعوت کند و هرکس حضور پیدا کند جزو شورای هماهنگی اصولگرایان قرار خواهد گرفت.»
نقطه اتکای وحدت میان اصولگرایان
اما محسن کوهکن رییس ستاد انتخابات جبهه پیروان خط امام و رهبری معتقد است: «باتوجه به رهنمودهای صورت گرفته، مسیری را دوستان طی کردند لذا فرمایشات آقای مصباحیمقدم به این معنا نیست که شاکلهای تعریف شد و چون اکنون دیگر این حضرات جلسهای ندارند، امر همگرایی رها شده است بلکه اکنون مجموعه مرتبط با این آقایان امر همگرایی را تدبیر میکنند و جلو میبرند.»
قائممقام جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: «بنابراین این سه بزرگوار امر همگرایی را تدبیر کردند و باقی آن با اشخاص حقیقی و حقوقی اصولگراست که زیر این سقف و در هماهنگی با روحانیت کار را پیش ببرند؛ چنانکه اکنون در بسیاری از استانهای کشور سلایق مختلف اصولگرا به وحدت رسیدهاند و کار را پیش میبرند.»
کوهکن در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات میتوانیم شاهد لیستی واحد از سوی اصولگرایان باشیم که در آن از جبهه پایداری و موتلفه تا طیف آقای لاریجانی حضور داشته باشند؟ گفت: «اطلاعات من بدین نحو است که فعالیتها و ارتباطات اصولگرایان بهشدت به این سمت میرود که به یک لیست واحد برسند و نقطه اتکایی که میتواند جبهه پایداری، طیف آقای لاریجانی و ایثارگران و سایر جریانات اصولگرا را به وحدت برساند، روحانیت است.»
وحدت با پایداری
انتخابات مجلس و ریاستجمهوری فرقی نمیکند چراکه کلا رسیدن به وحدت با پایداریها در هر انتخاباتی سخت است. بهروز نعمتی، عضو هیات رییسه مجلس و از نزدیکان علی لاریجانی هم بر این باور است. او میگوید: «اگر برخی دوستان اصولگرا که دارای تندرویهای خاصی بودند از اهداف تمامیتخواهی و انحصارگرایی خود دست بردارند، وحدت میان اصولگرایان به نتیجه خواهد رسید و در غیر این صورت بعید است چنین وحدتی شکل بگیرد.»
نعمتی در پاسخ به این سوال که آیا امکان وحدت میان طیف آقای لاریجانی و موتلفه، جبهه پایداری و ایثارگران وجود دارد؟، گفت: «بهنظر من وحدت با موتلفه خیلی مشکل نیست اما با پایداری و رهپویان چنین وحدتی سخت است. علت این سختی این است که مسایلی که آنها مطرح میکنند بسیار افراطی است و اصلا طیف آقای لاریجانی قابل جمع با این مجموعهها نیست.»
نعمتی در پاسخ به این سوال که با این شرایط چند لیست ممکن است از سوی اصولگرایان برای انتخابات مجلس ارایه شود؟ گفت: «به هر حال آنچه مسلم است رهروان ولایت(طیف آقای لاریجانی) لیست خود را خواهد داد و ممکن است برخی دوستان نیز لیستهای خود را ارایه کنند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا رهروان در قالب حزبی که قرار است تشکیل شود لیست خواهد داد؟ گفت: «بله؛ این حزب تا قبل از انتخابات تشکیل خواهد شد و لیست خود را ارایه خواهد کرد.»
نعمتی در پاسخ به این سوال که نقش جامعتین در لیستهای اصولگرایان به چه صورت است و آیا اصولگرایان از جامعتین عبور کرده اند؟ گفت: «به نظر من هنوز زود است که در این خصوص صحبت شود. جامعتین جایگاه خاص خود را خواهند داشت و باید پیش رفت و دید که چطور خواهد شد.»
نعمتی در پاسخ به این سوال که آیا امکان ائتلاف میان رهروان و حامیان دولت وجود دارد؟ گفت: «باید بحثها و مذاکراتی دراینباره صورت بگیرد؛ فعلا جمعبندی داده نشده است. مسلما پس از فرایند ثبتنام خیلی از مسایل روشن خواهد شد.»
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]