واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گفت و گوی عصرایران با سازندگان "رادیو هفت" و "صدبرگ"/ برنامه سازی در تلویزیون به سبک منصور ضابطیان و محمد صوفی
این شب ها با دیدن برنامه «صد برگ» حالمان کمی خوب شده و با خود زمزمه می کنیم: می شود به معنای واقعی کلمه برنامه ی خوبِ تلویزیونی ساخت، می توان به جزئیات دقت کرد و می توان آنقدر هنرمندانه و خلاقانه بود که همه، حتی منتقدانِ رویه ی برنامه سازی در صداوسیما، تمام قد به احترام این نگاه زیبا و فرهیخته بایستند و ادای احترام کنند. به بهانه صدبرگ سراغ تهیه کننده و کارگردان مشترک آن، منصور ضابطیان و محمد صوفی رفتیم.
عصرایران؛ رضامیرمحرابی - برنامه «رادیو هفت» هر شب شبکه آموزش، برنامه ای که کاری به پیش و پسِ آن و موقعیت سازندگانش نداریم. کاری نداریم منصور ضابطیان و محمد صوفی قبل از رادیو هفت چه کرده اند و چه ساخته اند، که البته خیلی کارها کرده اند و پایه های فکری و نگاه گرم و دقیقشان را در آن سال ها بنا نهاده اند. پایه هایی که بعدها منجر به ظهور پدیده ای در عرصه برنامه سازی تلویزیونی با نام «رادیو هفت» و این روزها «صد برگ» شد. کاری به این هم نداریم که چه شد دقیقا؟! که رادیو هفت پس از 5 سال ماندگاری و پویایی متوقف شد؛ اما در این میان نباید خوش سلیقگی و ذوق مدیران جدید شبکه چهار سیما در دعوت به همکاری کردن از ضابطیان و صوفی را نادیده گرفت؛ که اگر این خوش سلیقگی نبود چه بسا رسانه ی ملی به مانند آن چه در تمام این سال ها به دست آورده و از دست داده است این دو منبع ذوق و خلاقیت را نیز از دست می داد. این شب ها با دیدن برنامه «صد برگ» که هر شب ساعت 21 از شبکه چهار سیما پخش می شود حالمان کمی خوب شده و با خود زمزمه می کنیم: می شود به معنای واقعی کلمه برنامه ی خوبِ تلویزیونی ساخت، می توان به جزئیات دقت کرد و می توان آنقدر هنرمندانه و خلاقانه بود که همه، حتی منتقدانِ رویه ی برنامه سازی در صداوسیما، تمام قد به احترام این نگاه زیبا و فرهیخته بایستند و ادای احترام کنند. به بهانه صدبرگ سراغ تهیه کننده و کارگردان مشترک آن، منصور ضابطیان و محمد صوفی رفتیم. دو هنرمندی که 21 سال رفافت و همکاری علیرغم اختلاف نظرها، در آن ها نیرویی به وجود آورده که گاهی بی آن که سخنی بگویند ذهن خوانی کرده و می دانند چه می خواهند و چه محصول باکیفیتی مدنظرشان است. از این رو ویرایش این سخنان به گونه ای است که آن را از زبان و بیان هر دو خواهید خواند و برای راحتی شما مخاطبان عزیز می گوییم این سخنان محصول فکر مشترک منصور ضابطیان و محمد صوفی است.
چرا رادیو هفت متوقف شد؟
ضابطیان و صوفی به عصرایران می گویند: «رادیو هفت 5 سال ادامه داشت و به خوبی پیش می رفت، مساله اصلی این بود که شبکه ها در دوره مدیریت جدید روی تخصصی بودنشان بیشتر تاکید می کردند و در شبکه آموزش نیز روی این موضوع تاکید شد. ما هم به فراخور جنبه های آموزشی ارائه دادیم و در برنامه لحاظ کردیم؛ اما این نتیجه حاصل شد که آن طور که باید و شاید به رضایت شبکه آموزش منجر نشده است، بنابراین ما باید تصمیم می گرفتیم؛ چون بالا رفتن دُز آموزشی به معنی تغییر ساختار برنامه بود و ما هم دوست داشتیم خاطره رادیو هفت یرای مردم بماند پس به این جمع بندی رسیدیم که تولید آن را متوقف کنیم.»
برنامه جدید مستقل از رادیو هفت است
سازندگان رادیوهفت در مورد تولد صدبرگ این گونه توضیح دادند: «چند ماه بعد از طرف گروه فرهنگ شبکه چهاربه ما پیشنهادی شد و بعد از جلساتی به این فرم رسیدیم که در نهایت به یک برنامه شبگاهی منجر شد. در این مورد شبکه از ما توقعاتی و درخواست هایی داشت و طبیعتا ما طراحی ای کردیم برای صدبرگ که منطبق با نیاز شبکه بود. فکر می کنیم صدبرگ خیلی رادیو هفت نیست و برنامه مستقلی است که باید بدون هیچ پیشینه ای در مورد آن بحثو تبادل نظر شود.»
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - 06 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]