واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۱۰ب.ظ)
يک فعال گردشگري: غار عليصدر مملو از زباله است/ تنها راه حل معضل زباله ها تبديل غواصي به معيشت محلي موج - يک فعال گردشگري از استقبال مديران غار عليصدر براي پاکسازي آن خبر داد و گفت: علاوه بر اينکه با پاکسازي غار از زباله ها از نابخردي خودمان درس مي گيريم، بايد کاري کنيم که به جاذبه هاي زير آب در غار هم افزوده شود.
کمپين «قلب من براي ميراث مان مي تپد» با هدف جلب مشارکت مردمي در راستاي حفاظت از ظرفيت هاي گردشگري کشور شامل داشته هاي طبيعي، فرهنگي و تاريخي ملموس و ناملموس با برگزاري نخستين برنامه اجرايي خود در منطقه ژئوتوريسمي «باداب سورت» استان مازندران رسماً آغاز به کار کرد اما اين کمپين برنامه هاي ديگري هم دارد، آن طور که علي شادلو، رئيس موسسه آموزشي و گردشگري «ارسباران»، که يکي از سه ضلع اجراي اين طرح است در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج مي گويد: برنامه بعدي اين کمپين «پاکسازي غار عليصدر» از انباشت زباله هاي چندين ساله است.
حجم زباله ها در غار عليصدر باور نکردني است
شادلو با يادآوري اين نکته که براي پرداخت يک ايده و اجراي طرح غواصي در غار عليصدر به آنجا سفر کرده و با انباشت زباله در آن مواجه شده تصريح مي کند که نخست بايد زباله ها جمع شود تا به فکر ايجاد مدرسه غواصي باشيم.
وي مي افزايد: پاکسازي کف غار عليصدر از برنامه هاي بعدي کمپين است؛ چراکه زباله هاي چندين ده سال در اين غار وجود دارد، که حجم آن باور کردني نيست.
شادلو با بيان اينکه گروهي با همکاري دفتر توسعه پايدار و محيط زيست وزارت ورزش و جوانان در غار عليصدر غواصي کرده اند، مي گويد: نتيجه غواصي اين عده به اين وزارتخانه ارسال شده است و در صورت انجام هماهنگي هاي لازم، کار خود را براي پاکسازي در اوائل زمستان امسال آغاز خواهند کرد.
اين فعال عرصه گردشگري اظهار مي کند: پاکسازي غار عليصدر يک کار بزرگ، سخت و سنگين است و شايد نتوان در يک مرحله تمام غار را از زباله پاک کرد.
معيشت محلي ها را به کف و بستر غار هم گره بزنيم
وي از رويکرد مناسب مسوولان فعلي غار براي پاکسازي آن ابراز خوشحالي مي کند و بيان مي کند: در حال حاضر روي غار عليصدر و بدنه آن؛ يعني حوزچه ها و ديواره با معيشت مردم محلي گره خورده است، به همين دليل حسابي به زيبايي اش اهميت مي دهيم اما کسي به کف غار توجه نمي کند و به راحتي زباله ها در آن رها مي شود.
وي که از سياستگذاران کمپين «قلب من براي ميراث مان مي تپد» نيز هست، گره خوردن معيشت مردم را با تمامي اجزاي غار تنها راه حفاظت از آن مي داند و مي گويد: اگر بتوانيم کاري کنيم که کف و بستر غار هم به معيشت مردم گره بخورد، آنوقت اصول استفاده از اين جاذبه طبيعي را رعايت کرده ايم.
وي با بيان اينکه دو سال پيش پيشنهاد راه اندازي مرکز غواصي غار عليصدر را ارائه داده اما پيشنهادش مورد توفيق قرار نگرفته، تصريح مي کند: اگر چنين اتفاقي بيفتد و مردم محلي به راهنماهاي غواصي در غار تبديل شوند، آنوقت اگر کسي بخواهد در غار آشغال بريزد، محلي ها با شخص برخورد مي کنند.
نمايشگاهي در کنار غار از زباله ها درست کنيم
اين کارشناس گردشگري به تدبير ديگر کشورهاي داراي جاذبه گردشگري غار اشاره مي کند و تشريح مي کند: در کشورهاي ديگر وقتي زباله هاي کف غار را بيرون مي آورند از اين زباله ها يک نمايشگاه درست مي کنند.
شادلو با تاکيد بر اينکه هر کدام از اين زباله هاي درون غار داستان و تلنگري با خود دارند اظهار مي کند: بُرس بزرگي را در جريان غواصي ام در غار عليصدر بيرون آورده ام که نشان مي دهد از کيف بزرگي به داخل آب افتاده است، پس از پاکسازي در دنيا اگر با چنين شيئ مواجه شوند، آوردن کيف بزرگ به داخل غار را ممنوع مي کنند.
به گفته وي پاکسازي ها و داستان هايش بايد و نبايد هاي ورود به غار را تعيين مي کنند.
اين فعال عرصه گردشگري معتقد است: علاوه بر اينکه با پاکسازي غار از زباله ها از نابخردي خودمان درس مي گيريم، بايد کاري کنيم که زير آب در غار هم به زيبايي ها و جاذبه آن افزوده شود.
از زباله شکلات و قوطي نوشيدني ها گرفته تا پاروي قايقرانان و حباب لامپ غار در عليصدر جا خوش کرده اند
وي در خصوص حجم زباله هاي موجود در غار مي گويد: در برآوردهايي که کرده ام، 95 درصد زباله در مسيرهاي قايق رو است و آبراهه هاي وحشي تر و بکرتر عاري از پسماند است. شايد تنها 5 درصد زباله هاي غار در اين آبراهه ها باشد.
شادلو مي افزايد: مشکل ما بزگتر از اين حرفا است. از زباله شکلات و قوطي نوشيدني ها گرفته تا پاروي قايقرانان و حباب لامپ غار در عليصدر جا خوش کرده اند اما مي توان اين وضعيت را در چند دوره غواصي حل کرد، و تنها راه علاجش اين است که غواصي به معيشت مردم شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]