تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826081688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیش‌بینی تورم 60 درصدی کارت اعتباری خرید کالا


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: عضو هيئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه هیج اقتصاددانی اظهارات رئیس جمهور مبنی بر خروج از رکود را باور نکرد، گفت: بسته خروج از رکود بوی سیاست می‌دهد و تورم 60 درصدی برای آن در جامعه پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش تراز ،ابوالقاسم حکیمی‌پور  ضمن ارزیابی بسته خروج از رکود دولت و وضعیت تسهیلات خودرو و خرید کالا، اظهار داشت: از اول معلوم بود مسئولان به دنبال حل مسئله به طریقی بودند تا بخشی از مشکلات اقتصادی را تا پایان رفع تحریم کاهش دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه طی 36 سال انقلاب تا این میزان تشتت در سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها ندیده‌ام، یادآور شد: در دولت قبل انتقاد می‌کردیم که سال‌های آخر عمرش تورم به 40 درصد رسید به هر جهت سیاست‌ها انسجام داشت، اما در دولت کنونی اختلافات عمیقی میان دو طیف وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی با معاون اول رئيس‌جمهور وجود دارد. احساس می‌شود تفکر اقتصادی از اول وجود نداشت و تمرکز روی حل مسئله هسته‌ای بود و اینگونه فکر می‌کردند تا این مشکل حل نشود تمامی مشکلات دیگر حل نخواهد شد.
این اقتصاددان افزود: به نظر من رئیس‌جمهور وقت برای مسائل اقتصادی نمی‌گذاشت، البته اظهاراتی مبنی بر خروج از رکود وجود داشت که در میان اقتصاددانان تعجب‌آور و خیلی عجیب و غریب بود کسانی که خوراک و اطلاعات اقتصادی می‌دهند، کانال‌های خوبی نیستند و صرفا تبلیغاتی تلقی می‌شود و جنبه علمی ندارد.
 اظهارات رئیس‌جمهور را هیچ اقتصاددانی نپذیرفت
وی ادامه داد: بحث خروج از رکود که سال گذشته از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد، مورد قبول هیچ اقتصاددانی نبود.
حکیمی‌پور با اشاره به دو بخش بسته خروج از رکود مبنی بر تسهیلات خودرو و خرید کالا بیان داشت: با این تسهیلات خودروهایی که با کمپین عدم خرید به دلیل کیفیت پایین انبار شده بود به فروش رفت و بهتر بود وزارت صنعت به جای این کار کیفیت محصولات خودروسازان را بالا می‌برد تا تقاضای دائمی وجود داشته باشد.
به گفته این استاد دانشگاه، 60 درصد خودروهای نامرغوب این شرکت‌ها در تهران است و با وجود آلودگی هوا وضعیت بدتر خواهد شد.
وی تأکید کرد:  اگر وضعیت اقتصادی اینگونه پیش برود، تورم لجام گسیخته خواهیم داشت.
حکیمی‌پور با بیان اینکه اتکا بسته خروج از رکود به پول پرقدرت از طرف بانک مرکزی است، یادآور شد: همین کار در مورد مسکن مهر زمان دولت قبل انجام شد که عامل تورم 40 درصدی بود. اشکال این طرح اتکا به پول به قدرت بانک مرکزی بوده و احساس می‌کنم دولت فعلی همان اشتباه را تکرار می‌کند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، منابع بانک مرکزی برای تأمین 25 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تسهیلات خودرو و اعطای دست‌کم کارت اعتباری با سقف خرید حداکثر 10 میلیون تومان برای یک میلیون نفر پیش‌بینی شد.
وی ادامه داد: در طرح خرید خودرو بررسی‌ها نشان می‌دهد 15 هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه می‌کند.
حکیمی‌پور در مورد کارت خرید اعتباری کالا گفت: اگر برای یک میلیون نفر با میانگین 5 میلیون تومان برای هر فرد در نظر گرفته شود، متوسط 5 هزار میلیارد تومان به پایه پولی اضافه می‌شود و در ضریب فزاینده 6/34 درصد ضرب شود رقم 32 هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه می‌شود.
این اقتصاددان افزود: در گام بعدی، اگر به 3  میلیون کارمند تسهیلات کالا پرداخت شود، 15 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که بانک مرکزی از پول پرقدرت می‌دهد و در طول یک سال با ضریب فزاینده رقمی بالغ بر 96 هزار میلیارد تومان به نقدینگی می‌افزاید، البته این نقدینگی غیر از نقدینگی از محل افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی بوده که رقم آن تا بهمن ماه سال 93 حدود 100 هزار میلیارد تومان گزارش شد. بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز مورد نقد مشاور اقتصادی رئیس بوده و معتقد است، اگر تورم افزایش یافته کوتاهی بانک مرکزی بوده چون بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی افزایش یافته است و باعث افزایش تورم شد.
وی با اشاره به پیش بینی نقدینگی 96 هزار میلیارد تومان تاکید کرد: این رقم غیر از بدهی‌های گفته شده است و باید تبدیل درآمد ارزی به ریال را هم به این مباحث افزود.
حکیمی‌پور در مورد راهکارهای بانک مرکزی برای افزایش نیافتن نقدینگی بیان داشت: اینکه طرح کارت خرید کالای با دوام اجرا نشود یا اینکه فقط به یک میلیون نفر بدهد و بپذیرد حدود 32 هزار میلیارد تومان نقدینگی افزایش می‌یابد و یا اینکه به 3 میلیون نفر با 96 هزار میلیارد نقدینگی پرداخت کند.
وی با بیان اینکه ابعاد اجرای طرح خرید کالای بادوام نامشخص است تاکید کرد: اگر این طرح به سایر کارمندان تسری یابد، تورم 60 درصدی در جامعه را پیش بینی می‌کنم و بانک مرکزی قادر به کنترل نقدینگی نخواهد بود. در حالی که متولی اجرای سیاست‌های پولی و حفظ قدرت پول ملی است. دولت نیز نمی‌خواهد میان کارمندان و کارگران تبعیض قائل شود. به همین دلیل موافق دست نگه‌‌داشتن بانک مرکزی برای اجرای طرح هستم.
حکیمی‌پور اجرای طرح خرید کالای بادوام را به وجود آورنده بحران دانست و یادآور شد: شکاف عمیق میان مسئولان اقتصادی وجود دارد، به نظرم معاون اول رئیس‌جمهور الفبای اقتصاد را نمی‌داند و صرفا مسائل سیاسی و انتخاباتی اسفندماه را در نظردارد. بسیاری از آمارهایی که ارائه می شود نیز دروغ محض است.
این اقتصاددان با بیان اینکه بسته خروج از رکود دولت جنبه پوپولیستی دارد، عنوان کرد:‌ مشکلی که دولت معتقد است با برداشته شدن تحریم‌ها، اقتصاد شکوفا می‌شود، هیچ اقتصاددانی چنین اعتقادی ندارد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر اعتبار طرح تسهیلات خرید خوردو و کالا به صنعت اشتغال‌زا ارائه می‌شد بهتر بود، گفت: واحدهای تولیدی کمتر از 50 نفر کار  کن باید در این طرح برای تحرک و رونق دیده می‌شد. حدود 70 هزار از این واحد داریم که به علت کمبود نقدینگی 80 درصد آن تعطیل است. بهتر بود به جای استفاده از ادبیات پرطمطراق پوپولیستی به بنگاه‌های کوچک و متوسط کمک می‌شد.
وی تاکید کرد: عملا این دو طرح تسهیلاتی متوقف است و به تقاضا کمکی نکرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه دولت به دنبال تحریک تقاضا نبود، تصریح کرد: صرفا دیدگاه معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت سیاسی بود و مسائل اقتصاد طرح دیده نشد، بنابراین به آرامش اقتصادی نیاز است.
حکیمی‌پور در مورد بخش‌هایی که می‌تواند تقاضا را تحریک کند، اظهار داشت: باید روی صنایعی تمرکز می‌شد که حداکثر اشتغال‌زایی را داشته باشد و طی 3 سال عمر دولت رکود کنترل می‌شد اما این کار صورت نگرفت.
وی افزود: همان زمان که سیاست‌ انقباضی از سوی بانک مرکزی شروع شد، پیش‌بینی رکودی وجود داشت. صرف مهار تورم و رها شدن اشتغال و رونق منطقی نیست.
 8 برابر شدن هزینه جاری دولت
این اقتصاددان با اشاره به ارقام پیش بینی شده در بودجه 95 اظهار داشت: هزینه جاری دولت فعلی نسبت به گذشته 8 برابر شده است، چرا دولت خود را بزرگ می کند و احساس تعلل در اجرای اصل 44 وجود دارد. همچنین افزایش هزینه‌های جاری نباید روی اعتبار عمرانی فشار بیاورد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تحرک بخش ساختمان تحرک زیادی در بخش‌های دیگر از جمله اشتغال ایجاد می‌کند، اما در این دولت به فراموشی سپرده شده است


منبع: فارس



زمانبندی انتشار: 14 آذر 1394 - 10:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن