تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805020045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار فاضل میبدی نسبت به کم شدن قباحت دزدی، رباخواری و طلاق در جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


هشدار فاضل میبدی نسبت به کم شدن قباحت دزدی، رباخواری و طلاق در جامعه استان‌ها > یزد - استاد حوزه و پژوهشگر دینی گفت: در گذشته دزدی، رباخواری، طلاق و... بسیار زشت‌تر از اکنون بود، ولی الان مشمئز کننده نیست و قباحتش ریخته شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یزد، حجت الاسلام والمسلمین فاضل میبدی شب گذشته در مراسم ایام سوگواری دهه سوم ماه صفر در یزد با بیان این مطلب اظهار داشت: تحمل رقیب نکردن و نفرین به این و آن کردن، و خشونت‌ّهای بیجا از اسلام نیست. برخی نوجوانان ما به جای اینکه حرف‌های دیگر اسلام را بخوانند، در ماهواره‌ها و اینترنت می‌خوانند و آن را در کنار اعمال ما می‌گذارند. بگذارید در جامعه صداهای مختلف بیاید و خود مردم بهترینش را انتخاب کنند و چیزی را به مردم تحمیل نکنید.
وی با تاکید بر اینکه اگر جامعه‌ای دچار مفسده حاکمان و مذلت مردمان شد باید فاتحه آن جامعه را خواند، اظهار داشت: امام حسین (ع) در کربلا کار جدیدی نکرد بلکه‌‌ همان چیزی که پیامبر آورده بود و یا تحریف و گم شده بود، آن را در مسیر اصلی خودش قرار داد و زنده کرد. یکی از چیزهایی که در فلسفه بعثت پیامبر و هدف اصلی امام حسین (ع) قرار داشت، مبارزه با جهل و نادانی و زنده کردن عقل و عقلانیت در جامعه بود.
وی انسان در اسلام را موجودی معرفی کرد که شخصیت و تار و پودش با عقل ساخته می‌شود، و افزود: اگر شخصیت انسان درست شکل نگرفت، از جامعه‌ای که این نوع آدم در آن زندگی می‌کند انتظاری نباید داشت. اگر انسان خردش رشد نکند، نمی‌توان از او انتظار اسلامیت و انسانیت داشت. این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان ساخت: جامعه‌ای که در آن رشد خرد نیست، هرچند احساسات مذهبی بالا باشد، نمی‌توان سلامت جامعه را تضمین کرد. خداوند جامعه‌ای را تضمین کرده که پایه آن عقلانیت باشد و در مقایسه علم با عقل، عقل در مرحله مهم‌تری قرار دارد.
وی با بیان اینکه پیامبر فرمود وای به حال کسی که علمش بیشتر از عقلش باشد با اشاره به معنای «عقل» و تفاوت آن با «لُب»
عقل را خِرَد و «لُب» را خِرَد ناب معنا کرد و گفت: در قرآن یکی از کلماتی که زیاد پیدا می‌کنید، کلمه «لُب» است که به جای عقل نشسته است، اولوالالباب به معنای صاحبان خِرَد به‌کار رفته و عقل یعنی قدرت درک انسان، اما کلمه «لُب» یعنی اگر عقل انسان چیزی را درک کرد، نقدی روی آن داشته باشد، بعد بپذیرد. عقل آدمیزاد باید کار غربال و بادبیزن را هم انجام دهد. عقل انسان نباید همانند سمساری باشد. اگر کسی حرفی را بدون دلیل قبول کرد، از لباس انسانیت خارج می‌شود، شما هرگاه سخنی می‌گویید، یا می‌شنوید، باید یک برگ تاییدیه داشته باشید.
این عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم هدف از برانگیخته شدن پیامبران را زنده کردن عقل‌های دفن شده و جامعه معرفی کرد و تاکید کرد: جامعه ایمانی قبل از جامعه عقلانی است. اگر پشت سر عزاداری‌ها توجیه عقلانی نباشد و عقل جمعی این‌ها را نپذیرد، آن کار، یکی از پایه‌ّهای عقلانیتش ضعیف است.
وی جهالت را بی‌عقلی در ساختار شخصیت انسان‌ها معنا کرد و اظهار داشت: جهالت یعنی نشستن پای سخن منبری‌ها و پذیرفتن بدون چون و چرای آن‌ها، باید یاد بگیریم و تمرین کنیم که از عقل کار بگیریم و آن را کاربردی کنیم.
فاضل میبدی همچنین گفت: سمبل ما اسلام است اما چگونه می‌شود که برخی کشور‌ها از ما جلو‌تر هستند؟ چرا؟ این‌ها عقل آدمیزاد را کاربردی کردند. یکی از چیزهایی که دشمن عقلانیت بود و بعد از رنسانس با آن مبارزه شد، استبداد بود. فکر بشر برای استدلال، خط قرمز نمی‌شناسد. وی بد‌ترین بشر را کسی دانست که در زندگی‌اش تعقل و تدبیر ندارد و بیان داشت: در جامعه استبدادزده، به جای تحلیل، تجلیل وجود دارد. ما امامان و امام حسین (ع) را به جای تحلیل، تجلیل کردیم و اسطوره ساختیم و در آسمان‌ّ‌ها بردیم و از زندگیمان جدا کردیم، اصلا امامان و پیغمبران را از زندگی زمینی جدا کردیم. اگر اسوه‌های ما همه‌اش تجلیل شوند و فوق عقل بشر قرار گیرند و به عنوان یک شخصیت تاریخی مطرح شوند، چیزی گیرمان نمی‌آید، اما اگر این‌ها را تحلیل کنیم، این‌ها را زنده می‌کنیم.
این محقق دینی خُرد شدن شخصیت را مانع رسیدن بشر به عقلانیت ارزیابی کرد و یادآور شد: پیشوایان ما مواظب بودند شخصیت انسان‌ها به سمت تجلیل نرود و خًرد شود. فرعون شخصیت مردم را خًرد کرد، آن وقت مردم تبعیت می‌کردند تا حکومتش دوام بیابد. وی با اشاره به کلام امام علی (ع) در نهج‌البلاغه گفت: مردم شهر انبار برای استقبال از امام علی (ع) تجمع‌ کرده بودند، فرمود این چه کاری است شما می‌کنید؟ گفتند این‌ها اخلاق ماست و با این روش به پادشاهانمان احترام می‌گذاریم. امام علی (ع) می‌فرماید پادشاهان شما هیچ سودی از این کار نمی‌برند، و شما خودتان را در این دنیا و آن دنیا به مشقت می‌اندازید و به شقاوت می‌رسید، و چه زیانبار است کسی که آخرتش را به خاطر کار بیخود به مشقت بیاندازد.   این استاد حوزه و دانشگاه با خطرناک خواندن تبلیغات یکسویه اظهار داشت: در دنیا چیزی بد‌تر از تبلیغات یک طرفه نیست، بمباران تبلیغی کردن مردم بسیار خطرناک است، چون شخصیت کاذب می‌سازد، اینکه صدا و سیما و مطبوعات نباید در انحصار یک جریان خاص باشد، به خاطر این است که تحلیل و تعقل در جامعه گم می‌شود. وی با یادآوری آیه ادفع بالتی هی احسن افزود: اگر با دشمن روبرو شدید، به بهترین وجه او را دفع کنید. اگر اینگونه رفتار کردیم، می‌فهمید دشمن بر سر میز مذاکره به دوست تبدیل می‌شود. خدا می‌گوید شما می‌توانید با بهترین زبان و بیان، دشمنان را به دوست گرم تبدیل کنید.
فاضل میبدی تجاوز به حق را جهل معرفی کرد و افزود: ‌جاهل کسی است که حق طرف مقابلش را نشناسد و یا به حق طرف مقابلش تجاوز کند.
وی با اشاره به بخش‌ّهایی از خطبه دوم نهج‌البلاغه که علامت‌های جامعه جاهل را بر‌می‌شمرد، یکی از معانی جامعه جاهل جامعه‌ای دانست که آدم‌ها سرجای خودشان قرار ندارند و بیان داشت: خدا دادکشیدن و فریاد زدن را دوست ندارد، مگر از کسی که مظلوم واقع شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از ریخته شدن قباحت خیلی از گناهان در جامعه در نتیجه به هم ریختن تحلیل برخی آدم‌ها گفت: در گذشته دزدی، رباخواری، طلاق و... بسیار زشت‌تر از اکنون بود، ولی الان مشمئز کننده نیست و قباحتش ریخته شده است.
وی افزود: امام علی (ع) روی دو چیز حساسیت زیادی نشان می‌دهد: یکی قدرت و دیگری ثروت، اگر این دو چیز سر جای خودش نباشد، یا متمرکز شده یا در دست کسانی افتاده که لیاقت قدرت و ثروت را ندارند. قرآن هشدار می‌دهد که مبادا ثروت جامعه شما به دست انسان‌ های بی‌خرد بیفتد. پیامبر خدا روی فقر خیلی حساس بود، به گونه‌ای که فرمود: اگر فقر در جامعه‌ای بیاید، به دنبال آن کفر هم می‌آید، اما همین حضرت سوء تدبیر را بد‌تر از فقر می‌داند.

کلید واژه ها: اختلاس 3000میلیارد تومانی - مفاسد اقتصادی (اختلاس، ارتشا،رانت خواری،...) - استان یزد -




شنبه 14 آذر 1394 - 06:19:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن