واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناسان حقوقی مصر در گفتوگو با فارس:
پارلمان جدید مصر در معرض انحلال قرار دارد؛ تشکیل دولت نخستین تکلیف نمایندگان
کارشناسان حقوقی مصر با تاکید بر اینکه پارلمان جدید مصر نیز همچون پارلمان پیشین در معرض خطر انحلال است، گفتند: نمایندگان ماموریت دشواری در تشکیل کابینه و تصویب قوانین جدید برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور دارند.
![خبرگزاری فارس: پارلمان جدید مصر در معرض انحلال قرار دارد؛ تشکیل دولت نخستین تکلیف نمایندگان خبرگزاری فارس: پارلمان جدید مصر در معرض انحلال قرار دارد؛ تشکیل دولت نخستین تکلیف نمایندگان](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1390/11/03/13901103000113_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، پارلمان مصر پس از چند سال غیبت تا چند روز دیگر روی کار خواهد آمد اما ترکیب کلی پارلمان و چالشهای پیش روی آن موجب میشود که در شرایط دشوار مصر و منطقه، پارلمانی قوی و کارآمد نباشد.
برخی تحلیلگران معتقدند پارلمان آتی مصر با چالشهای متعددی روبرو است که بارزترین آن خطر انحلال پارلمان به دلیل غیرمنطبق بودن برخی مراحل تشکیل آن با قانون اساسی مصر است. «رمضان بطیخ» استاد قانون دانشگاه قاهره در این باره به خبرنگار فارس گفت: اصلاحاتی که در قانون انتخابات مصر ایجاد شد، شمشیر دو لبه محسوب میشود.
وی افزود: اصلاح قانون انتخابات به دلیل ضیق وقت و منتظر نماندن برای صدور تصمیم دادگاه قانون اساسی درباره شکایتهای ارائه شده مربوط به قوانین انتخابات صورت گرفت، اما اگر دادگاه هر کدام از شکایتهای ارائه شده در خصوص قوانین انتخابات را بپذیرد احتمال انحلال پارلمان همچون اتفاقی که برای پارلمان سال 2012 کشورمان روی داد، وجود دارد.
این در حالی است که اقتصاد مصر طی پنج سال گذشته با سلسله مشکلات متعددی روبرو بوده و برخی صاحبنظران معتقدند پارلمان آتی باید در خصوص پرونده اقتصادی مصر انقلابی در قانون گذاریها ایجاد کند تا دولت اقتصادی قوی و موفقی تشکیل شود کما اینکه باید جلوی فساد مالی و اداری که در بیشتر نهادهای دولتی کشور موج میزند، گرفته شود. «بسنت فهمی»، کارشناس اقتصادی مصر در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: قوانین اقتصادی در مصر نیاز به انقلابی در قانون گذاریهای مربوط به سرمایهگذاران و تاجران دارد و این علاوه بر صدها کارگاه و شرکتی است که روزانه هزاران جنیه زیان میدهند.
فهمی افزود: بخش عمومی نیاز به بازسازی دارد، حدود شش میلیون کارمند و کارگر مشغول به کار در نهادهای دولتی سالانه هزینه سنگین صدها میلیارد جنیهای به بودجه کلی کشور تحمیل میکنند بدون اینکه بازده واقعی داشته باشند.
بر اساس قانون اساسی مصر که اوایل سال گذشته میلادی تصویب شود همه قوانینی که در طول مدت بی پارلمانی مصر توسط روسای جمهور این کشور صادر شده باید ظرف مدت پانزده روز از نخستین جلسه پارلمان مورد بررسی قرار گیرد پارلمان سابق مصر در سال 2012 منحل شد و برخی صاحب نظران معتقدند که این مدت برای بررسی قریب به 400 قانون کافی نیست.
از سوی دیگر «عصام الاسلامبولی» کارشناس قانون مصر در گفتوگو با خبرنگار فارس راه حل این مشکل را در تقسیم قوانین بر اساس زمینه خاص آن دانست و گفت: با توجه به ضیق وقت، هر قانونی باید به کمیته ویژه آن در پارلمان سپرده شود. وی افرود: مطالعه 400 قانون آن هم ظرف پانزده روز کار دشواری است، برخی قوانین کاملا ملغی میشوند برخی به اصلاحات جزیی و برخی هم به تغییرات ریشهای نیاز دارند.
پارلمان آتی مصر ماموریت اصلی و دشواری در تصویب قوانین مربوط به قانون اساسی جدید مصر دارد و مردم منتظر قوانینی لازم الاجرا هستند.
«انور ارسلان»، دیگر استاد قانون دانشگاه قاهره نیز معتقد است، نقش نماینده پارلمان مصر در وهله نخست قانونگذاری و نه خدماترسانی است، بنابراین نماینده پارلمان باید ویژگیهای خاص همسو با ماهیت مرحله کنونی را داشته و قدرت تبدیل قانون اساسی به قوانینی لازم الاجرا را داشته باشد.
پارلمان پیش روی مصر برای نخستین بار صلاحیت تشکیل کابینه از سوی حزب اکثریت را دارد علاوه بر اینکه از قدرت استیضاح و عزل رئیس جمهور هم با موافقت دو سوم اعضا برخوردار است.
«حسن نافعه»، استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس تجربه پارلمان پیش روی مصر را دشوار خواند و گفت: کشور تا پیش از انقلاب از سوی یک نفر و آن هم رئیس جمهور اداره میشد که صلاحیتها و قدرت تصمیمگیریها را در اختیار داشت و حتی پارلمان «الشعب» و «الشوری» هم تحت سیطره افراد و رژیم او قرار داشتند. وی افزود: نفوذ برخی سرمایهداران و بازرگانان در پارلمان آتی جای نگرانی است و باید بین رئیس جمهور و پارلمان ولو به صورت نسبی توافقی حاصل شود. در مرحله اول انتخابات مصر که حدود یکماه پیش برگزار شد، 273 نماینده به پارلمان راه یافتند که 213 تن از آنها بر اساس قانون فردی و 60 نفر نیز بر اساس فهرستهای انتخاباتی انتخاب شدند که همه این 60 نفر عضو ائتلاف «فی حب مصر»، (در عشق مصر) از حامیان عبدالفتاح السیسی بودند. مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر نیز هفته گذشته برگزار شد که میزان مشارکت بسیار ضعیف گزارش شد به طوری که در برخی از کشورها اصلا هیچ رأیی به صندوق انداخته نشد. آخرین انتخابات پارلمانی مصر، چند ماه پس از سرنگونی حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر در سال 2011 برگزار شد که به پیروزی اخوانالمسلمین، با به دست آوردن حدود نیمی از کرسیها، انجامید. اما آن پارلمان چند روز پیش از آنکه محمد مُرسی به عنوان نخستین رئیس جمهور منتخب مردم مصر قدرت را در دست بگیرد، در تابستان سال 2012 با حکم دادگاه منحل اعلام شد. مصر از آن زمان پارلمان ندارد و انتخابات اخیر برای تشکیل پارلمان جدید برگزار میشود. انتهای پیام/ح
![](http://farsnews.com/shares/img/short-url-icon.png)
http://fna.ir/SKTTVG
![](http://farsnews.com/shares/img/tele-nt.jpg)
94/09/12 - 12:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]