واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پشت پرده خشونتهای سخت انتخاباتی
روز نو : یک فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به عوامل فراهم کننده بروز خشونت در جلسات سخنرانی های سیاسی گفت: «اینکه گفته شود منتقدین مشکل شخصی دارند یا منافع آنها به خطر افتاده است نتایجی مانند بروز چنین حوادثی خواهد داشت، کما اینکه در سخنرانی خس و خاشاک احمدی نژاد هم خشونت وجود داشت و دیدیم چه حوادثی به بار آورد.»
گویا سلسه حوادث مربوط به برهم خوردن جلسات سخنرانی اصلاح طلبان تمامی ندارد. بعد از حوادث قرچک ورامین و لغو سخنرانی زیباکلام و کواکبیان، دیروز سخنرانی آذر منصوری در دانشگاه یاسوج نیز با تنش هایی همراه شد. علل بروز این حوادث چیست؟ چرا با عوامل این حوادث برخورد نمی شود؟
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «اینکه چرا با برهم زنندگان سخنرانی ها برخورد نمی شود سوالی است که باید وزارت کشور پاسخگو باشد. به عبارت دیگر در اولین مرحله دستگاه های دولتی از جمله وزارت کشور و وزارت اطلاعات باید به این موضوع رسیدگی کنند. آیا این دستگاهها کار را درست انجام می دهند و برخوردهای میدانی توسط وزات کشور و نیروهای انتظامی صورت گرفته است و آیا استانداری ها وفرمانداری ها پیش بینی های لازم را انجام می دهند؟ آیا بعد از بروز این حوادث پیگیری برای مجازات عوامل این کار اعم از عوامل میدانی و پشت پرده صورت گرفته است؟ اگر صورت گرفته آیا نتایج به قوه قضاییه ارسال شده است؟ لذا اینها سوالاتی است که عمدتا دستگاهای اجرایی باید پاسخگو باشند.»
ایمانی در پاسخ به این سوال که آیا بروز این حوادث با انتخابات مجلس مرتبط است؟، گفت: «مسلما این موضوعات به انتخابات مربوط است و اگر یک سال پیش چینن مراسم هایی برگزار می شد به خشونت کشیده نمی شد.»
وی با بیان اینکه در بروز این حوادث ما دو نوع پرونده داریم گفت: «پرونده اول بررسی این موضوع است که چه باید کرد که دیگر اینگونه اتفاقاتی از این دست روی ندهد اگر افتاد برخورد صورت بگیرد.»
وی ادامه داد: «پرونده دوم مربوط به علل و عوامل این برخوردها است. اینکه چرا چنین حوادثی اتفاق می افتد؟ در خصوص مورد دوم من تصور می کنم فرهنگی در کشورمان داریم که آن فرهنگ عبارت است از اینکه هر کاری اگر از مجاری عادی انجام نشد از مجاری غیرعادی می توان آن را انجام داد.»
وی افزود: «این فرهنگ در کارهای روزه مره نیز وجود دارد و اگر در دستگاههای مختلف افراد نتوانند کار خود را از طریق قانونی و عادی انجام دهد به دنبال مواردی مانند پارتی بازی و دادن رشوه می روند. لذا این فرهنگ وجود دارد که اگر به صورت عادی نتوان مانع از انجام یک سخنرانی شد با خشونت جلوی آن را گرفته شود.»
ایمانی با بیان اینکه ما دو نوع خشونت داریم یکی خشونت سخت و دیگری خشونت نرم، گفت: «در خشونت نرم کسانی هستند که افرادی که استعداد خشونت سخت دارند را تحریک می کنند. لذا باید با این عوامل نیز برخورد شود. خشونتی که در کلام باشد نیز باید شناسایی شود و با کسانی که در برابر مخالفین از ادبیات تند استفاده می کنند نیز برخورد شود.»
وی ادامه داد: «آنها کسانی هستند که خشونت آفرین های اصلی محسوب می شوند و با مخالفین خود به گونه ای تحقیرآمیز برخورد می کنند و از ادبیات نامناسبی استفاده می کنند که برای مخالفین راه چاره ای غیر از خشونت فیزیکی نمی گذارد. من هر دو خشونت را محکوم می کنم.»
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه اگر کسی دنبال مظوم نمایی نیست باید با عوامل ایجاد خشونت نرم و سخت مقابله کند، گفت: «اینکه یک فرد سخنرانی تحریک آمیز کند زمینه را برای ایجاد خشونت مهیا می کند. وقتی در رسانه ها افراد با ادبیات تحقیرآمیز با منتقدین و مخالفین خود برخورد می کنند زمینه را برای خشونت فراهم می کنند.»
وی ادامه داد: «سوال اساسی این است که مجموعه دولتمردان ما با مخالفین و منتقدین خود چه نوع برخوردی دارند؟ صحبت من جناحی و اصولگرا و اصلاح طلب نیست. عموم دولتمردان ما با منتقدین خود هتاکانه، تند و تحقیرآمیز صحبت می کنند. البته تاکید می کنم من مجوز خشونت به خشونت ورزان نمی دهم اما اینها هم ادبیات خشونت را ترویج می کنند.»
وی افزود: «اینکه گفته شود منتقدین مشکل شخصی دارند یا منافع آنها به خطر افتاده است نتایجی مانند بروز چنین حوادثی خواهد داشت، کما اینکه در سخنرانی خس و خاشاک احمدی نژاد هم خشونت وجود داشت و دیدیم چه حوادثی به بار آورد.»
ایمانی تصریح کرد: «لذا من یک فرهنگ را مورد خطاب قرار می دهم. وقتی در طول سالها منتقدین را با الفاظ مختلف تحقیر کنیم در آستانه انتخابات چنین خشونت هایی صورت می گیرد. لذا نباید بحث را جناحی کرد. خشونت از سوی هر دو جناح محکوم است. نه اصولگرایان طرفدار این خشونت ورزی هستند و نه اصلاح طلبان؛ چون منافع آنها به خطر می افتد. کسانی که خشونت می ورزند اصولگرا نیستند چون اکثریت اصولگرایان از آنها تبری می جویند و کسانی که جلسه حسین شریعتمداری را بهم زدند نیز اصلاح طلب نیستند چون عموم اطلاح طلبان خشونت را قبول ندارند.»
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]